Önkormányzati hírek
Változás az orvosi ügyelet rendszerében október 1-től
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Fertőszéplakiak!

Október 1.-től a környező településekhez hasonlóan, Fertőszéplakon is megváltozik az orvosi ügyelet rendszere!

A korábbi rendszert környék háziorvosai – önhibájukon kívül- nem tudták fenntartani ezért kerestünk egy olyan megoldást, amely biztonságosan garantálja az orvosi ügyeleti rendszer ellátását.

Bővebben...
 
Változás Fertőszéplak művelődésszervezésében
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Hosszú együttműködés után változás állt be a művelődésszervező feladatok ellátásában. Kiskéri László, akivel sok új kezdeményezést sikerült megindítanunk, megsokasodott családi elfoglaltságai miatt nem tudja ellátni ezt a sok időráfordítást igénylő feladatot. Laci lelkesedése, embersége, új ötletei, hihetetlen munkabírása nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy Fertőszéplak otthonosabb település legyen. Ez úton is szeretném megköszönni mindannyiunk nevében a munkáját.

Új művelődésszervezőnk Tascner Tamás. Tamás a Fertő-táj Világörökség titkára. Számos nagyszerű és nagyívű rendezvény megszervezése kötődik a nevéhez. Pályázatában olyan célokat fogalmazott meg, melyek a korábbi jó kezdeményezések megtartása mellett Fertőszéplakot kulturális szempontból is egyedivé és elismertté tehetik a Fertő tájon. Tamást a korábbi művelődésszervezői elektronikus címen és mobiltelefonszámon lehet elérni.

Bővebben...
 
Jó hangulatú falunapon mulattunk együtt
AddThis Social Bookmark Button

Augusztus 11-12-én került megrendezésre idei falunapunk. A rendezvényen minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes programot. Volt sportolási lehetőség: kerékpározás, labdarúgás, horgászat, lovaglás. Voltak különböző megmérettetési lehetőségek, mint pl. az évről-évre visszatérő "Fertőszéplak Legerősebb Embere" verseny és főzőverseny, valamint falmászó verseny és szkander verseny. A gyerekek óriáscsúszdán, ugrálóváron és mászófalon élvezhették a mozgás örömét. A kastélyban festményeket ill. szobrokat bemutató kiállítást, míg az iskola aulájában díszmadár kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. Az idei év sem szűkölködött sztárokban. Vendégünk volt: a fantasztikus gyerekműsort adó Kolompos Együttes, a csodálatos hangú Wolf Kati, a fiatalok kedvence SP és a mindenkit magával ragadó Oszvald Marika. Nem utolsó sorban helyi sztárjaink: a Dirty Dance táncosai is színpadra léptek. Köszönjük mindenkinek, aki közös szórakozásunkat munkájával segítette.

A rendezvényen készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

Bővebben...
 
Képes köszöntő a londoni olimpiáról
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki Fejes Katalin, aki önkéntesként dolgozik az olimpián, képes üdvözletet küldött Londonból. Íme a képek:

Bővebben...
 
Értékteremtés közösségi összefogással
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Sikerrel zárult az idei „Adj egy napot Fertőszéplakért” munkánk. A tavalyi évhez hasonlóan idén is szép számmal gyűltünk össze a most már „hagyományosan” esős idő ellenére.

A fel-fel bátorodó esőben lendületesen és szervezetten haladt a munka. Három csapatot alkottunk. Az első, Czifra Béla vezetésével a szabadtéri színpad megalkotására rendezkedett be. Meglátszott, hogy összeszokott, szakmájukat mesteri fokon űző szakemberek végezték a munkát. Szemlátomást alakult a színpad! Olyan alkotást sikerült létrehozniuk, amely sok-sok éven keresztül lehet majd központja a falu szabadtéri rendezvényeinek.

Bővebben...
 
Önkénteseket toboroz a polgári védelem
AddThis Social Bookmark Button

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megyei, települési Polgári Védelmi szervezetek erősítése érdekében önkéntes alapú toborzó szórólapot készített. Aki szeretne részt venni az önkéntes Polgári Védelem munkájában, töltse le a toborzóplakátot, töltse ki és küldje el a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre. A toborzóplakát ide kattintva tölthető le.

 
FELHÍVÁS - Gyümölcsös ültetvények, valamint gyümölcsfával betelepített területek összeírása zajlik településünkön 2012. június 1. és november 30. között
Írta: Vezér Beáta, jegyző   
AddThis Social Bookmark Button

A gyümölcsös ültetvények, valamint a gyümölcsös ültetvény méretet el nem érő, gyümölcsfával betelepített területek összeírásáról szóló 2006. évi XLVIII. törvény előírásai szerint 2012. június 1. és november 30. között az alma, körte, kajszi és őszibarack ültetvények statisztikai célú felmérése zajlik a településen.

Bővebben...
 
Fertőszéplak májusfája
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Újabb szép példáját mutatták az összefogásnak a Fertőszéplak focicsapat tagjai. Tarcsay Iván által ajándékozott nyárfát díszítették és állították fel a Templomdombon.
Köszönjük a srácok munkáját! Külön köszönet Tarcsay Ivánnak és Jakab Szabolcsnak a segítségért!

 
Minden fertőszéplaki polgárnak Áldott Húsvéti Ünnepeket Kívánok!
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Húsvét ünnepére készülve, a nagycsütörtök éjszakáján Jézussal történt eseményekről, pontosabban elárulásáról gondolkodtam. Júdás, amint tudjuk, - egy a tizenkét tanítvány közül-, áruba bocsátotta Mesterét. Talán nem is kellene, hogy meglepő legyen e lelkében összeroppant tanítvány magatartása, ugyanis ő nem az első, és nem is az utolsó, aki pénzszerzésre használja az embertárs eladását.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Oldal 25 / 30

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron