Önkormányzati hírek
Elkészült a forgalomlassító beruházás
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Bizonyára már sokan észrevették, sikeresen lezárult a Soproni utca végén a rég várt forgalomlassító szakasz kivitelezése. A munkákat hosszú tervezési időszak és engedélyezési eljárás előzte meg.

Bővebben...
 
Sikeres közfoglalkoztatási pályázat
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Élve a kormány által ismét életre hívott lehetőséggel, önkormányzatunk pályázatot nyújtott be közcélú foglalkoztatás támogatására, melynek elbírálását követően az önkormányzatnak 2011. augusztus 10-től 2011. december 8-ig tartó időtartamban lehetősége van 2 fő állami támogatással történő foglalkoztatására.

Bővebben...
 
Körjegyzőségi székhellyé vált Fertőszéplak
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Fertőszéplaki Polgárok!

Szeptember elsejétől új időszámítás kezdődik Fertőszéplak közigazgatásának életében. Elkezdi működését a Fertőszéplak - Sarród Körjegyzőség.
A körjegyzőség székhelye Fertőszéplak.
Bízvást állíthatjuk, hogy történelmi a pillanat, hisz ígéretünkhöz híven sikerült úgy megerősítenünk Fertőszéplak pozícióját a régióban, hogy közben jó és együttműködő viszonyt alakítottunk ki a környező településekkel.

Bővebben...
 
Megkezdődik a forgalomlassító beruházás kivitelezése
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Tisztelt Falumbéliek! Örömmel értesítem Önöket, hogy a jövő héten elkezdődik a Soproni utca Hegykő felőli végén a korábban ígért forgalomlassító beruházás kivitelezése. Kérem, a munkálatok ideje alatt fokozott figyelemmel legyenek a buszmegállónál történő átkelés során illetve a faluba történő behajtáskor.
Bővebben...
 
Gondolatok az államalapítás ünnepére
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Szent István király ünnepén, a független keresztény magyar állam megteremtését ünnepeljük. Az augusztus 20.-ák alkalmával tisztelettel emlékezünk mindazokra is, akik a szent istváni örökséget, a függetlenséget, a kereszténységet, a magyarságot rendre megvédték számunkra és utódaink számára. Hálával kell erre gondolni, ugyanakkor érték és nemzetmentő munkájukat folytatni kell.

Bővebben...
 
Egy régi barátnak..
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Minap, hogy álldogáltam a sírod előtt, eszembe jutottak a régi beszélgetéseink.

Sok éve, hogy elmentél, de szinte nincs olyan nap, hogy ne emlegetnénk. Gyakran elhangzik: „ahogy a Laci mondta”…”úgy mint a Laci”… A neved fogalom volt, azon kevesek egyike voltál, akit „gyütt-ment” létére nem csak befogadtak, de tiszteltek és nagyon szerettek. Te voltál „Az Asztalos” a falu asztalosa. Akihez épp oly bátran fordulhattunk a bonyolult csigalépcső megalkotása ügyében, mint a leszakadt szekrényajtó megreparálása miatt. Ha pedig új kapát vettünk, ki tudott volna jobb nyelet csinálni? „Majd átviszem a Coloshoz!”

Bővebben...
 
Közösségünk falunapjára invitálok
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Falumbéliek!

Szeretettel köszöntöm Önöket magam és képviselőtársaim nevében.
Lassan végéhez közeledik a nyár, de mielőtt végleg elbúcsúztatnánk, egy vidám és felhőtlen hétvégére invitálom Önöket!
Az idei évben igyekeztünk, hogy mindenki számára érdekes és szórakoztató programokkal tudjunk szolgálni. Programjaink közt a gyermekektől az idősekig mindenki megtalálhatja a kedvére való szórakozást.

Bővebben...
 
Főállású polgármester Fertőszéplakon
Írta: Kóbor Attila polgármester   
AddThis Social Bookmark Button


Bizonyára Önök is értesültek arról, hogy a kormány átfogó önkormányzati és közigazgatási reformra készül.

Kiemelt cél a közigazgatási rendszer átalakítása, egy hatékonyabb, koordináltabb, olcsóbb, legfőképp ügyfélközpontú területi közigazgatás. A parlament első lépésként a hét regionális államigazgatási hivatal helyett már szeptembertől létrehozta a 19 megyei és egy fővárosi közigazgatási hivatalt; a hivatalok a kormány általános területi államigazgatási szerveiként működnek, és a kormány újra ellenőrizni tudja az önkormányzatok törvényes működését.

Nekünk helyi szinten is fel kell készülnünk a változásokra. Fertőszéplak képviselőtestületének célja, hogy az önkormányzati reform kapcsán, megerősödve, Fertőszéplak érdekeit a legmesszebbmenőkig képviselve tudjunk megvédeni. Ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy minden olyan fórumon és egyeztetésen, amin Fertőszéplak érdekeivel kapcsolatos döntések is születnek, képviseltessük magunkat. A folyamatos jelenlét, az egyeztetéseken való részvétel az okos és minden közreműködő számára hasznos szövetségek kötése sosem volt fontosabb, mint manapság.

Ezért június 1.-től főállású polgármesterként látom el feladatomat.

Bővebben...
 
Adj egy napot Széplakért!
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tavaly októberben egy beszélgetés során vetődött fel először az „Adj egy napot Fertőszéplakért” gondolat. Akkor sokan úgy gondolták, hogy a széplakiakat nem lehet bevonni közösségi munkavégzésbe. De hittem, hogy a széplakiak a falujukra büszke és tenni akaró emberek.

A borús, esőbe hajló idő ellenére sokan már fél 9-kor megjelentek a kastély udvarán. A hölgyek gyorsan birtokba vették a pincét. A férfiak az udvar rendezésébe fogtak bele. Hamar megmutatkozott a közösségi munka előnye, hisz jobbnál jobb javaslatok születtek a munka gyorsítása érdekében.  A munka tempóját a közben egyre sűrűbb eső sem akasztotta meg!

Mindenki égett a tenni akarástól és szemlátomást tisztult,  alakult a terület és fogyott a pincéből az évtizedek alatt felhalmozódott szemét és felesleges holmi.

Külön került gyűjtésre a fahulladék, amellyel a kastélyban kialakított közösségi termet fogjuk fűteni, külön a fémhulladék és több mint 15 köbméter tégla és betontörmelék került a gyűjtőkonténerbe.

Nem csak takarítással, de építő munkával is telt a nap, hisz a bejárati boltív alatti területet „széplaki” téglával burkoltuk le.

Öröm volt látni, hogy nem csak a középkorosztály, de a gyerekek és az öregek is kivették részüket a munkából. Hanzséros „Peti” Pista bácsi legidősebbként, Mudra Ádám legfiatalabb résztvevőként fogta keretbe a résztvevőket.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Oldal 27 / 30

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron