Víz világnapja az iskolában
Írta: Árvai Emőke szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Az idei Víz Világnap arra hívja fel a figyelmet, hogy a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldása a jó irányba tett lépések felgyorsításában rejlik. Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban. Nekünk is, tanulóknak és felnőtteknek egyaránt.

Ennek szellemében számos érdekes, tartalmas feladattal készültünk e jeles napra. Az iskola tanulói az aulában berendezett vízbárban különböző vizeket kóstolhattak, például: balfi büdös vizet, desztillált vizet, csapvizet. Szín-összehasonlítás céljából megnézhették a tőzeges tóból származó és az állott kútvíz, valamint az artézi víz közti különbséget. Az alsósok megtekintették a Vizipók csodapók mesefilm sorozatának „Neveletlen szúnyoglárvák” című epizódját, amelyhez csapatonként egy víz-kvíz lapot kaptak érdekes kérdésekkel. A felsősök a kvíz feladatlapon először sportos kérdésekre válaszolhattak, majd a lap másik oldalán alsósok és felsősök egyaránt érdekes kérdésekre kereshették a válaszokat, amelyhez sok hasznos segítséget kaptak az aula paravánjain. Korcsoportonként az 1-3. legtöbb pontot szerző csapatot fél literes ásványvízzel és csokiszelettel díjaztuk. Az aulában kerültek kiállításra a tanulók vízzel kapcsolatosan festett kavicsai és rajzai is. Minden osztályban vízizsarut választottunk, aki vízivásra buzdította a gyerekeket, valamint lefülelte azokat, akik cukros üdítővel próbálták szomjukat oltani. Az alsósok számos gyönyörű rajzzal neveztek a víz világnapi rajzversenyre, melyek közül az első hármat és egy külön díjast csokoládéval jutalmaztunk.

Bízunk benne, hogy a kapott ismeretek segítik tanulóinkat a víztakarékosság fontosságának tudatosításában. Célunk továbbá, hogy közös erővel fogjunk össze vizeink megmentéséért.

Az víz világnapjánk iskolánkban készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron