Európai Diáksport Napja 2020 Fertőszéplak
Írta: Büki Boglárka testnevelő tanár   
AddThis Social Bookmark Button

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezésére indított Európai Diáksport Napját (ESSD) idén szeptember 25-én ünnepeltük. A COVID-19 miatti járványügyi készültség időszakában az MDSZ azt javasolta, hogy az iskolák a testnevelés órák keretén belül szervezzék meg a diáksportnapi programokat. Idén az MDSZ lehetőséget adott arra is, hogy az iskolák ne csak szeptember 25-én, hanem az Európai Sporthét (szeptember 23-30.) bármelyik napján zajló testnevelés óráival regisztrálhassanak. Ezzel is támogatva a tanulók immunrendszerének erősítését, amelynek a pandémia miatt most nagyobb a jelentősége, mint valaha. Így a jelenlegi kihívásokhoz igazodva a mindennapos testnevelés tanórai keretei között, osztálybontásban rendeztük meg a diáksportnapot.

Iskolánkban az alsós testnevelést tanítók, s a felsős testnevelő tanár közösen ötletelt a diáksportnap osztályszintű megvalósításáról. Egyhangúan a játékos sportverseny (váltóverseny) megszervezése mellett döntöttek. A csapatok tagjait az osztályokban véletlenszerű sorsolással választottuk, s igyekeztünk olyan csapatkialakításra, ahol az erőviszonyok egyformák. Célunk volt: a közös mozgás szeretete, a játékosság, s egy jó hangulatú verseny megvalósítása. A versenyfeladatok kiválasztásánál ügyeltünk az életkori sajátosságok betartására, s olyan feladatok kitalálására, amelyet minden tanuló örömmel tudott végrehajtani. Voltak ügyességi feladatok (gumilabdával, kislabdával, tollasütővel, ugrókötéllel, kosárlabdával stb.), s voltak gyorsasági feladatok is. A képeken igyekeztünk megörökíteni ezeket a pillanatokat.

Bár a tavalyi évben egy sokoldalúbb diáksportnapon vettek részt tanulóink, úgy gondoljuk az idei 2020-as diáksportnap is legalább olyan jó hangulatban telt, s tanulóink arcára mosolyt sikerült varázsolni a sportolás adta élményekkel.

A diáksportnapon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron