Pályaorientációs nap 2022
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

A pályaorientációs célú tanítás nélküli munkanap lehetőséget ad számunkra, hogy a szakmákkal, foglalkozásokkal való mélyebb megismerkedést, a pályaválasztási kompetencia fejlesztését minél szélesebb körben és gazdag tartalommal biztosítani tudjuk tanulóink számára. Bízunk benne, hogy alsós tanulóink is az évről-évre ismétlődő pályaorientációs programoknak köszönhetően megismernek majd annyiféle szakmát, hogy egyszerűbbé és tudatosabbá váljon számukra a pályaválasztás.

 

Elsőtől ötödik osztályig iskolai keretek között, több külső szakember bevonásával, interaktív feladatok megoldásával, szakmai activity formájában történt az ismeretanyag átadása az idei pályaorientációs napon is. Örökös Ökoiskola lévén erdészek, erdőmérnök tanár mesélt az erdő növény- és állatvilágáról, azok védelméről, az erdőgazdálkodási munkálatokról. Vadász-gombaszakértő vendégünk beszélt az ehető és a mérgező gombák felismerhetőségéről és a vadászat szépségéről. Tanulóink ismeretterjesztő kisfilmet láttak a hazai, főként a Kisalföld és a Fertő-Hanság erdei életéről és hallottak a gombaszedés etikettjéről is. A látottakat-hallottakat csoport munkában dolgozták fel, feladatlapokat oldottak meg és számos igényes munkadarab is készült a délelőtt során: igényes őszi képalkotások, erdei termésekből készült mókus, színes dekorvirágok, kreatív karácsonyfadíszek. A legkisebbek a pék mesterséggel is megismerkedtek. A motiváló videót és a mesehallgatást követően sógyurmából péksüteményeket formáltak, majd kifestették. Nagy örömmel és érdeklődéssel vettek részt diákjaink a helyi művelődésszervező munkáját bemutató interaktív foglalkozáson, ez alkalommal születésnapi meghívót készítettek. Továbbá sok-sok ötletet kaptak egy baráti összejövetel sikeres megszervezéséhez is. A délelőtt során tanulóink megtapasztalhatták a virágkötészet szépségeit, ahol adventi koszorút, virágtálat készíthettek pedagógusi segítséggel. Tanulóink sikeres pályaválasztásának elengedhetetlen összetevője a széleskörű tájékozódás a továbbtanulási lehetőségekről és az aktuális munkaerőpiaci viszonyokról, valamint a szakmákkal való mélyebb megismerkedés. Ezt szem előtt tartva iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói a Soproni Szakképzési Centrum által szervezett „Szakmák délelőttje” programon vett részt osztályfőnökök és szülők kíséretében.

Bízunk benne, hogy ezen a tanítás nélküli munkanapon tanulóink sok-sok élménnyel, hasznos pályaorientációs ismeretekkel gazdagodtak. Reméljük, hogy továbbtanuló diákjaink is a középiskolákba tett látogatások során sok hasznos információt kaptak, amelyek megkönnyítik közelgő pályaválasztásukat.

A pályaorientációs napon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron