Iskolai hírek
Játékos vetélkedő Fertőszéplakon
Írta: Ihászné Lajber Rita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Többéves hagyományainkhoz híven idén tavasszal is megrendeztük a Könyvmoly-Galaxis elnevezésű játékos akadályversenyünket, melyre már hónapokkal ezelőtt izgatottan készültek kicsik és nagyobbak.

Március végére, húsvét előtti szerdára terveztük, de az időjárás közbeszólt, a hó miatt elhalasztottuk 1 hónappal, így április 26-án tartottuk meg, iskolanapunkon. Előtte nap megemlékeztünk Széchényi Ferencről, iskolánk névadójáról felidézve emberi nagyságát, tetteit.

Bővebben...
 
Széchenyi Iskolák Találkozója 2013
Írta: Csertán Brigitta szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button


Az idei évben április 12-én került sor a Széchenyi Iskolák Találkozójára, melynek a csornai Széchenyi István Általános Iskola adott otthont.

A programsorozat 9 óra 30 perckor vette kezdetét, házigazdáink szíves fogadtatásban részesítettek bennünket. Az énekkel és szavalatokkal kísért ünnepélyes megnyitó után a diákok egy-egy szál virággal lerótták tiszteletüket a legnagyobb magyart ábrázoló dombormű előtt. Ezt követően minden csapat kapott egy facsemetét, amit településük nevét jelző táblával ellátva saját erővel elültettek az iskola udvarán.

Bővebben...
 
A vers ünnepe Fertőszéplakon
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük  iskolánk egykori tanáráról elnevezett szavalóversenyünket, melyen a költő, Kerék Imre is megtisztelt jelenlétével.

Április 11-én, azaz a költészet napján, talán az első napsütéses tavaszi napon nálunk minden a versekről szólt. Az egészen kicsiktől a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát versenyünkön. 3 kategóriában értékelt a zsűri: alsó és felső tagozat, ill. felnőttek. Népszerűek voltak Kerék Imre mellett Kányádi Sándor versei is, de más szerzőktől is hallottunk költeményeket. Örömünkre szolgált, hogy a környékbeli iskolákból is üdvözölhettünk diákokat, így Petőházáról, Hegykőről és Fertődről is. Az idősebbek mezőnyében érkeztek Sarródról, Petőházáról, Fertődről és természetesen Fertőszéplakról verset szerető felnőttek.

Bővebben...
 
A Víz világnapja
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Öko-iskola lévén nagy jelentőséget tulajdonít intézményünk a környezettudatos nevelésnek. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk tanulóink figyelmét a vizek létfontosságú szerepére, természetes vizeink védelmére, valamint a takarékos vízhasználatra. Idei tanévben is megemlékeztünk a „Víz világnapjáról”.

Bővebben...
 
Ovi-suli volt iskolánkban…
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

A múlt hét péntekén vidám, lelkes nagycsoportos ovisoktól volt hangos az alsó tagozat második osztálya. A leendő kisiskolások a fertőszéplaki, sarródi, süttöri, fertődi, fertőhomoki oviból érkeztek  szüleikkel, testvéreikkel és az óvó nénikkel. Igazi iskolapadban ülhettek, ahol iskolás feladatokat oldhattak meg.

Bővebben...
 
Nyugdíjas búcsúztató
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Intézményünkben Arbeiter Bélánét, Ibolyát búcsúztattuk nyugdíjba vonulása alkalmából.

A hétvégi  összejövetelen jelen voltak intézményünk jelenlegi  alkalmazottai, községünk polgármestere és a  volt  kollégák  is.

Bensőséges  műsorral kedveskedtek ünnepeltünknek a diák önkormányzat  tagjai. Ezt követően  röviden ismertettem Ibolya pedagógusi pályafutását. Megköszöntem az intézményünkben töltött több mint két évtizedes oktató-nevelő munkáját. Sokoldalú pedagógust ismerhettünk meg személyében, aki tanítóként, napközis nevelőként is lelkesen oktatta, nevelte, navigálta az alsó osztályos tanulókat. Osztályfőnökként a rá bízott osztályok tanulóinak második anyukája volt. Aggódott értük, mindig a legjobbat akarta tanítványainak. Vitte őket kirándulni, sok közös élménnyel gazdagodtak.

Bővebben...
 
Újabb sikeres pályázat
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Örömmel értesültünk arról, hogy az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Innovatív fejlesztés a fertőszéplaki általános iskolában„ című pályázaton  56.500.000 Ft-ot nyert intézményünk.

Bővebben...
 
Képes beszámoló a Fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola ezévi farsangi mulatságáról
AddThis Social Bookmark Button

Az általános iskolánk idei farsangján készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Iskolai megemlékezés a magyar kultúra napján
Írta: Füzi Ádám és Ihászné Lajber Rita   
AddThis Social Bookmark Button

Kölcsey Ferenc 190 éve, 1823. január 22-én írta meg a Himnuszt, nemzeti imádságunkat. Ebből az alkalomból a magyar kultúra napján 8. osztályosaink egy emlékező műsorral készültek. Felelevenítették a Himnusz sorait, és hallhattuk a mű keletkezésének történetét, Füzi Ádám tanár úr gondolatai alapján:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 44 / 53

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron