Iskolai hírek
Ballagás 2011
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



Június 11-én búcsút vett a fertőszéplaki iskolától 17 tanuló. Szeptembertől szakközépiskolákban és szakképző iskolákban folytatják tanulmányaikat.
A búcsúztató 7. osztályosokkal, volt osztályfőnökeikkel, igazgatónővel még utoljára együtt, ünnepélyesen felkeresték az osztálytermeket, elbúcsúztak az iskola többi tanulójától, pedagógusaitól.

Bővebben...
 
Jubileumi Világörökség nap a Fertő-parton
Írta: Ihászné Lajber Rita   
AddThis Social Bookmark Button



Május 21-én, szombaton immár 5. alkalommal vett részt iskolánk minden tanulója a Világörökségi napon, ahol több helyszínen, színes és érdekes programokkal vártak minket, hiszen 10 éve vált a Fertő-táj a világörökség részévé.

Bővebben...
 
Széchenyi iskolák találkozóján voltunk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató és Nagy Árpád tanár úr   
AddThis Social Bookmark Button



Május 13-án, Mosonszentmiklóson rendezték meg a Széchenyi iskolák találkozóját. Iskolánkat tíz tanuló képviselte Nagy Árpád tanár úr és az igazgatónő kíséretében.  A művészeti iskolások hangszerbemutatójával indult a rendezvény. A vendégül látó iskola igazgatónőjének köszöntő szavai után vegyes csapatok formájában különböző érdekes feladatokat oldottak meg a tanulók a község különböző helyszínein. Élményekkel teli, tartalmas napot éltek meg a széchenyis diákok, akik rajtunk kívül Csornáról, Sopronból, Kapuvárról, Nagycenkről, Gönyűről érkeztek a találkozóra.

Bővebben...
 
7. osztályosok sikere az Esterházy-kastélyban
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button



A Bagatell Alapítvány 3. alkalommal rendezte meg műveltség vetélkedőjét, melyre mindig jelentkeztek széplaki diákok is. Előző években Haydn és Cziráky Margit életéből voltak kérdések, idén pedig a Fertő-tájhoz, a világörökséghez, Liszt Ferenchez és a szülőhelyhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg a versenyzők. Az előzetes felkészülésben bizony voltak nehézségek, hiszen a totó mellett esszét kellett írni valamely lakóhelyhez kapcsolódó érdekességről kutatás által, dalszöveget írtak ismert dallamra, s reklámfilmet készítettek szülőhelyükhöz kapcsolódóan. Ebben segítségükre sietett Kovács Krisztián, aki a felvételt készítette, valamint Szalai Mátyás, aki megvágta, és megszerkesztette az anyagot.

Bővebben...
 
Környezettudatos nevelés az erdei iskolai program keretén belül
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



Május első hetében 5. és 6. osztályos tanulóink számára erdei iskolát szerveztünk a Fertő-Hanság Nemzeti Park közreműködésével.

Tanulóink Nagy Árpád tanár úr és Róka Norbert tanár úr kíséretében kerékpárral tették meg az utat. Bár első nap az időjárás nem volt éppen a legkegyesebb hozzájuk, de a következő napok programjai kárpótolták a szeles időben tett kerékpározás emlékeit.

Bővebben...
 
Iskolánk névadójára emlékeztünk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button



Iskolánk névadójára, Széchényi Ferencre emlékeztünk április 29-én, születésének 257. évfordulóján. Reggel 8 órakor rövid megemlékezést tartottunk az aulában. A Himnusz közös éneklése után Jakab Norbert és Szabó Richárd 7. osztályos tanulók méltatták községünk szülöttjének életét, munkásságát, történelmi nagyságát. Az ünnepi perceket a Kormorán együttes dalaival tettük meghittebbé, majd Grüll Anna és Kovács József az igazgatónővel megkoszorúzták a kastély falán lévő emléktáblát. Műsorunkat a Szózattal zártuk.

Bővebben...
 
Iskolai sporteredmények
Írta: Róka Norbert – testnevelő tanár   
AddThis Social Bookmark Button



A 2010/2011 –es tanévben is részt vettek iskolánk tanulói az Országos Diákolimpiai Bajnokság küzdelmeiben. A tanév során 17 versenyen vettünk részt eddig, és szerepeltünk sikeresen. A Sopron Környéki DSB iskolái (15 általános iskola) közül értük el ezeket az eredményeket a körzeti versenyeken!

Bővebben...
 
Pályázaton informatikai eszközöket nyert a fertőszéplaki iskola
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


Fertőszéplak Község Önkormányzata 5.273.080 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Magyarország Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja (TIOP) keretében.

A pályázat célja az iskola informatikai eszközpark és a kompetencia  alapú  oktatás fejlesztése. Ennek érdekében valósult meg az intézmény számítógép állományának a korszerűsítése és a pedagógiai, módszertani feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúra kialakítása.

Bővebben...
 
A könyv ünnepe Fertőszéplakon
Írta: Ihászné Lajber Rita   
AddThis Social Bookmark Button



A fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola immár 8. alkalommal, kistérségi szinten másodszor rendezte meg a Könyvmoly-Galaxis elnevezésű játékos vetélkedőjét. Az idén a fertőszéplaki diákokon kívül fertődi, fertőszentmiklósi, fertőrákosi, zsirai és nagycenki iskolások is részt vettek, és elolvasva egy izgalmas könyvet, felkészültek a versenyre.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 51 52 53 Következő > Utolsó >>

Oldal 51 / 53

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron