Önkormányzati hírek
"A fényt nem lehet megvilágítani" - Gondolatok és köszöntés anyák napja alkalmából
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Kedves Édesanyák, Nagymamák!

Anyák napján megszoktuk már, hogy köszönetet mondunk az Édesanyáknak. De vajon gondolunk-e arra, hogy az a néhány szál virág, amelyet átadtunk, mi mindent fejez még ki a tiszteleten túl? Mit jelent pontosan az a gondolat, hogy „virágot a virágnak”?


„A növény két világban él és kettőt köt össze: a föld alattit (…), ahol az anyag van és a föld felettit (…), ahol a szellem van.” – írja Hamvas Béla, majd így folytatja: „Ezért a növényi lét nyílt, olyan, mint a híd vagy a kapu, nyitva kifelé és befelé, felfelé és lefelé. Nyíltabb, mint az emberé, aki a földtől már elvált és a föld alatti sötétség felé tehetetlen. A virág pedig a növény szellemi szerve, lélekszimbólum.”

Titkon minden férfi tudja, érzi, hogy a nők, az édesanyák olyanok, mint a virág. De nem csupán azért, mert a virág szimbolizálja szerelmüket, szépségüket, tisztaságukat, hűségüket és nemes egyszerűségüket, hanem azért is, mert Őáltaluk és Ővelük telítődik lélekkel a világ. Az édesanyák nemcsak láthatatlanul, észrevétlenül hordozzák vállukon mindannyiunk lelki terheit, de megteremtik azt a melegséget, otthont, elfogadást és befogadást, ami nélkül rideggé, igazi otthon nélkülivé, mi pedig ebben a világban hajléktalanná válnánk.

Bővebben...
 
Összefogás az illegális szemétlerakók ellen
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Falumbéliek!

Egyre gyakrabban találkozhatunk falunk határában illegális szemétlerakatokkal. Történik ez annak ellenére, hogy jelenleg is életben van Önkormányzatunk határozata, mely szerint minden háztartás évente egy alkalommal kérhet ingyenesen hulladékszállító konténert.

Megerősítve a fertődi rendőrőrssel való együttműködésünket, a jövőben a járőrök fokozottan ellenőrzik a kritikus területeket. A rendőrök minden esetben feljelentést tesznek és a kihelyezett hulladék mennyiségétől és az elkövető lakhelyétől függetlenül a legmagasabb összegű pénzbüntetéssel fogjuk súlytani az elkövetőt.

Jómagam meg vagyok győződve arról, hogy nem fertőszéplakiak csúfítják el szeretett falunk bevezető útjait. Sok pénzbe kerül az illegális lerakatok felszámolása. Ezt a pénzt inkább falunk szépítésére szeretnénk felhasználni.

 
Áldott húsvétot mindenkinek
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

 

A húsvéti ünnepkörre történő, felszínességen túli ráhangolódás minden évben a gyász és az ünnep, a szomorúság és a vidámság, a bánat és az öröm átélését eredményezi. Ezekben a napokban újra és újra megmérettetnek az olyan fogalmak, mint a születés és élet, szenvedés és halál. Ezekben a napokban az élet értelmének sarkalatos kérdései vetődnek fel azok számára, akik szembenéznek vele, s ráadásul nem szálkák formájában, hanem súlyos gerendákként. Élet és halál gerendája, igazság és hazugság gerendája, megrázó életdrámák és alapvető emberi ellentmondások gerendái nehezülnek ma ránk. Ezekből ácsolt kétezer évvel ezelőtt is keresztet az idő, hogy egy végsőkig helytálló igaz embert megfeszítsenek rajta, miközben ő hajlíthatatlan akaratával és tántoríthatatlan kitartásával legyőzhetetlennek bizonyult, s ezáltal örök tanulságul szolgál a meggyőződésüket mindenkor vállalóknak.

Húsvét nemcsak megméri alapfogalmainkat – önvizsgálatra késztetve az ünneplőket –, de tartalommal is megtölti azokat, mindenekelőtt a reménység fogalmát. Hiszen követők és tagadók, közömbösek és elfogultak, áldozatvállalók és felelősség elől menekülők, a többnyire ártatlanok és a megrögzötten vétkesek várnak évről évre az új életkezdés lehetőségére. Joggal reménykedve, mert az élet mellett a remény az egyik legnagyobb isteni ajándék. A tudatosan megélt húsvét visszaadja a reménységet: ledobhatjuk régi gúzsunk, mint a kígyók, új bőrbe bújhatunk, ha lelkünk nemcsak óhajtja ezt, de kész is a változásra. Húsvét figyelmeztet, hogy három napnál tovább reménység nélkül nem élhet a gyarló emberiség. A reménykedés készségével fogadjuk hát mindig ezt az ünnepet.

Engedjük az igazságért epedő, és hiányában mindig háborgó lelkünket az imádság hullámhosszán megnyugodni…. Holnaptól hátha igazságosabb, mások igazságára is méltányosan gondoló, öntudatos és reménykedő arcokat is láthatunk? Az igazságért és egymásért legalább apró, hétköznapi áldozatokra képes felebarátokat.

Minden kedves Fertőszéplaki polgárnak Áldott Húsvétot, jó pihenést és vidám locsolkodást kívánok!

 

 
Növényvédelmi helyzetkép megyénkben
AddThis Social Bookmark Button


Az alábbi linkről letölthető dokumentumból tájékozódhatnak a mezőgazdasággal foglalkozók és minden érdeklődő megyénk április eleji növényvédelmi helyzetképéről.
Növényvédelmi helyzetkép 2011. április 04.

 
Ingyenes szűrővizsgálat Fertőszéplaki Hölgyek számára
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Fertőszéplaki Hölgyek!

Önkormányzatunk egyik fő célja, hogy Fertőszéplak egymásra figyelő, egymást segítő emberek közösségévé kovácsolódjon. Ennek egyik fő eleme, hogy figyeljünk egymásra, vigyázzunk egymás legfőbb kincsére, az Egészségre.

Sokat hallunk arról, hogy a rák megelőzésében milyen nagy szerepet játszanak a rendszeres szűrővizsgálatok. A baj korai felismerése is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy sikeres legyen a kezelés.

Hazánkban a nőket érintő rákbetegségek között az emlőrák talán az egyik leggyakoribb. A korai felismerés ebben az esetben életmentő lehet!

Tudjuk, hogy sok esetben milyen nehéz időt keríteni a rendszeres szűrővizsgálatokon történő részvételre.

Ezért önkormányzatunk kezdeményezte, hogy a Fertőszéplaki hölgyek a Soproni új Emlődiagnosztikai Központban szervezett mammográfiai vizsgálaton vehessenek részt.

Bővebben...
 
Tavaszi munkálatok
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Fertőszéplaki Polgárok!

 

A jobb idők beköszöntével sokan igyekeznek, hogy házuk előkertjét megszépítsék, felfrissítsék.

Kérem, fordítsanak figyelmet a járdák mellé ültetett fákra, bokrokra. Sok helyen a bokrok benőtték a járda egy részét, ezzel nehezítve, balesetveszélyessé téve a közlekedést. Úgy hiszem, az ilyen problémák megszűntetése az együttélés íratlan szabályai közé tartoznak. Ha szükséges, figyelmeztessék egymást is vagy segítsenek főleg idős vagy beteg szomszédaiknak, barátaiknak a probléma orvoslásában.

Bővebben...
 
Kérdőív a Fertőszéplaki Tűzoltó Egyesület újraalapításáról
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Fertőszéplaki Polgárok!

A közelmúltban történt sajnálatos tűzeset ismét rávilágított arra, hogy milyen sebezhetőek vagyunk, milyen gyorsan és váratlanul érhet bennünket, házunkat kár.

Ezúton is szeretném megköszönni minden Fertőszéplaki polgárnak, akik bárminemű segítséget tudtak nyújtani a bajba jutott családnak.

Köszönöm a Hegykői Önkéntes tűzoltóknak, akik késő délutáni óra ellenére jöttek segíteni, oltani, menteni a menthetőt!

Ismét felvetődött, hogy szervezzük újjá Fertőszéplakon is Tűzoltó Egyesületet.

Tény, hogy tűzeset ritkán fordul elő, de annál gyakrabban vannak olyan problémák – hirtelen nagymennyiségű csapadék, balesetek stb.- amelyeknél bizony jó segítség néhány elszánt és bátor férfi beavatkozása.

Kérem, az alábbi kérdőív kitöltésével segítse döntéshozatalunkat.

 
Ünnepi gondolatok: Március 15.
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Minden évben március 15-dikén nemzeti lobogót húzunk fel közös intézményeinkre, otthonainkra, és még ruhánkon is örömmel jelezzük ekkor, hogy a nemzet részesei vagyunk.

Bővebben...
 
A jó idő beköszöntével elkezdődtek településünk kültéri fejlesztő és rekonstrukciós munkái
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Falumbéliek!

Ahogy mi is egyre gyakrabban nézegetjük az ősszel eltett kerti szerszámokat, így lassan megkezdődnek azok a munkák a faluban, amelyek végrehajtására ígéretet tettünk és nem tűrnek halasztást.

Kitisztíttattuk a Nagy Lajos utcában a téglagyár felől induló vízelvezető csatornát, így a csapadékvíz akadálytalanul folyhat a Fertő irányába.

Sok év óta visszatérő probléma, hogy a Petőfi Sándor utca elején a postával szemben egy-egy nagyobb zápor vagy tartósabb eső esetén „ideiglenes tó” alakult ki. Most az árok profilalakításával remélhetően mérsékelhetjük a problémát.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Következő > Utolsó >>

Oldal 28 / 29

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron