Iskolai hírek
A zene világnapja az iskolában
Írta: Ihászné Lajber Rita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét a zene világnapjának nyilvánította. Mindez 1975-ben történt, azóta a világ minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, amit zenének hívnak.

Bővebben...
 
Egészségnap a Széchényi Ferenc Általános Iskolában
Írta: Szákovicsné Bérczy Dóra Judit szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Intézményünkben második alkalommal került megrendezésre a TÁMOP-3.1.4 Innovatív fejlesztés a fertőszéplaki általános iskolában elnevezésű pályázat segítségével az egészségnap.

2013. szeptember 24-én a tanítási órák után kezdetét vette a Tetőtől-talpig rendezvény, mely az első egészségnap folytatása volt.

Bővebben...
 
Nyárbúcsúztató parti
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk, az előző évi hagyományokat folytatva, idén is megrendezte nyárbúcsúztató partiját.

Szeptember 6-án, pénteken délután összegyűlt az iskola apraja-nagyja, és így az első hét élményeivel tőlük volt hangos az iskola udvara.

Bővebben...
 
Új információk honlapunk iskolai aloldalán
AddThis Social Bookmark Button

A szülők és a diákok számára fontos dokumentumokkal bővült honlapunk iskolai aloldala. Az alábbi új dokumentumok kerületk fel:

A tanév helyi rendje

A középfokú felvételi eljárás a 2013/2014. tanévben

 
Tájékoztató az általános iskolások 16 óráig tartó foglalkozásairól
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

2013 szeptemberétől iskolánkban új rendben kell megszervezni a délutáni foglalkozásokat, mivel a nemzeti köznevelésről szóló törvény előírja, hogy az általános iskolákban foglalkozásoknak legalább délután 16 óráig kell tartaniuk, a tanulóknak pedig kötelező az ezeken való részvétel.

Bővebben...
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatója a közoktatás változásairól
AddThis Social Bookmark Button

Szülők és diákok számára állított össze tájékoztatót az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új tanév változásairól, mely ide kattintva tekinthető meg. Kérjük az érintetteket, hogy a jól tájékozottság érdekében olvassák át! Köszönjük.

 
Szülői értekezlet az első osztályos gyerekek szüleinek augusztus 28-án
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

A 2013/2014-es tanévben 1. osztályt kezdő gyermekek szülei részére előkészítő szülői értekezletet tartunk 2013. augusztus 28-án (szerdán) 17.30 órai kezdettel az alsó tagozat első osztályában. Kérjük a szülőket, hogy gyermekük iskolai felszerelését hozzák magukkal! (füzetek; rajz, technika, testnevelés felszerelés; tisztaság csomag, stb.)

A szülői értekezleten kérjük, jelezzék igényüket gyermekük étkeztetésére, illetve napközis ellátására!

 
Vizsgát tettek a 8. osztályosok
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Az elmúlt héten 17 nyolcadik osztályos tanulónk vett részt az év végi záróvizsgákon. Matematikából, magyar nyelvtanból és német nyelvből írásban feleltek tanulóink. Az írásbeli számonkérést szóbeli vizsga követte: magyar irodalomból, történelemből, német nyelvből és matematikából tételek formájában adtak számot tanulóink tudásukról. Két vizsgabizottság előtt feleltek a tanulók. A bizottság tagjai: Barczáné Locsmándi Beáta, Ihászné Lajber Rita, Horváth-Doriné Fülöp Éva, valamint Iliásné Pozsgai Anna, Csertán Brigitta, Füti István Ádám.

Bővebben...
 
Alsós kirándulás
Írta: Kalmárné Iliás Ilona osztályfőnök   
AddThis Social Bookmark Button

Június 7-én alsó tagozatos diákjainkkal kirándulni voltunk Győrben. Először a Mobilis kiállítási központba mentünk, ahol interaktív módon lehetett megismerkedni a természettudományos témákkal. Az 1-2. osztályosok és a 3-4. osztályosok külön vezetővel ismerkedtek meg a különféle gépekkel, szerkezetekkel. Az ismertetés után egyénileg is kipróbálhatták a különféle eszközöket, a szélcsatornától a versenyautó modelljéig. A laboratóriumban érdekes kísérleteket láthattunk. Az ebéd elfogyasztása után gyalog indultunk a belvárosba. A történelmi műemlékek megtekintése után a Püspökvárnál biztonságos távolságról megnéztük a többi érdeklődő győrivel az elárasztott Radó-szigetet. Egy finom fagyi elfogyasztása után az új színház épületét is megnéztük, majd buszra szálltunk, hogy az állatkertbe vigyen bennünket. Negyed ötig kényelmes sétával megtekintettük az állatokat. Fél 6-ra, a tervezett időpontra, érkeztünk haza.
Mindenki számára élménydús és kellemes volt ez a nap.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 43 / 53

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron