Április 28. – Iskolanap
Írta: Ternyák-Kovács Emőke Diákönkormányzatot támogató pedagógus   
AddThis Social Bookmark Button

Közösen emlékeztünk meg iskolánk névadójáról, gróf Széchényi Ferencről, születésének 269. évfordulóját ünnepeltük. Megemlékezésünknek a fertőszéplaki Széchényi-kastély udvara adott otthont.

Iskolánk tanulói ünnepi megemlékezésükben méltatták a legnagyobb magyar édesapjának érdemeit, nyomon követtük életpályájának fontosabb állomásait. A megemlékezés keretében Horváth-Doriné Fülöp Éva igazgatóhelyettes asszony, Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnöke, Kóbor Attila polgármester úr, Ternyák-Kovács Emőke Diákönkormányzatot segítő pedagógus és iskolánk 8 tanulója közösen helyezték el koszorúikat és az emlékezés virágait Széchényi Ferenc emlékplakettjénél.

 

A délelőtt folyamán tanulóink vegyes csapatokat alkotva 12 állomást kerestek fel az iskola és a Széchényi-kastély környékén. Az állomásokon 1-1 pedagógus várta a gyerekeket, az ő vezetésükkel Széchényi Ferenccel, a Széchényi-családdal és a reformkorral kapcsolatos érdekes és változatos feladatokat oldottak meg. A csapatverseny után az első három helyen végzett csapat tagjait egy kis ajándékkal és emléklappal ajándékoztuk meg.

A csapatverseny első három helyezettje:

I. helyezett: 12. csapat 215 ponttal: Zsugonits Imre (8.o.), Pátkai Sára (7.o.), Godó András és Németh Hunor (6.o.), Páli Csongor és Radics Áron (5.o.), Vári Jázmin és Gredinger Fanni (4.o.), Keresztes Tamás (3.o.), Marchini Flavia, Pintér Rebeka és Sági Petra (2.o), Pokker Csongor Flórián (1.o.)

II. helyezett: 1. csapat 213,5 ponttal: Ábrahám Kristóf (8.o.), Balogh Domonkos és Szalai Kevin (7.o.), Bene Kata és Hencz Alex (6.o), Baski Kristóf és Sipőcz Bence (5.o.), Bán-Szabó Dóra és Hencz Noel (4.o.), Németh Dorottya és Kovács Alexa (3.o.), Antal Dominik Nikolasz (2.o.), Bognár Emma (1.o.)

III. helyezett: 5. csapat 210,5 ponttal: Gyenizse Jázmin (8.o.), Weiczer Patrik (7.o.), Czifra Luca és Krauszpek Dorka (6.o.), Horváth Cintia (5.o.), Egresits Bence, Nagy Alex és Zsadony Zénó (4.o.), Gradvol Léna és Nagy Tamara (3.o.), Egresits Bálint (2.o.), Vámosi Vivien (1.o.)

Gyerekek és pedagógusok közösen töltöttek el értékes perceket, remekül szórakoztunk mindannyian.

Az iskolanapon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron