Farsang az iskolában
Írta: Ihászné Lajber Rita, a diákönkormányzat vezetője   
AddThis Social Bookmark Button

Idén a farsang farkában, február 13-án tartottuk hagyományos farsangi bálunkat az iskolában.

Már hetekkel ezelőtt megkezdődött a lázas készülődés: jelezek készítése, színpadi próbák, vers- és tánctanulás. A programok összeállításából, a rendezvény megszervezéséből jócskán kivették részüket a lelkes szülők és a diákok.

 

A vidám délután a legkisebbek műsorával vette kezdetét, majd a bélkirálynő és a bálkirály nyitotta meg a bált vidám versikék kíséretében. A jelmezes felvonulás volt természetesen a legnépszerűbb program, ahol egyéni és csoportos beöltözők is színre léptek. Ötletes  volt a 3. osztályosok mesekönyve, ahol megelevenedtek a mesék szereplői. Őket követték az ötödikesek, akik a leendő magyarországi olimpia ép, de inkább sérült tagjaiként léptek a közönség elé. A 6. osztályosok Brigi néni vezetésével plázacicákként és gonosz társaikként szórakoztatták a közönséget dinamikus táncukkal, amelyet a közönség nagy tapssal jutalmazott. Aztán jöttek a hetedikes Hupikék törpikék élükön 3 csábító Törpillával, Hókuszpókkal és a jól ismert dallammal. De láthattunk Pumuklit, fekete és fehér cicákat, ötletes volt a három Angry Birds, tapsolhattunk félelmetes jelmezeseknek és természetesen tündéri lánykáknak. Míg a zsűri döntött a legjobbakról szólt a zene, melyet ezen a napon is Varga Ricsi és Török Ádám szolgáltatott, fogyott a szendvics, a süti, a fánk. A jelmezesek után a 8. osztályosoké volt a színpad, igazi buli hangulatot varázsolva táncukkal, énekükkel, díszletükkel. Természetesen a vastaps sem maradhatott el mind a diáktársak, mind a felnőttek részéről. Ezt követte a szépségkirálynő- és szépségkirály-választás. A délután legizgalmasabb eseménye a tombolasorsolás volt, előtte pedig megismertük a legfinomabb fánkot sütőket, a legszebb füzetvezetésűeket és a kiváló tanulókat, közülük a legszerencsésebbek egy-egy ajándékcsomaggal gazdagodtak. A tombolasorsolás végére gazdára talált a rengeteg ajándék, köztük 3 torta, varrógép, fülhallgató, Garfield és mozijegyek. A felsősök még 9-ig ropták a táncot, de a takarításból is kivették részüket.

Fertőszéplakon ezen a délutánon minden iskolás szép és emlékezetes élményekkel tért haza. Köszönjük szépen a szülőknek a támogatást, a süteményeket, a tombola-felajánlásokat, az anyagi hozzájárulást és a szervezést! S jövőre is majd jön a farsang, áll a bál!!!

 

A farsangi mulatságon készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron