Szülői tájékoztatás
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Tisztelt Szülők!

A 21/2021.(VI.16.) EMMI határozatában foglaltak alapján 2021 április 19-től intézményünkben előreláthatólag május 10-ig a felső tagozatos tanulók számára (5.-8.o.) folytatódik az online oktatás. Számukra továbbra is a járványügyi helyi intézkedési tervben megfogalmazott irányelvek a mérvadók.

Az alsó tagozatos (1.-4. o.) tanulók jelenléti tanulási formában, iskolába járással folytatják tanulmányaikat. Hibrid oktatás (jelenléti és online) nem megengedett.

A tanulók tanórai hiányzásának, távol maradásának a rendjét az iskolai Házirend tartalmazza (25. és 26. oldal). A tanév elején ismertetett járványügyi helyzetre vonatkozó intézkedési tervünk rögzíti, hogy a tanuló szülői kérésre, igazgatói döntés alapján otthonról is bekapcsolódhat az oktatásba. A hiányzó tanuló számára egyénileg, otthon, szülői segítséggel kell pótolni a tananyagot. Ebben az esetben a gyermek felkészítése a szülő felelőssége.  Az órai tananyag és a házi feladat továbbra is napra készen elérhető a Kréta rendszerben a DKT felületen.

Az iskolába járás alól felmentett tanuló esetében csak előzetes szülői kérelem alapján igazolható a távolmaradás. Utólagos kérelmet nem áll az iskola módjában elfogadni. A kérelem alapján az iskolába járás alól felmentett tanuló hiányzása igazoltnak tekintett. Felhívom szíves figyelmüket, hogy (20/2012. EMMI rendelet 51. § (7) – (8); 64 – 78. § foglaltak alapján a 250 órát meghaladó hiányzásra vonatkozó előírások ezután is érvényben maradnak. Azaz, ha az igazolt távolmaradás a 250 órát meghaladja, és a tanuló a kevés érdemjegye miatt nem osztályozható, a tanulónak tanév végén osztályozó vizsgát kell tennie.

Az iskolába való visszatéréssel, a jelenléti oktatással a március 8-a előtti állapot lép újra életbe, a veszélyhelyzet továbbra is érvényben marad. Intézménybe lépéskor kötelező mindenki számára  lázmérés, fontos a megfelelő távolságtartás, a folyamatos kézfertőtlenítés és a maszk használata továbbra is kötelező iskolai alkalmazottak és a  tanulók számára egyaránt.

A korábbi intézkedések figyelembevételével a szülők és idegenek csak intézményvezetői engedéllyel léphetnek be az iskolába.

Ezúton szeretném kollégáim nevében is megköszönni az online oktatásban nyújtott példaértékű segítségüket, hozzáállásukat, türelmüket, kitartásukat Kérem, továbbra is segítsék, támogassák  azon gyermekeinket, akik  digitális munkarendben folytatják tanulmányaikat.

Jó egészséget kívánok mindnyájuknak! Vigyázzunk magukra! Vigyázzunk egymásra!

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron