Kulturális hírek
Fertőszéplaki programajánló 2018
AddThis Social Bookmark Button

Az idei évben is sokszínű programmal várjuk a fertőszéplakiakat és a településünkre érkezőket.


Ide kattintva tekintheti meg folyamatosan bővülő kínálatunkat.

2016. január 30. - Spiritus együttes zenés estje


2016. február 5. - Iskolai farsangi bál


2016. február 6. - A nyugdíjas klub farsangi bálja


2016. március 19. - FSK szezonnyitó kerékpártúra - Röjtökmuzsaj


2016. március 24. - Spiritus Együttes - Virrasztás


2016. március 28. - Húsvéti ünnepi szentmise - Pannonischer Singkreis Szent Cecília


2016. április - FSK kerékpártúra Páneurópai Piknik – Mörbisch kilátó


2016. április 11. - Kerék Imre szavalóverseny


2016. április 29. - Anyák napja (községi szinten)


2016. május - FSK kerékpártúra Csönge Weöres Sándor Emlékház


2016. május 2. - Iskolanap


2016. május 14. - Széplaki Örömút - a passió Jézus útját a keresztfáig ábrázolja, az örömút azt, ami ezután történt, a megváltás örömét, az apostolok örömét, az emberiség örömét.


2016. május 27. - Gyermeknap (községi szinten)


2016. június - FSK kerékpártúra 50. "meglepetés" túra


2016. június 9. - Jonatán vetélkedő


2016. június 15. - Ballagás az iskolában


2016. június 20.  - Tanévzáró ünnepély az iskolában


2016. július - FSK kerékpártúra Podersdorf - éjszakai túra


2016. július 10. - Szent Efrém kórus fellépése a Mindenszentek templomban

 
Képes beszámoló a falukarácsonyról
AddThis Social Bookmark Button

 
Németh Bálint pozsonyi érmei
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az egész évben végzett kemény munka is felejtésbe merülhet, ha kudarccal zárul az év. Az év legutolsó versenyhelyszíne - legnagyobb sajnálatunkra - nem igazán kedvez a magyar makettezőknek. Arra ne térjünk ki, hogy miért. Az elszántság az, ami évről évre hajtja a magyar résztvevőket, hogy jelen legyenek e megmérettetésen.

Bővebben...
 
Megbecsülés Fertőszéplak idős polgárainak
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ünnepi díszbe öltözött a fertőszéplaki kultúrház 2014. november 20-án este. A kivilágított terembe már fél ötkor szállingóztak településünk 60 év feletti lakói. Ki egyedül, ki többed magával, ki pedig kis unokájával, hiszen az ünnepi műsorban idén is szerepeltek az óvodások és az iskolások is. Még a műsor előtt Kóbor Attila polgármesterünk köszöntötte a megjelenteket, felidézve, hogy egy település sem nélkülözheti az idősek tapasztalatát, életbölcsességét sem, ha sikeres akar lenni. A beszéd után jöhettek aztán a gyerekek. Énekszó és vers töltötte meg a kultúrházat. A gyerekek után a színjátszó kör 3 tagja Horváth Imre, Lukács Béla és Borbély István következett. Posztmodern Rómeó és Júliát láthattunk egy bohózatban, mely hamar mosolyt csalt a kortól barázdált arcokra. Nem egy poént harsány nevetés kísért, nem csoda, hogy nagy tapsot kaptak a szereplők és a darab rendezője Ihászné Lajber Rita tanárnő. A helyiek műsora után a már jól ismert Csikó Teodóra és Takács Zoltán zenés percei jöttek, persze a sikerhez kellett egy bátor széplaki is, aki táncot járt a szép énekesnővel. A zenés programot taps zárta, az estét pedig vacsora.

Bővebben...
 
Kiváló minősítésű széplaki makettezők
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az év végéhez közeledve az évközi munkát gondolják át az emberek. Számadást készítenek arról, milyen volt az egész éves teljesítményünk, mit sikerült megvalósítani terveikből, összehasonlítást végeznek az előző évekkel. Nem utolsó sorban kielemzik a kudarcokat, a sikeresebb folytatás érdekében.

Az évértékelő munkának a legmegfelelőbb formáját választották a szakkör tagjai, amikor a Gödöllőn megrendezésre kerülő versenyre nevezték munkáikat.

Bővebben...
 
'56-os megemlékezés példaértékű összefogással
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Fertőszéplak közössége hagyományosan belsőséges ünnepéllyel emlékezett 2014. október 22-én a kultúrházban az 1956. évi forradalomra és szabadságharcra. Az ünnepély a Himnusszal kezdődött, majd Kóbor Attila polgármester megemlékező beszéde következett. A beszéd után Ihász Mónika és Ihászné Lajber Rita által szerkesztett műsor következett, mely hitelesen, de érzelmekre is hatóan elevenítette fel a történelmi napokat. Az ünnepi előadás most sem nélkülözte a fertőszéplaki vonatkozásokat és így a nagy betűs történelmet, egyben a helytörténetbe és a helyi családok történetébe is beágyazta. A műsor betétdalai szépen egészítették ki a műsor mondanivalóját. Fertőszéplak különleges helye a Fertő-tájnak, hiszen idén is a szereplők között ott voltak a diákok, a nyugdíjasok, a műsorra szerveződött alkalmi zenekar, a hivatal dolgozói és a színjátszó kör tagjai is. Köszönjük a műsor összeállítóinak a szép műsort és gratulálunk Ihász Mónikának a rendezéshez.

A megemlékezésen készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Németh Bálint újabb sikere, ezúttal a XII. Bolyai Makettépítő Kupán
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az év végéhez közeledve sem lehet pihenni és lazítani a makettezőknek. Nem kisebb eseményre készültek az elmúlt időszakban, mint a Budapesten megrendezésre kerülő XII. Bolyai Makettépítő Kupa és Kiállítás. Az országos hírű rendezvény - nevéhez méltó módon - a legmagasabb szakmai elvárásokat követeli a jelentkezőktől. A megmérettetésen csak azoknak van esélyük, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a makettezés területén.

Bővebben...
 
Zágrábi makettkiállítás és verseny széplaki részvétellel
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button


A minden évben megrendezésre kerülő - nemzetközi körökben jól ismert - zágrábi versenyt nagy izgalommal várták a régiók makettezői ez évben is. A szakmai kihívás mellett a helyszínen való részvétel megszervezése is izgalomban tartotta a makettezőket. A méltán híres, műemlékekben gazdag város minden téren elismert házigazdája már évek óta e rangos nemzetközi rendezvénynek.

Bővebben...
 
Újabb szép eredmények Németh Bálinttól
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

A nyár a szünidő és a pihenés ideje. A makett szakkör lelkes tagjai esetén azonban a nyári tábor nem csak erről szólt. A munka itt is teljes intenzitással zajlott. Az egy hetes táborozás szakmai munkáját dicséri a zalaegerszegi versenyen elért nagyszerű eredmény. Németh Bálint két kategóriában is éremmel jutalmazott helyezést ért el. Az ezüst- és bronzérem a szakmai felkészítő Fodróczy Zsolt kitartó fáradozásának is elismerése.

 
Falunapok és Széplakok találkozója egy hétvégén
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ismét elmúlt az a hétvége, mikor programok sokasága várta az érdeklődőket a Templom dombon. Az idei falunapok tényleg igazi programdömpinget hozott, hiszen a szokásos falunapi események mellett ezen a hétvégén zajlott a Széplakok találkozója és a térségi nyugdíjas találkozó is. Természetesen nem lehet mindenről beszámolni és talán a csatolt képek többet is mondanak, mint ezer szó, de mégis. Mégis le kell írnom, hogy nekem nagy élményt adott a találkozás dedrádszéplaki és berettyószéplaki testvéreinkkel, hogy milyen szép lett a Széchényi kastély, hogy eddig életemben nem vettem részt ökörsütésen, hogy láttam a zenei programok mennyi érdeklődőt vonzottak. Egy sikeres település, sikeres ünnepe volt. A többiről pedig meséljenek a képek!

 
Ha augusztus, akkor „Széplakok Találkozója” !
Írta: Tóth Lászlóné Weisz Zsuzsanna a „Széplaki Patrióta Egyesület” nevében   
AddThis Social Bookmark Button


Ezen az esős nyáron volt négy szép nap, amikor találkozhattunk a Berettyó- és Dedrádszéplakról ide zarándokolt barátainkkal, vendégeinkkel. 73-an jöttek el hozzánk, hogy a magyar-magyar kapcsolatot tovább öregbítsük. Mára – a találkozónkat tekintve – nagykorúvá váltunk, ugyanis a 18. „Széplakok Találkozóját” hagytuk a hátunk mögött.

2014. augusztus 8 – 11-ig az Önkormányzat anyagi segítségével és a fogadó családok anyagi hozzájárulásával tartalmas, szép, felemelő napokat tölthettünk együtt. Köszönettel tartozunk a Polgármester Úrnak, a Képviselőknek és a fogadó családoknak.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 7 / 13

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron