Bűvösvölgyi programok
Írta: Ternyák-Kovács Emőke és Frechné Csertán Brigitta osztályfőnökök   
AddThis Social Bookmark Button

5. és 8. osztályos diákjaink egy rendkívül szórakoztató és élménydús napot töltöttek el a soproni Bűvösvölgyben. A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hozta létre, hogy élményszerű programmal támogassa a médiaértés oktatását a 9-16 éveseknek. Három központban (Budapest, Sopron és Debrecen) a tanévben és a nyári táborok időszakában is várják a gyerekeket. Diákjaink 5-6 fős csoportokban dolgoztak a stúdiókban. Minden csoport egy-egy oktatóval dolgozott a nap folyamán, 60 perces foglalkozásokon vettek részt.

 

A filmes foglalkozáson a gyerekek megtapasztalhatták, hogyan áll össze egy néhány jelenetből álló film, és kipróbálhatták magukat a legfontosabb szerepkörökben. A történetet maguk találták ki, majd a szereposztás, a párbeszédek felvázolása és a jelmezek kiválasztása után kezdődhetett a forgatás a díszletautóval, vagy a greenboxban. Az utómunka során előre rögzített snittekkel és zenével tehették teljessé a produkciójukat.

A híreknek szentelt foglalkozáson a gyerekek egy általuk választott híranyagból több álláspontot bemutató riportot állítottak össze. A már rögzített anyagokat felkonffal, narrációval és interjúval egészítették ki.

Bűvösvölgy profi hangstúdiójában a gyerekek saját rádióműsort készíthettek, melyben ők alakították a műsorvezetőt, az interjúalanyt, a hírszerkesztőt, amelyben reklámot készítettek, és maguk választhatták ki a műsorban elhangzó zenéket is.

A gyerekek a reklámnak szentelt foglalkozáson megismerkedtek a kereskedelmi kommunikáció alapvető elemeivel a célcsoporttól az üzenetig. Közösen, csapatmunkában jöhettek rá, mivel hatnak rájuk a reklámok, amikor maguk is reklámot állítottak össze kész felvételekből saját kreatív elképzeléseik szerint egy általuk választott termékhez.

Fontos, hogy a gyerekek tisztában legyenek az internet biztonságos használatának feltételeivel, a kockázatokkal és veszélyekkel. Netkockázat foglalkozáson olyan döntési helyzetekbe állították őket a foglalkozásvezetők, amelyek segítségével megértették az online adatvédelem, az online zaklatás, behálózás vagy a szexting jelentését és lehetséges következményeit. A Netvizsgáló foglalkozáson a gyerekek közös munkában vettek részt, és hasznos internetes oldalakat, alkalmazásokat, fogásokat ismertek meg.

Az élményekkel teli nap képei ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron