Önkormányzati hírek
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. februári bűnmegelőzési hírlevele
AddThis Social Bookmark Button

A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban.

A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

Bővebben...
 
Lehetőség 60 literes kukák igénylésére
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

 

Tisztelt Fertőszéplaki Polgárok!

A hulladékszállítással kapcsolatos új szabályozás kapcsán lehetőség van 60 literes kukák igénylésére oly módon, hogy a korábbi 110 literes edényt becserélik.

60 literes edényt az egy háztartásban egyedül élő lakos kérhet, vagy ha egy háztartásban  ketten élnek és mindketten 70 év felettiek.

Kérem, amennyiben igénybe szeretné venni a lehetőséget, 2013. február 11.-ig jelezze személyesen vagy telefonon az Önkormányzati Hivatalban.

Köszönöm.

 
Mire kell figyelnünk a téli, rendkívüli időjárási helyzetekben
Írta: Vezér Beáta, körjegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lakossági tájékoztatót adott ki, melyben részletezik a téli, rendkívüli időjárási helyzetekben ajánlott magatartási szabályokat. A tájékoztatót ide kattintva tekinthetik meg. Kérem, olvassák el mindannyian, akár életet is menthet! Köszönöm.

 
Hirdetmény a földhasználati nyilvántartást érintő jogszabályi változásokról
Írta: Vezér Beáta, körjegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2013. év elejével jelentős mértékben változtak a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény (Tft.) földhasználati nyilvántartásra vonatkozó szabályai, mely változásokról az itt letölthető dokumentumban tájékoztatjuk a lakosságot.

 
Tájékoztató a hulladékszállításról
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Falubéliek!

Korábbi jelzéseinknek megfelelően januártól a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Konzorcium fogja szállítani a hulladékot Fertőszéplakon is.

A szállítás napja továbbra is a péntek marad!

Mivel a szállítás a reggeli-délelőtti órákban fog megtörténni, a szolgáltató kérése, hogy a kukák péntek reggel 6 órára legyenek kint az ingatlanok előtt. Az új hulladéktörvény értelmében 2013. január 1-től lakossági kommunális hulladék szállítását csak állami vagy többségi önkormányzati tulajdonú szolgáltató végezhet. Mivel a korábbi szolgáltató, a Rekultív Kft osztrák tulajdonú magáncég, ezért 39 település létrehozott egy közös hulladékgazdálkodási társulást. A társulás 95%-os Európai Uniós támogatással egy az európai normáknak megfelelő hulladéklerakót fog Csér település közelében építeni, ami több évtizedre meg fogja oldani a települések szelektív hulladékgyűjtését. Mint bizonyára Önök is több forrásból hallották, hogy a kormány célja, hogy az energiahordozók a víz-és csatornadíj mellett a hulladékszállítás díját is hatósági árassá tegye, ezáltal csökkentse vagy reálissá tegye a lakosság terheit. A szolgáltatás díját a Hulladéktörvény értelmében az Energiahivatal fogja egységes szerkezetben meghatározni. Az ára tekintetben még nincs információnk. Önkormányzatunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lakosság amúgy is nagy terhei minél kisebb mértékben növekedjenek!

Bővebben...
 
Emlékezzünk a Doni-áttörés áldozataira
Írta: Katona Zoltán - Hódmezővásárhelyi Történelmi Társaság   
AddThis Social Bookmark Button

A 2. magyar hadsereg keleti frontra szállítása 1942. áprilisában vette kezdetét. A hadsereg vezetője vitéz Jány Gusztáv m. kir. titkos tanácsos vezérezredes volt és egysége három hadtestből állt. Elsőnek a III. hadtest alakulatait, április 12-én indították, súlyos harcokban július 10-én érkeztek meg a Don folyó közelébe, a IV. és VII. hadtesteket is fokozatosan irányították ki a harctérre. A hadsereg teljes kiszállítása 1942. július 27-én fejeződik be.

Bővebben...
 
Tájékoztató a járási hivatalról és a települési ügysegédről
Írta: dr. Tölli Katalin járási hivatalvezető   
AddThis Social Bookmark Button

 

Tisztelt fertőszéplaki lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2013 januárjától megkezdi működését a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Soproni Járási Hivatala. A járási hivatal átveszi a jegyzőktől az államigazgatási ügyek mintegy felét, pl. okmányirodai feladatok, gyámügyek, alanyi jogú szociális támogatások (ápolási díj, időskorúak járadéka, közgyógyellátás), szabálysértési ügyek, stb.

Az okmányirodai ügyeket Önök továbbra is – a járási hivatal keretén belül működő okmányirodákban – Sopron, Fő tér 5., illetve Fertőd, a Madách sétány 1. sz. alatt tudják intézni. A többi járási hatáskörbe tartozó ügy intézésében, kérelem benyújtásában segítséget nyújt Önöknek a települési ügysegéd, akinek ügyfélfogadása 2013. január második hetétől hetente hétfői napokon 10-12 óra között lesz a Polgármesteri Hivatalban.

A járási hivatal hatáskörébe tartozó ügyekről, ügyfélfogadási időről további felvilágosítást kaphatnak ügyfélszolgálati ügyintézőinktől a 99/515-291, vagy 99/515-292 telefonszámon.

A részletes tájékoztató ide kattintva olvasható.

 

Bővebben...
 
Félidő
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Amikor az ember terveket készít, meghatározza, hogy mik azok a célok, amelyeket szeretne megvalósítani. Különösen így van ez, ha egy település fejlesztését tűzi ki céljául. Két évvel ezelőtt, amikor megkezdtük a munkát több stratégiai célt is megfogalmaztunk. A ciklus felénél időszerű, hogy visszatekintsünk az elmúlt időszakra. Számot vessünk, és új feladatokat fogalmazzunk meg.

Bővebben...
 
Részlet a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. decemberi bűnmegelőzési hírleveléből
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Saját magunk és szeretteink biztonságának és nyugalmának megőrzése érdekében ezúton szeretnénk egy részletet közölni a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. decemberi bűnmegelőzési hírleveléből:

"A Karácsony közeledtével az egymásra figyelésre szeretnénk felhívni a figyelmet. Ilyenkor talán az év minden napján rohangáló, elfoglalt emberek is megállnak egy pillanatra elgondolkodni szeretteiken, a hozzájuk való viszonyaikon. Ez az egymásra figyelés – bármilyen furcsán hangzik is – hatással lehet a bűncselekmények alakulására is. Ha figyelünk egymásra, szeretteinkre, akkor ezáltal csökkentjük az esélyét annak is, hogy áldozattá váljanak. Másrészről óhatatlanul kiterjed a figyelmünk Önmagunkra és a környezetünkre, illetve viszonosságként mi is megkapjuk ezt a figyelmet.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Következő > Utolsó >>

Oldal 23 / 29

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2023

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron