Kulturális hírek
Új látványossággal bővült Fertőszéplak
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


A falunapi programok keretében került átadásra Fertőszéplak új kulturális látványossága: a LÁTKÉP Szabadtéri Galéria. A galéria létrehozásának célja: közel vinni mindenkihez a művészetet, a hétköznapi élet részévé tenni azt, ápolni a szépre és igényesre való fogékonyságot.

Bővebben...
 
A TANDEMSZEM - Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesületet tagjai voltak vendégeink
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark ButtonNagyon kedves vendégeink voltak július utolsó hetének első két napján. A győri székhelyű Tandemszem egyesület a látássérült embereknek segít sportolni, kerékpározni. Ugye milyen egyszerű jót tenni? Vendégeink hétfőn jöttek kerékpárjaikkal Győrből. A Fertőszéplaki Művelődési Házban láttuk vendégül őket. Másnap egyhuzamban körbekerékpározták a Fertő-tavat, 138 km megtételével. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekik, de ők végigcsinálták. Kitartásuk nem véletlen, ugyanis ez a túra is egy felkészülés volt a jővő évben tervezett Londoni úti céljuk megvalósításához, ahol a paralimpiai játékokat szeretnék megtekinteni. Vendégeink szerda reggel indultak haza, hogy egy bő 70 km-es kerékpározással levezessék az előző napi fáradalmakat. Reméljük jól éreztétek magatokat Fertőszéplakon! Köszönjük, hogy megismerhettünk titeket! Jó emberek vagytok!
Képek vendégeinkről.

 
Népi kézműves tábor Fertőszéplakon
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button


2011. június 27. és július 1-je közt, hagyományteremtő céllal került megrendezésre népi kézműves táborunk. A Fertőszéplakon és környékén meghirdetett táborba többségében széplaki diákok jöttek. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a széplaki diákok nagyon kedvező feltételekkel vehettek részt a táborban. A gyerekek az öt nap alatt számos autentikus kézműves tevékenységgel ismerkedhettek meg.

Bővebben...
 
Fertőszéplakiak vendégszeretetét élvezhették kerékpáros diákok
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button2011. július 4-én este a Fertőszéplaki Művelődési Házban szállt meg kb. 30 diák és felnőtt kísérőik, akik a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumból érkeztek hozzánk. A diákok négy napos túrával kerülték meg a Fertő-tavat. Ennek egyik állomása volt egy éjszakára Fertőszéplak. A diákok esti programként fociztak egyet helybéli fiatalokkal az iskola pályáján, majd a saját maguk főzte vacsora és zuhanyzás után tértek nyugovóra hálózsákjaikban. A diákok és kísérőik nagy örömmel fogadták a kedves fertőszéplaki asszonyok süteményeit, melyeket a vacsora után osztottunk szét, valamint Németh Gyula képviselő úrnak és kedves feleségének a reggelihez felajánlott, pékségükben sült, friss kenyereit.  A felajánlásokat ezúton én is szeretném megköszönni. Járja be országot-világot a Széplakiak vendégszeretete!

 
Gyereknap sok-sok élménnyel
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button2011. május 27-én, pénteken került megrendezésre településünkön a gyereknap. Komoly előkészületek után az Iskola, a Művelődési Ház és a Szülői Munkaközösség által verbuvált szülők közös kivitelezésében gazdag programon vehettek részt a gyerekek.

Bővebben...
 
Édesanyákat, nagymamákat köszöntöttünk
AddThis Social Bookmark Button2011. április 29-én, pénteken került megrendezésre idén óvodán, iskolán és önkormányzatunk közös szervezésében az anyák napi ünnepség.
Iskolán énekkarának előadásával vette kezdetét ünnepélyünk, melyet az óvodások kedves műsora követett. Az óvodások után Kóbor Attila polgármester úr édesanyákat köszöntő szavait hallgathattuk meg, melyet az iskolások előadása követett. Ünnepélyünk záró akkordjaként ismét az iskolai énekkart hallhattuk.
Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket jelenlétével. Ezúton is köszöntjük az édesanyákat sok-sok boldogságot kívánva nekik.
Az ünnepség képei ide kattintva tekinthetők meg.

 
Sosem késő elkezdeni
Írta: Dori-Horváth Rita nyugdíjas   
AddThis Social Bookmark Button


Nagy örömmel számolhatok be arról a „nevezetes” eseményről, hogy 2011.03.24-én l6 órakor a fertőszéplaki Művelődési házban megalakult a kezdő „számítógépesek” klubja.

Betuker Botond művelődésszervező vállalta fel azt a – szerintem – nem könnyű feladatot, hogy megtanítson bennünket a számítógép, internet használatára. Reméljük, hogy azonkívül, hogy a tanfolyam sikeres lesz, még kellemesen is érezzük magunkat ebben a közösségben.

Köszönet az ötletért és az Önkormányzatnak a térítésmentes tanfolyamért!

Ide kattintva megtekinthetők a tanfolyamon készült képek.

 
Ünnepi megemlékezés március 15-én
Írta: Betuker Botond művelődési ház vezető   
AddThis Social Bookmark ButtonMárcius idusán öltözzünk tisztába, tűzzük fel a kokárdát és emlékezzünk elődeink dicső tetteire.

Idén is méltó módon emlékezett meg a fertőszéplaki közönség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségen.

A napfényes délelőtti órában a Himnusz eléneklése után, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő méltatta a magyar nemzet talán legfontosabb ünnepét. Ünnepi gondolataiban párhuzamot vont a múlt és a jelen között és szívhez szóló szavakkal szólt a jövő nemzedékéhez, akik nagy felelősséggel veszik át a forradalom és szabadságharc méltó örökségét.

Bővebben...
 
Brazil hangulatban temettük el a telet
Írta: Betuker Botond művelődési ház vezető   
AddThis Social Bookmark Button„Félre tőlem unalom, kezdődjön a vigalom.

Szabad a tánc, bolondulj, petrezselymet ne árulj!

Perdülj, bokázz, oldjál kontyot, most kell rázni azt a rongyot!

Farsangoljunk hat hetet, míg elűzzük a telet!”

A nagy hideg ellenére sokan látogattak ki a fertőszéplaki Széchényi-kastély belső udvarára, ahol vérpezsdítő zene és mosolygós arcok várták az érdeklődőket.

Bővebben...
 
Látványos óévbúcsúztató tűzijáték Fertőszéplakon
Írta: Betuker Botond   
AddThis Social Bookmark Button

Idén is méltón búcsúztattuk az óévet és köszöntöttük az újdonságokkal teli 2011-es esztendőt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 Következő > Utolsó >>

Oldal 11 / 11

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2023

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron