Iskolai hírek
Osztályfoci az iskolában
Írta: Ihász Melinda 6. osztályos tanuló   
AddThis Social Bookmark Button

Szeptember 25-én a diákönkormányzat szervezésében a felső tagozatos osztályok között focibajnokságon vettünk részt.

Fél 2-kor kezdődött a várva várt küzdelem. Már napokkal előtte összeállítottuk a csapatunkat. A fődíj egy vándorkupa volt, melyet korábban a 8. osztály szerzett meg. A kellemes időben sok szurkoló is elkísért minket. Az ötödikesek még plakátot is készítettek, a hatodikos szurkolók biztató kólát adtak nekünk. A tornán a legtöbb gólt Kalmár Dominik, Farkas Dominik, Honyák Donát, Mudra Ádám és Gyurasits Dávid lőtte.

Bővebben...
 
Gyémántdiploma és Pokker-díj átadó ünnepség Fertőszéplakon
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola aulájában gyémántdiploma és Pokker-díj  átadó ünnepség volt szeptember 21-én, péntek délután. Az intézmény volt tanítója, Tömördy Béláné, Irénke néni hatvan évet töltött el a pedagógus pályán. Több évtizeden keresztül nemcsak generációkat oktatott, nevelt, hanem a község kulturális és közösségi értékeinek a táplálója is volt. Bognár Lilla építészmérnökként, Szalai Marcell, a Soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium első éves tanuló az általános iskolai kitűnő tanulmányi eredménye, példamutató szorgalma és közösségi munkája alapján vehette át a Pokker-díjat.

Bővebben...
 
Nyárbúcsúztató parti
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk, az előző évi hagyományokat folytatva, idén is megrendezte nyárbúcsúztató partiját.

Szeptember 6-án, csütörtökön délután az időjárás is kegyes volt hozzánk, a beígért záporok elkerültek minket, így zenétől és vidám gyerekektől volt hangos az iskola udvara. Szorgos kezek már előző nap készítették a finom süteményeket a sütőversenyre, ahol az ízen kívül a küllemre is adtak a kis cukrászok.

Bővebben...
 
Tanévzáró ünnepély az iskolában
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánkban a június 20-án megrendezésre kerülő tanévzáró ünnepély keretén belül zártuk le a 2011/2012-es tanévet. A rövid évértékelést követően elhangzottak a sikeres versenyeredmények is. Tanulóink, akik a tanév során kimagasló tanulmányi eredményt értek el, valamint szorgalmas, lelkiismeretes, közösségi munkájuk jutalmául könyvet vehettek át. Büszkék vagyunk rájuk! Reméljük a következő tanévben az ő példájukat követve még több  tanítványunk  fog  ilyen eredményesen teljesíteni.

Köszönjük a szülők egész éves áldozatos munkáját, segítségét!

Kívánunk a nyárra vidám, élményekkel teli, hasznos szünidőt és eredményes feltöltődést a következő tanévre!

 
A gyermekek biztonságos közlekedéséért!
Írta: Barczáné Locsmándi Beáta közlekedési szakreferens   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk kiemelt figyelmet fordít évek óta a közlekedési gyermekbalesetek megelőzésére. A 2011/2012. tanévben ez a tevékenység kibővült az országos Szuperbringa Programba való bekapcsolódással.

Bővebben...
 
Vendégeink voltak a leendő első osztályos tanulók
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Az óvodai ballagáson már túl vannak a nagycsoportos ovisok.  Életük következő állomása az iskola lesz. Minden tanév végén meghívjuk a leendő első osztályos tanulóinkat intézményünkbe, hogy ismerkedjenek a tanító nénivel és az új környezettel.

Bővebben...
 
Író-olvasó találkozó Nógrádi Gáborral és Nógrádi Gergellyel
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button

Május utolsó napján, 31-én Fertőszéplakra látogatott az egyik legnépszerűbb magyar író Nógrádi Gábor és fia, Nógrádi Gergely.

A Művelődési Házban összegyűlt az iskola apraja-nagyja, hogy meghallgassa a két író élménybeszámolóját, kedvet kapjon az olvasásra.

Bővebben...
 
Beszámoló a Széchényi iskolák találkozójáról
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk volt házigazdája a Széchényi iskolák találkozójának, melyet 2012. április 27-én rendeztünk meg. Ez alkalomból hat megyei iskolát láttunk vendégül. A mosonszentmiklósi, günyűi, nagycenki, kapuvári és csornai általános iskola tanulói mellett az ugyancsak Széchenyi Istvánról elnevezett soproni gimnázium tanulói is ellátogattak hozzánk.

Bővebben...
 
A könyv ünnepe Fertőszéplakon
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola immár 9. alkalommal, kistérségi szinten harmadszor rendezte meg a Könyvmoly-Galaxis elnevezésű játékos vetélkedőjét. Az idén a fertőszéplaki diákokon kívül fertődi, fertőszentmiklósi, zsirai és nagycenki iskolások is részt vettek, és elolvasva egy izgalmas könyvet, felkészültek a versenyre. Öröm volt látni az egyforma ruhába öltözött csapatokat, akik között indiánok, zűrös gyerekek és szigetlakók is akadtak szép számmal.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 45 / 51

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2023

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron