Adtunk egy napot Fertőszéplakért
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

2011 óta hagyomány, hogy mi fertőszéplakiak minden évben egy napon néhány órát a közösségünkért, Fertőszéplakért dolgozunk.

Az első néhány évben a Széchényi kastély rendbetételén fáradoztunk. Meg is lett az eredménye, hisz a kastély felébredt Csipkerózsika álmából. Közösségi terek, védjegyközpont és vidékfejlesztési iroda kapott új otthont benne. Folyamatban van a tető felújítása és szépek a kilátásaink a teljes felújításra is kormányzati támogatás felhasználásával. Az idei évben kilépve a kastély falai közül, új feladatot kerestünk. Néhány hete teljesen kicseréltük a játszótéri eszközeinket. Új, biztonságos, érdekes játékokkal gazdagodtunk! Ahhoz viszont, hogy igazán jól tudják használni a kisebb-nagyobb gyermekek a játszóteret és szép, kulturált környezetben játszhassanak, pihenhessenek, szükség volt a környezet parkosítására, csinosítására.

 

Ennek szellemében hirdettük meg a mostani összefogásunkat. Reggel 9 órára népes csapat gyűlt össze a játszótéren. A középiskolástól az idősebb korosztályig sokan képviseltették magukat. Külön szeretném kiemelni és köszönetet mondani Szalay Sándorné Kati néninek és Hanzséros „Peti” Pista bácsinak, akik példamutató szorgalommal és lelkesedéssel dolgoztak! A csapat egy része a játszóteret körülvevő sövény pótlását végezte.  Mások terepet rendeztek, gereblyéztek vagy földet teregettek. A sok szorgos kéz gyorsan fogyasztotta a feladatokat, így késő délelőtt már sokan átmentek a „kis-major”-ban található pincébe és ott rendezkedtek.

Délután a kastély nagytermében jó étvággyal, jó beszélgetések közt fogyasztottuk a halászlevet és a vadpörköltet. Köszönöm Fejes Miklóséknak, hogy a horgász egyesület által felajánlott halakból kiváló halászlét főztek, valamint a Hegykői Sólyom Vadásztársaságnak, hogy vadpörkölttel színesítette a kínálatot. Köszönjük Németh Gyula pékmesternek, volt képviselőtársamnak, hogy a kenyeret az étkek mellé felajánlotta!

Köszönöm minden részvevő fertőszéplaki polgárnak, hogy eljött és áldozott az idejéből arra, hogy lakóhelyünk szebb és otthonosabb legyen. Áldozatot vállalt azért, hogy gyermekeink, unokáink szebb, biztonságosabb körülmények közt játszhassanak!

Jövőre ismét várom Önöket!

 

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron