Kulturális hírek
AddThis Social Bookmark Button


Németh Bálint újabb sikere, ezúttal a XII. Bolyai Makettépítő Kupán
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az év végéhez közeledve sem lehet pihenni és lazítani a makettezőknek. Nem kisebb eseményre készültek az elmúlt időszakban, mint a Budapesten megrendezésre kerülő XII. Bolyai Makettépítő Kupa és Kiállítás. Az országos hírű rendezvény - nevéhez méltó módon - a legmagasabb szakmai elvárásokat követeli a jelentkezőktől. A megmérettetésen csak azoknak van esélyük, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a makettezés területén.

Bővebben...
 
Zágrábi makettkiállítás és verseny széplaki részvétellel
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button


A minden évben megrendezésre kerülő - nemzetközi körökben jól ismert - zágrábi versenyt nagy izgalommal várták a régiók makettezői ez évben is. A szakmai kihívás mellett a helyszínen való részvétel megszervezése is izgalomban tartotta a makettezőket. A méltán híres, műemlékekben gazdag város minden téren elismert házigazdája már évek óta e rangos nemzetközi rendezvénynek.

Bővebben...
 
Újabb szép eredmények Németh Bálinttól
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

A nyár a szünidő és a pihenés ideje. A makett szakkör lelkes tagjai esetén azonban a nyári tábor nem csak erről szólt. A munka itt is teljes intenzitással zajlott. Az egy hetes táborozás szakmai munkáját dicséri a zalaegerszegi versenyen elért nagyszerű eredmény. Németh Bálint két kategóriában is éremmel jutalmazott helyezést ért el. Az ezüst- és bronzérem a szakmai felkészítő Fodróczy Zsolt kitartó fáradozásának is elismerése.

 
Falunapok és Széplakok találkozója egy hétvégén
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ismét elmúlt az a hétvége, mikor programok sokasága várta az érdeklődőket a Templom dombon. Az idei falunapok tényleg igazi programdömpinget hozott, hiszen a szokásos falunapi események mellett ezen a hétvégén zajlott a Széplakok találkozója és a térségi nyugdíjas találkozó is. Természetesen nem lehet mindenről beszámolni és talán a csatolt képek többet is mondanak, mint ezer szó, de mégis. Mégis le kell írnom, hogy nekem nagy élményt adott a találkozás dedrádszéplaki és berettyószéplaki testvéreinkkel, hogy milyen szép lett a Széchényi kastély, hogy eddig életemben nem vettem részt ökörsütésen, hogy láttam a zenei programok mennyi érdeklődőt vonzottak. Egy sikeres település, sikeres ünnepe volt. A többiről pedig meséljenek a képek!

 
Ha augusztus, akkor „Széplakok Találkozója” !
Írta: Tóth Lászlóné Weisz Zsuzsanna a „Széplaki Patrióta Egyesület” nevében   
AddThis Social Bookmark Button


Ezen az esős nyáron volt négy szép nap, amikor találkozhattunk a Berettyó- és Dedrádszéplakról ide zarándokolt barátainkkal, vendégeinkkel. 73-an jöttek el hozzánk, hogy a magyar-magyar kapcsolatot tovább öregbítsük. Mára – a találkozónkat tekintve – nagykorúvá váltunk, ugyanis a 18. „Széplakok Találkozóját” hagytuk a hátunk mögött.

2014. augusztus 8 – 11-ig az Önkormányzat anyagi segítségével és a fogadó családok anyagi hozzájárulásával tartalmas, szép, felemelő napokat tölthettünk együtt. Köszönettel tartozunk a Polgármester Úrnak, a Képviselőknek és a fogadó családoknak.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 16 / 28

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron