Iskolai hírek
Őszi díszben az iskola
Írta: Ihászné Lajber Rita DÖK vezető   
AddThis Social Bookmark Button

A diákönkormányzat ötletére az iskola tantermei őszi ruhát kaptak az elmúlt hetekben. Szorgos kezű gyerekek és szülők próbálták még otthonosabbá tenni az osztálytermeket. Gyűjtötték az erdőben a gesztenyét, kis figurákat készítettek belőle vagy felfűzték azt. A színes levelekből képeket, vidám figurákat alkottak. Az őszi dekorációból nem hiányozhattak a dísztökök sem, s a különféle termésekkel együtt színesítették a kis kosarakat, szekrényeket, polcokat. A Szülői Szervezet jóvoltából az aula is megújult: színes levelek, őszi termények és termések kerültek ide szorgalmas szülők keze nyomán.

Bővebben...
 
Hulladékgyűjtés az iskolában
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button

Október 2-án, a hagyományoknak megfelelően a diákönkormányzat szervezésében vas- és papírgyűjtést tartottunk. A napsütéses csütörtöki napon vidám gyerekek és szorgalmas szülők csoportjai érkeztek a kastély udvarára, hogy a korábban összegyűjtött papírt leadják, így a szelektív hulladékgyűjtés révén környezettudatosságra is neveljék gyerekeiket. A kisebbeket természetesen szüleik segítették, de több felsős tanuló összefogott, és talicskával, kordéval tolták az összegyűjtött papírt és vasat. A hatalmas konténer zsúfolásig megtelt papírral, de a vas is nagy mennyiségben gyűlt össze. Természetesen mindenki izgult, hogy mennyit gyűjtött, ki lett a győztes osztály.

Bővebben...
 
Komposztáló készült iskolánkban
Írta: Szákovicsné Bérczy Dóra Judit szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

A Komposztálás Ünnepnapján iskolánk is tevékenykedett háza táján. Már régóta vágyott komposztálónk elkészült. Szerencsére az időjárás megengedte a szabadban történő foglalkozást. Ennek keretében Ádám bácsi néhány ügyes tanuló segítségével összeállította az egyik kedves szülőtől kapott raklapokból a komposztsilót. Mindeközben Dóra néni mesélt a komposztálás egyszer egyéről. Miután kiválogattuk, hogy mit tehetünk a komposztba, s milyen módon, a lelkes lurkók szakszerűen behelyezték a silóba a gyűjtött anyagot. Kineveztük a felelősöket, megbeszéltük a további munkafolyamatokat.

Bővebben...
 
3. osztályos tanulóink sikere „Az állatokért” című pályázaton
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk 3. osztályos tanulói beneveztek a Fertő-Hanság Nemzeti Park  Igazgatósága által meghirdetett ”Az állatokért” c. pályázatra. A próza kategóriában beküldött pályamunka alapján tanulóink I. helyezettek lettek. Jutalmuk a 2012/2013-as tanévben egy szabadon választható program,  illetve szakvezetésen való részvétel a Fertő-Hanság Nemzeti Park programkínálatából.

Gratulálunk az osztály valamennyi tagjának a szép sikerhez, köszönjük Barczáné Locsmándi Beáta tanítónőnek a felkészítést.

 
Október 1. A zene világnapja
Írta: Huszár Dóra 8. osztályos tanuló   
AddThis Social Bookmark Button

„Tudod te, mi a zene? Isten parányi emlékeztetője az embernek, hogy nem az ember az egyetlen csoda ebben az univerzumban. A zene harmonikus kapcsolat minden élőlény között...” (Részlet az August Rush c. filmből)

Iskolánk a zene világnapját immár hagyományosan természetesen zenével ünnepelte, melyen Mészáros Orsolya furulyán, Ihász Melinda zongorán és Huszár Dóra fuvolán játszott szünetekben a csodálkozó gyerekek örömére.  A nyolcadikosok zeneszerzőkről szóló színes plakátokkal díszítették az aulát.  Minden kirakott plakáthoz kapcsolódott öt kérdés, melyre válaszolhattak kicsik és nagyok, és ezt később értékelték is.

Bővebben...
 
Megemlékezés az aradi vértanúkról (Széchenyi Ferenc Általános Iskola - Fertőszéplak)
Írta: Füzi István Ádám tanár   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk hagyományaként ebben az évben is megemlékezett az 1849. október 6-án, Aradon kivégzett tizenhárom honvédtisztről, valamint az ugyanezen a napon, Pesten kivégzett gróf Batthyány Lajosról, a forradalom első felelős kormányának miniszterelnökéről. A kormány ezt a napot kötelezően megtartandó nemzeti gyásznapnak rendelte el, és ehhez ragaszkodva iskolánk is méltó módon kívánt mementót állítani a vértanúknak.

Bővebben...
 
Osztályfoci az iskolában
Írta: Ihász Melinda 6. osztályos tanuló   
AddThis Social Bookmark Button

Szeptember 25-én a diákönkormányzat szervezésében a felső tagozatos osztályok között focibajnokságon vettünk részt.

Fél 2-kor kezdődött a várva várt küzdelem. Már napokkal előtte összeállítottuk a csapatunkat. A fődíj egy vándorkupa volt, melyet korábban a 8. osztály szerzett meg. A kellemes időben sok szurkoló is elkísért minket. Az ötödikesek még plakátot is készítettek, a hatodikos szurkolók biztató kólát adtak nekünk. A tornán a legtöbb gólt Kalmár Dominik, Farkas Dominik, Honyák Donát, Mudra Ádám és Gyurasits Dávid lőtte.

Bővebben...
 
Gyémántdiploma és Pokker-díj átadó ünnepség Fertőszéplakon
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola aulájában gyémántdiploma és Pokker-díj  átadó ünnepség volt szeptember 21-én, péntek délután. Az intézmény volt tanítója, Tömördy Béláné, Irénke néni hatvan évet töltött el a pedagógus pályán. Több évtizeden keresztül nemcsak generációkat oktatott, nevelt, hanem a község kulturális és közösségi értékeinek a táplálója is volt. Bognár Lilla építészmérnökként, Szalai Marcell, a Soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium első éves tanuló az általános iskolai kitűnő tanulmányi eredménye, példamutató szorgalma és közösségi munkája alapján vehette át a Pokker-díjat.

Bővebben...
 
Nyárbúcsúztató parti
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk, az előző évi hagyományokat folytatva, idén is megrendezte nyárbúcsúztató partiját.

Szeptember 6-án, csütörtökön délután az időjárás is kegyes volt hozzánk, a beígért záporok elkerültek minket, így zenétől és vidám gyerekektől volt hangos az iskola udvara. Szorgos kezek már előző nap készítették a finom süteményeket a sütőversenyre, ahol az ízen kívül a küllemre is adtak a kis cukrászok.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 46 / 53

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron