Óvodai hírek
AddThis Social Bookmark Button


December 13. Luca napja
Írta: Grüllné Pálya Katalin óvodavezető   
AddThis Social Bookmark Button

Hagyományainknak megfelelően idén is "kotyoltak" kis ovisaink. A Levendula csoportosok jó kívánságokkal halmozták el a többi csoportot és az iskolásokat. Ezen a napon kell az összegyűjtött szalmát a tyúkok alá tenni, hogy sok tojást tojjanak. Az asszonyoknak tilos varrni, mosni, kenyeret sütni. A Luca-búza is cserépbe került. Megfigyeljük a gyerekekkel, hogy karácsonyra kicsíráznak-e a búzaszemek.

Bővebben...
 
Szeretetcsoki akció
Írta: Grüllné Pálya Katalin óvodavezető   
AddThis Social Bookmark Button

Óvodánk már második alkalommal csatlakozott a Szeretetcsoki akcióhoz. A Mátrix Alapítvány felhívására csokikat, könyveket, ceruzákat gyűjtöttünk a szülők és a gyerekek aktiv közreműködésével. A nagycsoportosok rajzokat is készítettek. Már óvodáskorban érdemes elkezdeni az érzékenyitést, hogy észrevegyék a gyerekek, ha valakinek segítségre van szüksége. Adni szeretetet, figyelmet, figyelmességet nagyon jó dolog. A most összegyűjtött csomagot kórházban lévő beteg gyerekeknek juttatja el az alapítvány a Bohóc doktorok által. Ezúton is köszönjük minden adakozónak.

 
Mihály-napi vásár 2021
Írta: Grüllné Pálya Katalin óvodavezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei Mihály-napi vásárunk óvodán belül és kívül is zajlott. A gyerekekkel a tornatermet rendeztük át piac térré, ahol az előző héten készített portékáikat "árulták " a gyerekek. A fizetés módját a csoportok találták ki. Tapssal, verssel, dallal kellett fizetni. Az árusítást vidám táncházzal zártuk. Míg a gyerekek mulattak, addig a Szülői Szervezet az óvoda előtt rendezte be árusító helyét, ahol a szülők által készített kreatív díszekkel, süteménnyel várták a vásárlókat. Helyi és környékbeli vállalkozók is támogatták a vásárt felajánlásaikkal.
Köszönjük mindazoknak, akik ellátogattak hozzánk és vásárlásukkal támogatták a kezdeményezést! A befolyt összeget kirándulásra, előadásra és játékokra költjük.

A gyerekek játékos Mihály-napi vásárán készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Szüreteltek az óvodások
Írta: Grüllné Pálya Katalin óvodavezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei évben is vendégül látta szüretelni nagycsoportos óvodásainkat a Dollmayer Borászat. A fertőszéplaki szőlőhegyen vödrökbe gyűjtötték a szőlőfürtöket a gyerekek, majd kétféle préselési technikát is kipróbáltak. Kézzel összezúzták a szőlőszemeket és a szőlőprést is meghajthatták. Az elkészült mustból  az itthon maradt kisebbeknek is hoztak kóstolót.
Köszönjük a Dollmayer Borászatnak a lehetőséget és a kedves fogadtatást!

A szüreten készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.

 
Magyar Népmese Napja az óvodában
Írta: Grüllné Pálya Katalin óvodavezető   
AddThis Social Bookmark Button

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”
(Részlet a Magyar Olvasástársaság felhívásából)

2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.

A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

Az ember élete első éveiben tanul a legtöbbet, és ebben a spontán, természetes folyamatban a
mese szerepe felbecsülhetetlen. Hatása van a gyermek beszédfejlődésére, képzelőerejének
alakulására, érzelmi gazdagodására, szociális kapcsolatainak fejlődésére.

Óvodánkban a Magyar Népmese napja alkalmából " A kiskakas gyémánt félkrajcárja" című mesét adták elő  óvodánk dolgozói.
Nagy örömünkre tetszett a gyerekeknek az előadás, lelkesen tapsoltak a végén.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 11 / 36

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron