Kulturális hírek
Tökfesztivál a Fertőszéplaki Tájházakban
AddThis Social Bookmark Button


Színes programkínálattal, tökből készült mindenféle finomsággal idén is megrendezték Fertőszéplakon a hagyományos Tökfesztivált. A program délelőtt jelmezes őszi felvonulással kezdődött.A rendezvényen Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője is jelen volt.

Bővebben...
 
Nemzetközi sikerek! - Zágrábi makettkiállítás és verseny
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki makettszakkör első alkalommal vett részt nemzetközi megmérettetésen. A festőien szép Horvátország fővárosának csodálatos környezete adta a helyszínt a makettkiállításnak és versenynek. A fertőszéplaki makettszakkör munkái az erős nemzetközi mezőnyben dícséretes eredményeket értek el!

Bővebben...
 
Élménybeszámoló a makettezők nyári táboráról
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button


A nyári szünidőt hasznosan töltötték a makettezést szerető gyerekek. A fertőszentmiklósi művelődési ház adott otthont a nyári tábornak. A tábort Fodróczi Zsolt vezette.

Bővebben...
 
Beszámoló a LÁTKÉP Szabadtéri Galéria emlékkiállításának megnyitójáról
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Sokan gyűltek össze vasárnap este a fertőszéplaki kultúrház előtt, hogy részt vegyenek,  "Az emberkereső – emlékezés Ferenczi József sarródi festőművész-, tanárra, halálának 20. évfordulója alkalmából" című kiállítás megnyitóján. A Látkép Szabadtéri Galéria harmadik, egész évben látható kiállítása ez alkalommal a 20 éve elhunyt sarródi festőművész és rajztanár, Ferenczi József alkotásaiból másolt és kinagyított képeit  tárja elénk.

Bővebben...
 
A makettszakkör éremgyűjtéséről
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

A forró nyár nem jelent akadályt a lelkes fertőszéplaki makettezőknek. A nyári szünidőben is tevékenykedő gyerekek munkái, szépen szerepelnek az ország különböző helyszínein megrendezésre kerülő versenyeken. A nyár folyamán Pápa, Gersekarát, Kápolnásnyék adott otthont a makettezők hazai kiállításainak.

A fertőszéplaki makett szakkör tagjai érmekben gazdag eredményeket tudhatnak magukénak. A hazai makettezők élvonalát is felvonultató versenyeken a következő eredményeket érték a szakkör tagjai:

Bővebben...
 
Kézműves tábor a honfoglalás jegyében
AddThis Social Bookmark Button

Az idei évben ismét magas színvonalú, igényes és jókedvű kézműves táborban vehettek részt az érdeklődő gyerekek a táborvezetők: Horváthné Kiss Rita, Renner Krisztina, Egresits Anita és segítőik jóvoltából. A tábor témája a honfoglalás volt, mely bőséges lehetőséget nyújtott a gyerekek kézműves ügyességének fejlesztésére és mozgásigényének kielégítésére. Tanúskodjon erről sok-sok kép, mely ide kattintva tekinthető meg.

 
Húsvét előtt a Passióról - Élménybeszámoló
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Nem akármilyen élménnyel gazdagodtak a jelenlévők tegnap este a Mindenszentek-templomban tartott előadás és szentmise során. Húsvét előtt a Passióról címmel tartott imádsággal, énekléssel egybekötött előadást Medgyesy S. Norbert a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fiatal adjunktusa. Az előadó a csíksomlyói passiók és a népi vallásosság avatott kutatója, aki saját élményeiből táplálkozva mutatta be a több száz éves misztériumjátékokat. Az előadás része volt az Aranymiatyánk együttes éneklése. Az énekes imát ebben a formában az előadó korábbi mestere, Jáki Sándor Teodóz, tette közkincsé. Ő lelt rá és mentette meg a magyar kultúra számára az Aranymiatyánk moldvai csángó énekes változatát 1998-ban.

Bővebben...
 
1848. március 15-re emlékeztünk
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Zsúfolásig megtelt a fertőszéplaki kultúrház terme 2013. március 15-én délután. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek azért jöttek, hogy méltóképpen emlékezhessenek a felemelő, dicsőséges tavaszi napokra. Az ünnepség a Himnusz éneklésével kezdődött, majd Kóbor Attila polgármester mondott rövid köszöntő beszédet. Beszéde után a pódiumra szólította Győr-Moson-Sopron Megye alelnökét Kóczán Zoltánt, aki a térség szülötte és mindig szívén viselte Fertőszéplak és a Fertő part ügyét. Kóczán Zoltán alelnök felidézte 1848. eseményeit és egyben példaként állította a ma embere elé.

Bővebben...
 
Színházban jártunk
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Maroknyi élményre éhes fertőszéplaki vett részt kedvezményes jegyekkel a soproni Petőfi Színház egyik új darabjának előadásán 2012. december 8-án. A darab a világhírű – Kabaré – volt, mely évek óta hódítja a földkerekség színházlátogatóit és filmnézőit is. Lehet ebből még újat kihozni? Igen, lehet bár először meghökkentünk a darab első részének frivolságán, mely a 30-as évek Berlinjének az atmoszféráját akarta megjeleníteni. Aztán oldódott a darab és oldódtunk mi is és végén már önfeledten tapsoltunk a lenyűgöző előadás után.

Bővebben...
 
Adventi készülődés Fertőszéplakon
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ha az angyalok 2012. december 10-én délután a fertőszéplaki kultúrház ablakán benéztek, bizony mosolyra húzódott arcocskájuk. Bent ugyanis gyerekzsivaj, csillogószemek, fenyőillat, lágy zene töltötte be a termeket. Az angyalok láttak, hogyan készülnek az apró és mégis becses karácsonyi ajándékok, melyek majd szülőket, nagyszülőket, testvéreket örvendeztetnek karácsonykor.  Az apró kezek néha segítségre szorultak, ilyenkor jól jött a felnőtt kéz.

Bővebben...
 
Idősek Napja Fertőszéplakon
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button


2012. november 22-én, 16.00 órakor kezdődött az Idősek Napja rendezvény a fertőszéplaki Művelődési Házban. Már fél négykor feltűntek a csillogó szemű idős emberek, akik örömmel fogadták önkormányzatunk meghívását, mely jelezte nekik, mennyire fontosak! Fontosak voltak, mert ők építették és éltették a falut az elmúlt évtizedekben és fontosak ma is, hiszen tapasztalatuk, jó tanácsaik, véleményük segíti azt a munkát, mely Fertőszéplakot sikerre viheti a jövőben is. Az ünnepi esemény műsorral kezdődött, előbb az óvodások, majd az iskolások kedveskedtek énekkel, verssel a hallgatóságnak, akik között ott ültek saját nagyszüleik is. A műsor a helyi színjátszó kör előadásával végződött, Ihászné Lajber Rita most egy igazi vígjátékot mutatott be a társulattal, melyet kuncogással, nevetéssel és hangos tapssal jutalmazott a közönség.

A vacsora előtt Kóbor Attila polgármester úr mondta el ünnepi gondolatait:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 10 / 13

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron