Iskolai hírek
Jubileumi Világörökség nap a Fertő-parton
Írta: Ihászné Lajber Rita   
AddThis Social Bookmark ButtonMájus 21-én, szombaton immár 5. alkalommal vett részt iskolánk minden tanulója a Világörökségi napon, ahol több helyszínen, színes és érdekes programokkal vártak minket, hiszen 10 éve vált a Fertő-táj a világörökség részévé.

Bővebben...
 
Széchenyi iskolák találkozóján voltunk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató és Nagy Árpád tanár úr   
AddThis Social Bookmark ButtonMájus 13-án, Mosonszentmiklóson rendezték meg a Széchenyi iskolák találkozóját. Iskolánkat tíz tanuló képviselte Nagy Árpád tanár úr és az igazgatónő kíséretében.  A művészeti iskolások hangszerbemutatójával indult a rendezvény. A vendégül látó iskola igazgatónőjének köszöntő szavai után vegyes csapatok formájában különböző érdekes feladatokat oldottak meg a tanulók a község különböző helyszínein. Élményekkel teli, tartalmas napot éltek meg a széchenyis diákok, akik rajtunk kívül Csornáról, Sopronból, Kapuvárról, Nagycenkről, Gönyűről érkeztek a találkozóra.

Bővebben...
 
7. osztályosok sikere az Esterházy-kastélyban
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark ButtonA Bagatell Alapítvány 3. alkalommal rendezte meg műveltség vetélkedőjét, melyre mindig jelentkeztek széplaki diákok is. Előző években Haydn és Cziráky Margit életéből voltak kérdések, idén pedig a Fertő-tájhoz, a világörökséghez, Liszt Ferenchez és a szülőhelyhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg a versenyzők. Az előzetes felkészülésben bizony voltak nehézségek, hiszen a totó mellett esszét kellett írni valamely lakóhelyhez kapcsolódó érdekességről kutatás által, dalszöveget írtak ismert dallamra, s reklámfilmet készítettek szülőhelyükhöz kapcsolódóan. Ebben segítségükre sietett Kovács Krisztián, aki a felvételt készítette, valamint Szalai Mátyás, aki megvágta, és megszerkesztette az anyagot.

Bővebben...
 
Környezettudatos nevelés az erdei iskolai program keretén belül
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonMájus első hetében 5. és 6. osztályos tanulóink számára erdei iskolát szerveztünk a Fertő-Hanság Nemzeti Park közreműködésével.

Tanulóink Nagy Árpád tanár úr és Róka Norbert tanár úr kíséretében kerékpárral tették meg az utat. Bár első nap az időjárás nem volt éppen a legkegyesebb hozzájuk, de a következő napok programjai kárpótolták a szeles időben tett kerékpározás emlékeit.

Bővebben...
 
Iskolánk névadójára emlékeztünk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonIskolánk névadójára, Széchényi Ferencre emlékeztünk április 29-én, születésének 257. évfordulóján. Reggel 8 órakor rövid megemlékezést tartottunk az aulában. A Himnusz közös éneklése után Jakab Norbert és Szabó Richárd 7. osztályos tanulók méltatták községünk szülöttjének életét, munkásságát, történelmi nagyságát. Az ünnepi perceket a Kormorán együttes dalaival tettük meghittebbé, majd Grüll Anna és Kovács József az igazgatónővel megkoszorúzták a kastély falán lévő emléktáblát. Műsorunkat a Szózattal zártuk.

Bővebben...
 
Iskolai sporteredmények
Írta: Róka Norbert – testnevelő tanár   
AddThis Social Bookmark ButtonA 2010/2011 –es tanévben is részt vettek iskolánk tanulói az Országos Diákolimpiai Bajnokság küzdelmeiben. A tanév során 17 versenyen vettünk részt eddig, és szerepeltünk sikeresen. A Sopron Környéki DSB iskolái (15 általános iskola) közül értük el ezeket az eredményeket a körzeti versenyeken!

Bővebben...
 
Pályázaton informatikai eszközöket nyert a fertőszéplaki iskola
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


Fertőszéplak Község Önkormányzata 5.273.080 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Magyarország Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja (TIOP) keretében.

A pályázat célja az iskola informatikai eszközpark és a kompetencia  alapú  oktatás fejlesztése. Ennek érdekében valósult meg az intézmény számítógép állományának a korszerűsítése és a pedagógiai, módszertani feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúra kialakítása.

Bővebben...
 
A könyv ünnepe Fertőszéplakon
Írta: Ihászné Lajber Rita   
AddThis Social Bookmark ButtonA fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola immár 8. alkalommal, kistérségi szinten másodszor rendezte meg a Könyvmoly-Galaxis elnevezésű játékos vetélkedőjét. Az idén a fertőszéplaki diákokon kívül fertődi, fertőszentmiklósi, fertőrákosi, zsirai és nagycenki iskolások is részt vettek, és elolvasva egy izgalmas könyvet, felkészültek a versenyre.

Bővebben...
 
Mozdulj a klímáért! - Vigyázz, kész, rajt!
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


A Reflex Környezetvédelmi Egyesület szervezésében 2011. április 11-én indult az a kampányhét, ahova öko-iskola lévén iskolánk is benevezett.

Minden tanuló kapott egy bélyeggyűjtő nyomtatványt, ahova a diákok a környezetkímélő - kerékpáron, gyalog, görkorcsolyával, rollerrel, autóbusszal történő - utazásokért önbevallásos módon „zöld mérföldet” ragasztottak.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 51 52 53 Következő > Utolsó >>

Oldal 51 / 53

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron