Kulturális hírek
AddThis Social Bookmark Button


A makett szakkör csatlakozott az makettezők országos fórumához
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

A 2014. év kezdéseként a makett szakkör kapcsolatot épített az interneten jelenlévő szakmai körökkel. A makettezők közössége által működtetett oldal elérhetősége: www.makett.org

A „Fórum” menüpont alatt található különböző témák közt, az „Ifjúsági fórum” mappán belül, az „Utánpótlás nevelés” almappában találhatóak a széplaki makett szakkör életét bemutató bejegyzések. Itt egy rövid bemutatkozó mellett, a 2014-es munkák terveiről olvashatunk gondolatokat. A jövőben szeretnénk a szakmai köröket folyamatosan tájékoztatni munkánkról, eseményeinkről.

Bővebben...
 
Simon Patrik makettje ezüstérmet szerzett Mariborban - Beszámoló a makett szakkör 2014. évi első versenyéről
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az évben először vettek részt versenyen a makett szakkör tagjainak munkái. A Mariborban megrendezett versenyen rendkívüli erős mezőnyben, kategóriák szerint csoportosították a versenyre nevezett maketteket. A nemzetközi mércével is magas színvonalú mezőnyben rendkívül széles körben nevezett makettek vettek részt a megmérettetésben. Csak a legeslegjobbaknak volt esélyük elismerésre. A szakmai zsűri kritikusan és alaposan megválogatta a maketteket. A minden szempontból legaprólékosabb vizsgálatnak alávetett makettek közül csak a legkiválóbb munkák kaptak elismerést.

Bővebben...
 
A makett szakkör évzáró foglalkozása
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az évben utolsó alkalommal gyűltek össze a szakkör tagjai. A kötetlen hangulatú foglalkozás keretében ismertetésre kerültek az idei év eseményei, eredményei. A jövőre nézve a tervek sokasága fogalmazódott meg a szakkör tagjaiban. Egyenlőre a nagy tervek helyett apró biztos lépések megvalósítását tűzték ki célként a szakkör tagjai. Legfontosabb célja a lelkes kis csapatnak a szakkör létszámának növelése az újévben. A szakmai kiállítások látogatása nem csak munka, de egyben kikapcsolódást is nyújtana minden szakkörtagnak. Így várhatóan a jövő évben kirándulással egybekötött szakmai úttal bővítené ismereteit a szakkör.

Bővebben...
 
Szalay Merse 8. osztályos fertőszéplaki tanuló a Soproni Petőfi Színház kilencezredik bérletese
Írta: Forrás: www.kisalfold.hu   
AddThis Social Bookmark Button


Szalay Merse 8. osztályos fertőszéplaki tanuló a Soproni Petőfi Színház kilencezredik bérletese, őt Pataki András igazgató könyvcsomaggal köszöntötte A szép Cerceruska című mesebalett zártkörű előadása előtt vasárnap délután.

Bővebben...
 
Adventi készülődés a Művelődési Házban
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button


"Ilyenkor megcsendesednek a hajnalok. Nem kóborol a szél, nem vándorol az ördögszekér és nem repkednek száraz falevelek határról határra. A csillagok reszketve nézik a Földet, ez az alsó világ pedig némán figyel, és észre sem veszi, hogy a dombok puha hátát adventi hangulattal hinti be a dér." Fekete István

Hagyományosan advent első hetében Tünde és Gábor a virágboltból, valamint az óvó nénik ünnepi készülődésre várják a gyerekeket a kultúrházba. Idén sem volt ez másképp. December 2-án, délután négy órakor kinyíltak a kultúrház ajtói és várták az érdeklődőket. Hamar megtelt a terem és elmélyült ajándék és díszkészítés vette kezdetét.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 19 / 27

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron