Iskolai hírek
Nevelési értekezlet a szakpszichológussal
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Frühwirthné Payrits Marianna  klinikai szakpszichológus,  a soproni  Pedagógiai  Szolgáltató Központ munkatársa immár harmadik éve   segíti  nevelőmunkánkat. A szülők és érdeklődők számára már több ízben tartott beszélgetéseket, előadásokat igen változatos témákban: szorongás, kudarcok kerülése, tanulás tanítása, tanulási motiváció, tanulási problémák leküzdése, iskolaérettség, serdülőkori problémák. Az előadásokat követően személyes, egyéni beszélgetésekre, szaktanácsadásra is lehetőség nyílt.

Bővebben...
 
Üzemlátogatás Fertőszentmiklóson
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button


Kovács Gáborné Zsuzsának, a Fertőszentmiklósi Ipartestület elnökének jóvoltából október 27-én a fertőszéplaki 8. osztály üzemlátogatásokon vett részt Fertőszentmiklóson. Minden gyerek és család életében meghatározó a pályaválasztás, ezért ezt a döntő lépést azzal próbáltuk megkönnyíteni a diákok számára, hogy különböző szakmákat figyeltünk meg „munka közben”.

Bővebben...
 
Beszámoló iskolásaink rajzpályázaton elért sikereiről
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonA Széchenyi István Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára az országos Könyvtári Napok keretében  Lázár Ervin születésének 75. évfordulója alkalmából rajzpályázatot hirdetett alsó tagozatos tanulók számára.

Iskolánkból  10 tanuló kapott kedvet a rajzoláshoz: Szalai Miklós, Létai Veronika  Kitti és Sipőcz Benedek 1. osztályos, Bán Alexandra, Ősze Jázmin, Nagy Vivien Anna, Sipőcz Rebeka, Simon Nikolett, Tomasits Kíra 3. osztályos és Pataki Lili 4. osztályos tanuló.

Lázár Ervin szabadon választott meséjéhez készítettek illusztrációt a gyerekek. A technikát is ők választották meg.

Nagy örömünkre két tanuló díjazott is lett.

Tomasits Kíra 3. osztályos tanuló 2. helyezett lett, Pataki Lili 4. osztályos tanuló pedig külön díjat kapott.

Gratulálunk mindkettőjüknek!  Köszönjük Módos Jánosnénak és Kalmárné Iliás Ilonának a felkészítést!

 
1849. október 6-ra emlékeztünk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonA császári haditörvényszék ítélete alapján 1849. október 6-án Aradon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét, akik a  szabadságharc bukása után kerültek az osztrákok fogságába. Ők a nemzet vértanúivá váltak.

Bővebben...
 
Mesehét az iskolában
Írta: Barczáné Locsmándi Beáta   
AddThis Social Bookmark Button


A népmese napját 2005 óta ünnepeljük, Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án. Iskolánkban ebben az évben az alsó tagozatban egy témahét keretein belül foglalkoztunk a népmesék értékeivel. A gyerekekre, mint a mesében, három próbatétel várt. A mesetotóban ismert mesékről, szereplőkről és híres mesegyűjtőkről kérdeztük őket. Majd vadgesztenye lövedékekkel kellett legyőzniük a hét sárkányt, köztük a hétfejűt. Végül ügyességi feladatként mocsárjárással juthattak túl az utolsó próbatételen. Ezen a héten a gyerekek a tanórákon kiemelten foglalkoztak a népköltészeti alkotásokkal, és a nemrég kapott interaktív táblák segítségével nézhettek meg a magyar népmesék sorozatból rajzfilmeket, melyhez rajzverseny keretében ők is készíthettek illusztrációkat.

 
A zene világnapja az iskolában
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button


Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét a zene világnapjának nyilvánította. Mindez 1975-ben történt, azóta a világ minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, amit zenének hívnak.

Bővebben...
 
Nagy Versmondás Szombathelyen fertőszéplaki résztvevőkkel
Írta: Ihászné Lajber Rita magyartanár   
AddThis Social Bookmark ButtonSzeptember elején örömmel értesültünk arról, hogy a Nagy Versmondás őszi állomása Szombathely lesz, ahova meghívást kaptunk a főszervezőtől, Dr. Fűzfa Balázs adjunktus úrtól, az egyetem tanárától.

Bővebben...
 
Boszniában jártunk
Írta: Róka Norbert - testnevelő tanár   
AddThis Social Bookmark Button2011. szeptember 16-18 között Fertőszéplak serdülő futsal csapata Bosznia – Hercegovinában képviselte a magyar színeket a hatodik alkalommal megrendezett Barátság Játékokon. Az előző tanévekben nyújtott kimagasló sporteredmények miatt esett iskolánkra a választás, hogy szerepelhessünk e rangos viadalon.

Bővebben...
 
Indul a 2011/2012-es tanév
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


2011.augusztus 31-én tartottuk meg intézményünk tanévnyitó ünnepélyét.

Tanulóinkon és pedagógusainkon kívül szülők, testvérek, hozzátartozók  is jelen voltak a rendezvényen. Polgármester Úr,  Jegyző Asszony, a képviselő tagok és az óvó nénik is megtiszteltek jelenlétükkel.

14   első osztályos tanuló kezdi  iskolánkban a tanévet, júniusban  várhatóan 25  nyolcadikos diák ballag  el tőlünk. Ebben a tanévben 136 gyerek jár intézményünkbe. 8 új diák is  érkezett iskolánkba.

Jól felszerelt tantermekben, kellemes, otthonias légkörben, tágas, rendezett környezetben várják tanulóinkat szakképzett pedagógusaink.

Kívánok a mindennapi munkánkhoz sok örömet, kitartást, jó egészséget, a szülőkben igaz segítőtársakat, velük együtt megélt és elért sikereket, optimizmust, a pedagógustársakkal együtt jó csapatmunkát.

Kívánok mindnyájunknak eredményekben gazdag, sikeres 2011/2012-es  tanévet!

A tanévnyitó képei ide kattintva megtekinthetők.

 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 48 / 51

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2023

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron