Kulturális hírek
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

Kedves Érdeklődők!

2015. október 17-én lesz Győrben, az Audi Arénában az István, a király című darab bemutatója.

Buszt indítunk, melynek költsége jeggyel együtt 9000 Ft lesz előreláthatóan. Kérünk mindenkit, aki szeretne jönni, hogy augusztus 17-ig jelezzen vissza az 537-160-as telefonszámon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen. A létszám korlátozott!

Bővebben...
 
"Egy nagy himnusz az egész Fertő tája"
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

2015. július 26-án délután 17 órakor került átadásra a LÁTKÉP Szabadtéri Galéria 2015. évi tárlata, melyre Rujaveczné Ferenczi Katalin művészeti vezető elhangzott gondolataival és fényképekkel emlékezünk:

"Kedves Hölgyeim és Uraim, Mindnyájukat szeretettel köszöntöm!

Eltekintve a havas, téli hetektől, az esős, nyirkos őszi, tavaszi napoktól, szinte egész évben fesztivál hangulat érezhető a Fertő partján, és ez nem lehet véletlen. Az idegenforgalom, a turisták erősödő érdeklődése, a helyi lakosokban is felébresztette az egészséges versenyszellemet, a falvak egymás között, a lakosság egymás mellett egy pozitív látvány kialakítására törekszik, mely nemcsak színfal, hanem, ami mögötte van, a mindennapok szépsége, az értékek bemutatása, mindenki számára elérhető, élvezhető.

Látva a kerékpártúrák csapatos vonulását, a sok autós kirándulót, már csak az a dolgunk, hogy rávegyük őket, álljanak meg, szálljanak ki és nézelődjenek, ismerjék meg még jobban azt az országrészt, ahol olyan gyakran megfordulnak.

Egyetértek Sebő Ferenc Kossuth díjas néprajzkutatóval, a hagyományokat nem ápolni kell, mert nem betegek, az értékeket  sem őrizni kell, hanem mindkettőt megélni kell! Egymás között is és azokkal is, akik valamilyen okból a mi vidékünkön szeretnének pihenni, tanulni.

Az alkotók ez alkalommal a derűs látásmódot választották, a tájélmény varázsa az a vizuális alap, melyre a bemutatásra szánt tájrészleteket felrakták.

Az alkotások hangulati világa mélyen megérint bennünket, a létezés apró pillanatai mellett talán elsétálnánk, de most így, kinagyítva, vonz bennünket ez a lehetőség, egy kicsit szemlélődünk, megfigyelünk.

Bővebben...
 
"Ismerd meg Széplakot!" nyereményjáték - 3. forduló
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

 
A fertőszéplaki nyugdíjasklub országos sikere
Írta: Ihászné Lajber Rita   
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki Őszirózsa Nyugdíjasklub lelkes színjátszói az országos Ki mit tud? hajdúszoboszlói döntőjéről arany minősítéssel és sok szép élménnyel tértek haza. Az ottani közönségtől is hatalmas tapsot kaptak az Egy széplaki harang kalandos története című előadásukra, melyben egy helyi mondát dolgoztak fel széplaki népdalok éneklésével, megőrizve értékes tájnyelvüket, szokásaikat.

Bővebben...
 
Vidám gyereknap Fertőszéplakon
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

Május 29-én tartottuk meg Fertőszéplakon a gyereknapot a Művelődési Ház és a diákönkormányzat szervezésében. Reggel megkezdődtek az alsó tagozatosoknak és a felsősöknek is a versenyek. Az alsósok KRESZ tudásukat fejlesztették, akadálypályán kellett ügyeskedniük, a felsősöket pedig 4 helyszínen várták tanáraik ügyességi, kooperációs és elméleti feladatokkal. Minden osztály egy csoportot alkotott. Volt, ahol lufival a lábuk között kellett egyensúlyozni, volt ahol a gyorsaság számított és volt, ahol Fertőszéplak történetének ismerete jelentett előnyt. A diákok egyik kedvenc feladata az volt, amikor falubeliekkel kellett „szelfizni”, fényképezkedni. A győztes az a csapat lett, aki a legtöbb fotót készítette a megadott idő alatt.

Bővebben...
 
Hagyományápoló pünkösdölők Fertőszéplakon
Írta: Hérics Istvánné   
AddThis Social Bookmark Button

Köszönjük a meglepetést és a vidám perceket a "pünkösdölő lányoknak," akik szabad idejük egy részében nekünk örömet szereztek. Köszönjük Ihászné Lajber Rita tanárnőnek a lelkes hagyományőrzést és a diákok felkészítését. További sikeres hagyományőrzést kívánok saját maguk és mások örömére.

 
Anyák napja 2015
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

A kultúrház feldíszített terme fogadta 2015. május 8-án az édesanyákat és nagymamákat. Az Anyák napja tiszteletére rendezett műsort Kóbor Attila polgármester köszöntője vezette fel, majd következett az óvodások és iskolások műsora. A megható perceket fotókkal és egy verssel szeretnénk felidézni.

Csorba Piroska: Mesélj rólam

Mesélj anya,
milyen voltam,
amikor még kicsi voltam?
Az öledbe hogyan bújtam,
és tehozzád hogyan szóltam,
amikor nem volt beszédem?
Honnan tudtad mit kívánok?
Megmutattam a kezemmel?

Mesélj rólam,
Hogy szerettél?
Engem is karodba vettél?
Meleg tejeddel etettél,
akárcsak a testvéremet?
Gyönyörködtél akkor bennem,
úgy neveztél: kicsi lelkem?

És amikor
még nem voltam,
a hasadban rugdalóztam,
tudtad-e, hogy milyen leszek,
milyen szépen énekelek?
Sejtetted, hogy kislány (fiú) leszek?

Mesélj anya!
Mesélj rólam.
milyen lettem, amikor már
megszülettem?
Sokat sírtam, vagy nevettem?
Tényleg nem volt egy fogam sem?
Ha én nem én lettem volna,
akkor is szerettél volna?

 
"Ismerd meg Széplakot!" nyereményjáték - 1. forduló
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

Kérdés:

Ki állíttatta a Mindenszentek-templom mellett található Szent Sír és Jézus Szíve kálváriát?

A megfejtéseket május 22-ig e-mailben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. -ra, facebookon a Fertőszéplak Község-re üzenetben, postán vagy személyesen pedig az Polgármesteri Hivatalba (Petőfi S. u. 2.) várjuk. Kérjük, az e-mail tárgymezőjébe, vagy a borítékra írják rá: „Ismerd meg Széplakot!” nyereményjáték, valamint a nevüket és telefonszámukat se felejtsék megadni!

Várjuk a megfejtéseket!

 
Fertőszéplakiak figyelem!
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

Májusban elindul az „Ismerd meg Széplakot!” című nyereményjáték. Minden hónap első hétfőjén közzétesszük a feladványt a honlapon (www.fertoszeplak.hu), facebook oldalon (Fertőszéplak Község) és plakátokon is. A helyes megfejtők között minden hónap végén nyereményeket sorsolunk ki!

 
Krisztus 7 szava a keresztfán - Beszámoló a Wespa vonósnégyes fertőszéplaki előadásáról
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button


Nagypéntek Fertőszéplakon különleges zenei és keresztény misztikus élményt kínált 2015-ben. Joseph Haydn Krisztus 7 szava a keresztfán című műve hangzott fel a Mindenszentek templomban. A mű és a helyszín tökéletes harmóniában volt, ezt egészítette ki a vonósnégyes és az értő közönség.

Bővebben...
 
Együtt ünnepeltünk
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ahogy Firtl Mátyás Sopron és térsége országgyűlési képviselője fogalmazott, nálunk, Fertőszéplakon hagyomány az összefogásban ünneplés. Hagyomány, hogy iskolások, nyugdíjasok, köztisztviselők és településünk aktív polgárai ünnepi műsort adnak. 
A megemlékezés Kóbor Attila polgármester úr köszöntőjével indult, majd Firtl Mátyás országgyűlési képviselő úr ünnepi beszéde következett.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 6 / 13

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron