Iskolai hírek
„Iskolai erőszak” címmel interaktív előadás felsős tanulóink számára
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

„Iskolai erőszak” címmel vetítéssel egybekötött interaktív előadáson, beszélgetésen vettek részt iskolánk felső tagozatos tanulói csütörtök délelőtt. A Soproni Rendőrkapitányság két munkatársa Babelláné Lukács Katalin és Kálmán Barbara volt vendégünk. A rendőrnő a fiatalok nyelvén szólt az iskolai bűnözésről, következményeiről. A gyerekek aktívan  bekapcsolódtak az előadásba, feltették kérdéseiket, érdeklődtek a téma iránt. Mindnyájan hasznos információkkal lettünk gazdagabbak.

Köszönjük a Soproni Rendőrkapitányság munkatársainak a lehetőséget, hogy felhívták tanulónk figyelmét a valós veszélyekre.

 
Nyílt nap a felső tagozatban
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Minden  tanévben lehetőség nyílik a szülők, érdeklődők számára, hogy nyílt nap keretében betekintést nyerhessenek iskolánk oktató-nevelő munkájába. Így történt ez a hét két napján: kedden és szerdán. A felső tagozatos diákok szüleit vártuk a tanítási órákra. A legnagyobb szülői érdeklődést a 6. osztályos szülők mutatták.  A többi osztályokban is több szülő vett részt az órákon, ahol pedagógusaink több ízben interaktív módon sajátíttatták el a tananyagot tanulóinkkal.

Köszönjük a szülőknek, hogy megtisztelték intézményünket érdeklődésükkel, látogatásukkal.

 
Februári sikereink…
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Nagy örömünkre az elmúlt hét több sikeres iskolai eredményéről is beszámolhatunk.

Bővebben...
 
Farsangoltunk….
Írta: Ráth Máté 8.o. tanuló   
AddThis Social Bookmark Button

Végre eljött a nap, amire oly sok iskolás várt, a farsang!  A bált hagyomány szerint az elsősök nyitották meg kedves műsorukkal. Vidám versekkel idézték fel a farsang hangulatát. Őket követve a farsangi bál hercege és hercegnője megnyitotta az idei bált. Utánuk a soproni Dirty Dance tánccsoport tagjai léptek a színpadra. Elsőként a kisebbek, majd a nagyobbak kápráztattak el mindenkit tánctudásukkal.

Bővebben...
 
Iskolai megemlékezés a magyar kultúra napján
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Bővebben...
 
Zenés, farsangi, interaktív műsoron vettek részt tanulóink…
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Vidám, zenés perceket tölthettek a Művelődési Házban alsó tagozatos tanulóink Verbó Ákos előadóval, aki gitáros fellépésével tette élményszerűbbé legfiatalabbjaink számára a második félév kezdetét. Ismert dalok csendültek fel előadásában, melyet tanulóink örömmel énekeltek együtt a fellépővel. A legkisebbek csodálkozva figyelték a vendégszereplő műsorát. Elégedetten és jókedvvel fejeződött be ez a januári délelőtt mind tanulóink, mind a kísérő nevelőink számára. A zenés műsoron készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Kalmár László országos matematikai verseny iskolai fordulójáról
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

2012. január 11-én iskolánkban 19 tanuló oldotta meg az országos matematika verseny feladatait. Pontban 14 órakor, a borítékok felbontása után kezdtek tanulóink lelkesen, kissé izgulva a megmérettetésre.  Alsó tagozatosaink – 5 tanuló - 60 percig oldhatták a feladatokat. A felsős diákok 90 percet kaptak a feladatmegoldásra. Rendkívül kitartóan, fegyelmezetten dolgoztak a gyerekek.  Reméljük eredményesen sikerült a versenyzés. A megoldott feladatokat a szaktanárok tovább küldték, kora tavasszal várható eredmény. Bízunk benne több tanuló is bekerül a megyei döntőbe.

Bővebben...
 
Karácsonyi jókívánság
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

„Karácsony fényei jöjjetek,

szívünket békesség töltse meg.

Szeretnénk boldognak látszani,

s lehetnénk egymásnak társai.”

Kegyelemteljes, békés karácsonyi ünnepeket és boldog, sikerekben gazdag új évet kíván a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola dolgozói és tanulói nevében: Iliásné Pozsgai Anna, igazgató

 
Matematikaversenyen vettünk részt
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Az elmúlt héten részt vettünk az immár harmadik alkalommal Hegykőn megrendezésre kerülő  „Tud6nád” kistérségi matematika versenyen. Három kategóriában mérték össze tudásukat a felkészült tanulók. Minden kategóriában iskolánként két tanuló indulhatott, így iskolánkat hat tanuló képviselte. Tizennégy intézmény, 61 versenyzője mérte össze tudását, köztük több soproni iskola részvételével. Előkelő, szép eredményeket értek el tanulóink:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 47 / 51

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2023

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron