Önkormányzati hírek
Egy régi barátnak..
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Minap, hogy álldogáltam a sírod előtt, eszembe jutottak a régi beszélgetéseink.

Sok éve, hogy elmentél, de szinte nincs olyan nap, hogy ne emlegetnénk. Gyakran elhangzik: „ahogy a Laci mondta”…”úgy mint a Laci”… A neved fogalom volt, azon kevesek egyike voltál, akit „gyütt-ment” létére nem csak befogadtak, de tiszteltek és nagyon szerettek. Te voltál „Az Asztalos” a falu asztalosa. Akihez épp oly bátran fordulhattunk a bonyolult csigalépcső megalkotása ügyében, mint a leszakadt szekrényajtó megreparálása miatt. Ha pedig új kapát vettünk, ki tudott volna jobb nyelet csinálni? „Majd átviszem a Coloshoz!”

Bővebben...
 
Közösségünk falunapjára invitálok
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Falumbéliek!

Szeretettel köszöntöm Önöket magam és képviselőtársaim nevében.
Lassan végéhez közeledik a nyár, de mielőtt végleg elbúcsúztatnánk, egy vidám és felhőtlen hétvégére invitálom Önöket!
Az idei évben igyekeztünk, hogy mindenki számára érdekes és szórakoztató programokkal tudjunk szolgálni. Programjaink közt a gyermekektől az idősekig mindenki megtalálhatja a kedvére való szórakozást.

Bővebben...
 
Főállású polgármester Fertőszéplakon
Írta: Kóbor Attila polgármester   
AddThis Social Bookmark Button


Bizonyára Önök is értesültek arról, hogy a kormány átfogó önkormányzati és közigazgatási reformra készül.

Kiemelt cél a közigazgatási rendszer átalakítása, egy hatékonyabb, koordináltabb, olcsóbb, legfőképp ügyfélközpontú területi közigazgatás. A parlament első lépésként a hét regionális államigazgatási hivatal helyett már szeptembertől létrehozta a 19 megyei és egy fővárosi közigazgatási hivatalt; a hivatalok a kormány általános területi államigazgatási szerveiként működnek, és a kormány újra ellenőrizni tudja az önkormányzatok törvényes működését.

Nekünk helyi szinten is fel kell készülnünk a változásokra. Fertőszéplak képviselőtestületének célja, hogy az önkormányzati reform kapcsán, megerősödve, Fertőszéplak érdekeit a legmesszebbmenőkig képviselve tudjunk megvédeni. Ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy minden olyan fórumon és egyeztetésen, amin Fertőszéplak érdekeivel kapcsolatos döntések is születnek, képviseltessük magunkat. A folyamatos jelenlét, az egyeztetéseken való részvétel az okos és minden közreműködő számára hasznos szövetségek kötése sosem volt fontosabb, mint manapság.

Ezért június 1.-től főállású polgármesterként látom el feladatomat.

Bővebben...
 
Adj egy napot Széplakért!
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tavaly októberben egy beszélgetés során vetődött fel először az „Adj egy napot Fertőszéplakért” gondolat. Akkor sokan úgy gondolták, hogy a széplakiakat nem lehet bevonni közösségi munkavégzésbe. De hittem, hogy a széplakiak a falujukra büszke és tenni akaró emberek.

A borús, esőbe hajló idő ellenére sokan már fél 9-kor megjelentek a kastély udvarán. A hölgyek gyorsan birtokba vették a pincét. A férfiak az udvar rendezésébe fogtak bele. Hamar megmutatkozott a közösségi munka előnye, hisz jobbnál jobb javaslatok születtek a munka gyorsítása érdekében.  A munka tempóját a közben egyre sűrűbb eső sem akasztotta meg!

Mindenki égett a tenni akarástól és szemlátomást tisztult,  alakult a terület és fogyott a pincéből az évtizedek alatt felhalmozódott szemét és felesleges holmi.

Külön került gyűjtésre a fahulladék, amellyel a kastélyban kialakított közösségi termet fogjuk fűteni, külön a fémhulladék és több mint 15 köbméter tégla és betontörmelék került a gyűjtőkonténerbe.

Nem csak takarítással, de építő munkával is telt a nap, hisz a bejárati boltív alatti területet „széplaki” téglával burkoltuk le.

Öröm volt látni, hogy nem csak a középkorosztály, de a gyerekek és az öregek is kivették részüket a munkából. Hanzséros „Peti” Pista bácsi legidősebbként, Mudra Ádám legfiatalabb résztvevőként fogta keretbe a résztvevőket.

Bővebben...
 
Világörökség Nap a Fertő-tájon
Írta: Taschner Tamás   
AddThis Social Bookmark Button

Hatalmas érdeklődés kísérte az idei világörökség napot. Csak az előre jelentkezőknek 300 programfüzetet juttatott el a világörökség iroda. A végleges résztvevők száma pedig az ezer főt is elérte. Rengetegen látogattak legalább 3 helyszínt és 18 fő pedig 10 helyszínen is járt, ők a világörökség nap alkalmából elismerő diplomát is kaptak Ivanics Ferenc elnöktől Fertőszéplakon a zárórendezvényen.

Bővebben...
 
Közlemény határszemlék megtartásáról
AddThis Social Bookmark Button


A Vidékfejlesztési Minisztérium idén is előírta a földhivatalok részére a határszemlék megszervezését és megtartását. A megye erdő nélküli termőterületének 20%-ára kiterjedő szemlék során különös figyelmet fordítanak többek között a hasznosítási kötelezettség teljesítésének, valamint a más célú hasznosítás megkezdésének és megszüntetésének ellenőrzésére, továbbá az engedély nélküli más célú hasznosítások felderítésére, illetve a művelési ágak ingatlan-nyilvántartási és terepi állapota közötti összhangjának megteremtésére. A helyszíni ellenőrzések első szakaszára döntően júniusban kerül sor, melyek pontos időpontjaira vonatkozóan a körzeti földhivatalok tudnak naprakész tájékoztatást adni.

 
Fertőszéplaki zeneiskolások támogatása
AddThis Social Bookmark Button

Tisztelt Szülők!

Fontos számunkra a tehetséggondozás.
Továbbra is célunk, hogy elősegítsük a fertőszéplaki gyermekek tehetséggondozását. Tudjuk, hogy egyre nehezebb a családi költségvetésből  plusz áldozatot vállalni. De tudjuk azt is, hogy minden szülő szeretné lehetőségeihez mérten a legtöbbet megadni gyermekének. A tehetségek felkarolása érdekében Fertőszéplak Község Önkormányzatának Képviselőtestülete,  a fertődi J. Haydn Zeneiskolába a 2011/12-es tanévet sikeresen elvégző fertőszéplaki tanulók részére - ennek igazolását követően - a szülő által megfizetett 40.000 Ft összegű működési támogatás felét, azaz 20.000 Ft-ot a szülő részére megtéríti.

 
"A fényt nem lehet megvilágítani" - Gondolatok és köszöntés anyák napja alkalmából
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Kedves Édesanyák, Nagymamák!

Anyák napján megszoktuk már, hogy köszönetet mondunk az Édesanyáknak. De vajon gondolunk-e arra, hogy az a néhány szál virág, amelyet átadtunk, mi mindent fejez még ki a tiszteleten túl? Mit jelent pontosan az a gondolat, hogy „virágot a virágnak”?


„A növény két világban él és kettőt köt össze: a föld alattit (…), ahol az anyag van és a föld felettit (…), ahol a szellem van.” – írja Hamvas Béla, majd így folytatja: „Ezért a növényi lét nyílt, olyan, mint a híd vagy a kapu, nyitva kifelé és befelé, felfelé és lefelé. Nyíltabb, mint az emberé, aki a földtől már elvált és a föld alatti sötétség felé tehetetlen. A virág pedig a növény szellemi szerve, lélekszimbólum.”

Titkon minden férfi tudja, érzi, hogy a nők, az édesanyák olyanok, mint a virág. De nem csupán azért, mert a virág szimbolizálja szerelmüket, szépségüket, tisztaságukat, hűségüket és nemes egyszerűségüket, hanem azért is, mert Őáltaluk és Ővelük telítődik lélekkel a világ. Az édesanyák nemcsak láthatatlanul, észrevétlenül hordozzák vállukon mindannyiunk lelki terheit, de megteremtik azt a melegséget, otthont, elfogadást és befogadást, ami nélkül rideggé, igazi otthon nélkülivé, mi pedig ebben a világban hajléktalanná válnánk.

Bővebben...
 
Összefogás az illegális szemétlerakók ellen
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Falumbéliek!

Egyre gyakrabban találkozhatunk falunk határában illegális szemétlerakatokkal. Történik ez annak ellenére, hogy jelenleg is életben van Önkormányzatunk határozata, mely szerint minden háztartás évente egy alkalommal kérhet ingyenesen hulladékszállító konténert.

Megerősítve a fertődi rendőrőrssel való együttműködésünket, a jövőben a járőrök fokozottan ellenőrzik a kritikus területeket. A rendőrök minden esetben feljelentést tesznek és a kihelyezett hulladék mennyiségétől és az elkövető lakhelyétől függetlenül a legmagasabb összegű pénzbüntetéssel fogjuk súlytani az elkövetőt.

Jómagam meg vagyok győződve arról, hogy nem fertőszéplakiak csúfítják el szeretett falunk bevezető útjait. Sok pénzbe kerül az illegális lerakatok felszámolása. Ezt a pénzt inkább falunk szépítésére szeretnénk felhasználni.

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Oldal 28 / 30

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron