Kulturális hírek
Újabb siker! - Ezúttal Német Bálint öregbítette a makett szakkör és Fertőszéplak hírnevét
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az enyhe téli időszak ellenére úgy kezdődött a tavasz, mint ha csak téli álomból ébrednének a szakkör tagjai. Az álom csak álom maradt, mert a legnagyobb igyekezet ellenére, a kemény és hosszú felkészülés nem a várt eredményeket hozta. A prágai kiállítás nagy reményei pillanatok alatt szertefoszlottak, így csak az élmény maradt, hogy részt vehettünk a versenyen. Hát ez a tavasz és Prága sem maradt szép emlék a makettezőknek, az már biztos.

A bánat hamar elmúlt, hisz következett a hazai megmérettetés: Szolnok. A legjobb munkákkal felvértezve indultunk. Győzni kell! Minden, az év kezdetén élért siker, duplázza az önbizalmat.

Bővebben...
 
Az 1848/49-es szabadságharca emlékeztünk
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

2014. március 14-én délután ünneplő ruhába öltözött gyerekek, felnőttek siettek a kultúrház felé. A nagyterem már feldíszítve várta őket, hiszen hamarosan kezdődött az ünnepség, melyet a szabadságharcra emlékezve tartottunk. Öt órakor pontosan felcsendült a Himnusz, majd az ünnep szónoka, Kóbor Attila polgármester következett.

Bővebben...
 
A makett szakkör csatlakozott az makettezők országos fórumához
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

A 2014. év kezdéseként a makett szakkör kapcsolatot épített az interneten jelenlévő szakmai körökkel. A makettezők közössége által működtetett oldal elérhetősége: www.makett.org

A „Fórum” menüpont alatt található különböző témák közt, az „Ifjúsági fórum” mappán belül, az „Utánpótlás nevelés” almappában találhatóak a széplaki makett szakkör életét bemutató bejegyzések. Itt egy rövid bemutatkozó mellett, a 2014-es munkák terveiről olvashatunk gondolatokat. A jövőben szeretnénk a szakmai köröket folyamatosan tájékoztatni munkánkról, eseményeinkről.

Bővebben...
 
Simon Patrik makettje ezüstérmet szerzett Mariborban - Beszámoló a makett szakkör 2014. évi első versenyéről
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az évben először vettek részt versenyen a makett szakkör tagjainak munkái. A Mariborban megrendezett versenyen rendkívüli erős mezőnyben, kategóriák szerint csoportosították a versenyre nevezett maketteket. A nemzetközi mércével is magas színvonalú mezőnyben rendkívül széles körben nevezett makettek vettek részt a megmérettetésben. Csak a legeslegjobbaknak volt esélyük elismerésre. A szakmai zsűri kritikusan és alaposan megválogatta a maketteket. A minden szempontból legaprólékosabb vizsgálatnak alávetett makettek közül csak a legkiválóbb munkák kaptak elismerést.

Bővebben...
 
A makett szakkör évzáró foglalkozása
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az évben utolsó alkalommal gyűltek össze a szakkör tagjai. A kötetlen hangulatú foglalkozás keretében ismertetésre kerültek az idei év eseményei, eredményei. A jövőre nézve a tervek sokasága fogalmazódott meg a szakkör tagjaiban. Egyenlőre a nagy tervek helyett apró biztos lépések megvalósítását tűzték ki célként a szakkör tagjai. Legfontosabb célja a lelkes kis csapatnak a szakkör létszámának növelése az újévben. A szakmai kiállítások látogatása nem csak munka, de egyben kikapcsolódást is nyújtana minden szakkörtagnak. Így várhatóan a jövő évben kirándulással egybekötött szakmai úttal bővítené ismereteit a szakkör.

Bővebben...
 
Szalay Merse 8. osztályos fertőszéplaki tanuló a Soproni Petőfi Színház kilencezredik bérletese
Írta: Forrás: www.kisalfold.hu   
AddThis Social Bookmark Button


Szalay Merse 8. osztályos fertőszéplaki tanuló a Soproni Petőfi Színház kilencezredik bérletese, őt Pataki András igazgató könyvcsomaggal köszöntötte A szép Cerceruska című mesebalett zártkörű előadása előtt vasárnap délután.

Bővebben...
 
Adventi készülődés a Művelődési Házban
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button


"Ilyenkor megcsendesednek a hajnalok. Nem kóborol a szél, nem vándorol az ördögszekér és nem repkednek száraz falevelek határról határra. A csillagok reszketve nézik a Földet, ez az alsó világ pedig némán figyel, és észre sem veszi, hogy a dombok puha hátát adventi hangulattal hinti be a dér." Fekete István

Hagyományosan advent első hetében Tünde és Gábor a virágboltból, valamint az óvó nénik ünnepi készülődésre várják a gyerekeket a kultúrházba. Idén sem volt ez másképp. December 2-án, délután négy órakor kinyíltak a kultúrház ajtói és várták az érdeklődőket. Hamar megtelt a terem és elmélyült ajándék és díszkészítés vette kezdetét.

Bővebben...
 
Hangulatos estén ünnepeltük Fertőszéplak szépkorú polgárait
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button


Hagyomány, hogy minden évben novemberben a település idős polgárait köszöntjük Fertőszéplakon is. Hagyomány az is, hogy Kóbor Attila polgármester köszöntője után az óvodások és iskolások kedveskednek műsorral a közönségnek, melynek soraiban sokszor ott ülnek az ő nagyszüleik is. Így volt ez idén is. A kis óvodások csengő hangú műsorát az iskola alsó tagozatos diákjai követték. Az iskolások a Tökfesztiválon már sikerrel előadott Szüret című darabot adták elő, mely Barsi Ernő néprajzkutató gyűjtésére épült. A hagyományos műsorszámok után következett két újdonság. Előbb Lukácsné Dovánszki Éva falunk kántora énekelt a közönség örömére, majd "sztár vendégeink" következtek Karsai Klára és Elek Zsolt.

Bővebben...
 
Kerek egy esztendő
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Októberben volt egy éve, hogy átvettem Fertőszéplak közösségszervezői, közművelődési, kultúraszervezői feladatait, a kultúrház működtetését. Az első évre szeretnék visszatekinteni és kicsit mérleget is vonni most, persze tudom, munkámat Fertőszéplak polgárai kell, hogy elsősorban értékeljék. Mégis, milyen benyomásaim vannak?

Fertőszéplakra jó menni. Fertőszéplakon jó lenni. A hely varázsa, a genius loci érvényesül, a maga meleg sugárzásával. Egy öntudatos falu az egykori Eszterháza határán, melynek társadalmi szövete sűrű, puha és mély. Egy falu, mely ezer szállal kötődik a Fertő-tájhoz, a többi településhez. Egy falu, mely lassan megnyílik annak, aki elfogadja és átérzi az itt élő emberek sorsát és életét. Egy falu mely nyitott az együttműködésre, mely aktív alakítója a térség életének.

Bővebben...
 
Valahol Európában - 1956-ra emlékeztün​k
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button


Az 1956-os forradalomra emlékeztünk 2013. október 22-én délután a fertőszéplaki kultúrházban. Az ünnepi műsor példaszerű összefogásban, mindenki részvételével idézte 1956. szellemiségét és üzenetét.
Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok töltötték meg a termet és várták a műsor kezdetét. Előbb azonban még Kóbor Attila polgármester köszöntötte az ünneplő közönséget. Megköszönte, hogy oly sokan elfogadták az ünnepi műsorra való meghívást, hogy zsúfolásig megtelt a kultúrház, majd színpadra kérte a vendégek között helyet foglaló Firtl Mátyás országgyűlési képviselőt, az ünnep szónokát, akiről elmondta, hogy régi jó kapcsolatokat ápolnak egymással és reményét fejezte ki, hogy ez jó viszony a jövőbeni közös munkában még inkább kiteljesedik.

Bővebben...
 
Elismerés széplaki makettezőknek
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei évben is Budapest adott otthont a Bolyai Makett Kiállításnak és Versenynek. Az országos mezőnyben a fertőszéplaki makett szakkör első alkalommal vett részt. A versenyre benevezett munkák, a szakkör szakmai munkáját voltak hivatottak képviselni.

A gyermek kategóriában két munkát elismerő oklevéllel díjaztak.

Borbély Botond és Németh Bálint kiemelkedő munkájuk elismeréseként a szakkör keretein belül kapták meg a díjat. Természetesen mindkét kategóriában az elismerő oklevél mellett egy makett is díjazta az ifjú tehetségek munkáját. A munkájukhoz elengedhetetlen jó környezetet a szakkör tagjai biztosították. A szakmai munkát Fodróczi Zsolt segítette. Köszönjük lelkes munkáját!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 9 / 13

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron