Iskolai hírek
Vizsgát tettek a 8. osztályosok
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Az elmúlt héten 17 nyolcadik osztályos tanulónk vett részt az év végi záróvizsgákon. Matematikából, magyar nyelvtanból és német nyelvből írásban feleltek tanulóink. Az írásbeli számonkérést szóbeli vizsga követte: magyar irodalomból, történelemből, német nyelvből és matematikából tételek formájában adtak számot tanulóink tudásukról. Két vizsgabizottság előtt feleltek a tanulók. A bizottság tagjai: Barczáné Locsmándi Beáta, Ihászné Lajber Rita, Horváth-Doriné Fülöp Éva, valamint Iliásné Pozsgai Anna, Csertán Brigitta, Füti István Ádám.

Bővebben...
 
Alsós kirándulás
Írta: Kalmárné Iliás Ilona osztályfőnök   
AddThis Social Bookmark Button

Június 7-én alsó tagozatos diákjainkkal kirándulni voltunk Győrben. Először a Mobilis kiállítási központba mentünk, ahol interaktív módon lehetett megismerkedni a természettudományos témákkal. Az 1-2. osztályosok és a 3-4. osztályosok külön vezetővel ismerkedtek meg a különféle gépekkel, szerkezetekkel. Az ismertetés után egyénileg is kipróbálhatták a különféle eszközöket, a szélcsatornától a versenyautó modelljéig. A laboratóriumban érdekes kísérleteket láthattunk. Az ebéd elfogyasztása után gyalog indultunk a belvárosba. A történelmi műemlékek megtekintése után a Püspökvárnál biztonságos távolságról megnéztük a többi érdeklődő győrivel az elárasztott Radó-szigetet. Egy finom fagyi elfogyasztása után az új színház épületét is megnéztük, majd buszra szálltunk, hogy az állatkertbe vigyen bennünket. Negyed ötig kényelmes sétával megtekintettük az állatokat. Fél 6-ra, a tervezett időpontra, érkeztünk haza.
Mindenki számára élménydús és kellemes volt ez a nap.

Bővebben...
 
Gyermeknap Fertőszéplakon
Írta: Ihászné Lajber Rita, a diákönkormányzat vezetője   
AddThis Social Bookmark Button


Minden évben május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól, így idén május 24-én, pénteken tartottuk gyermeknapunkat.
A rendezvény megtartásához segítséget kaptunk az önkormányzattól, mivel a népi játékokat és a bábszínházat tőlük kapták a legfiatalabbak ajándékba. Öröm volt látni a gyerekek arcán a mosolyt és az örömet, mikor belépve az iskolába megpillantották az óriás csúszdát, amely a Szülői Szervezetnek köszönhetően adott felejthetetlen pillanatokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Bővebben...
 
Játékos vetélkedő Fertőszéplakon
Írta: Ihászné Lajber Rita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Többéves hagyományainkhoz híven idén tavasszal is megrendeztük a Könyvmoly-Galaxis elnevezésű játékos akadályversenyünket, melyre már hónapokkal ezelőtt izgatottan készültek kicsik és nagyobbak.

Március végére, húsvét előtti szerdára terveztük, de az időjárás közbeszólt, a hó miatt elhalasztottuk 1 hónappal, így április 26-án tartottuk meg, iskolanapunkon. Előtte nap megemlékeztünk Széchényi Ferencről, iskolánk névadójáról felidézve emberi nagyságát, tetteit.

Bővebben...
 
Széchenyi Iskolák Találkozója 2013
Írta: Csertán Brigitta szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button


Az idei évben április 12-én került sor a Széchenyi Iskolák Találkozójára, melynek a csornai Széchenyi István Általános Iskola adott otthont.

A programsorozat 9 óra 30 perckor vette kezdetét, házigazdáink szíves fogadtatásban részesítettek bennünket. Az énekkel és szavalatokkal kísért ünnepélyes megnyitó után a diákok egy-egy szál virággal lerótták tiszteletüket a legnagyobb magyart ábrázoló dombormű előtt. Ezt követően minden csapat kapott egy facsemetét, amit településük nevét jelző táblával ellátva saját erővel elültettek az iskola udvarán.

Bővebben...
 
A vers ünnepe Fertőszéplakon
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük  iskolánk egykori tanáráról elnevezett szavalóversenyünket, melyen a költő, Kerék Imre is megtisztelt jelenlétével.

Április 11-én, azaz a költészet napján, talán az első napsütéses tavaszi napon nálunk minden a versekről szólt. Az egészen kicsiktől a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát versenyünkön. 3 kategóriában értékelt a zsűri: alsó és felső tagozat, ill. felnőttek. Népszerűek voltak Kerék Imre mellett Kányádi Sándor versei is, de más szerzőktől is hallottunk költeményeket. Örömünkre szolgált, hogy a környékbeli iskolákból is üdvözölhettünk diákokat, így Petőházáról, Hegykőről és Fertődről is. Az idősebbek mezőnyében érkeztek Sarródról, Petőházáról, Fertődről és természetesen Fertőszéplakról verset szerető felnőttek.

Bővebben...
 
A Víz világnapja
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Öko-iskola lévén nagy jelentőséget tulajdonít intézményünk a környezettudatos nevelésnek. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk tanulóink figyelmét a vizek létfontosságú szerepére, természetes vizeink védelmére, valamint a takarékos vízhasználatra. Idei tanévben is megemlékeztünk a „Víz világnapjáról”.

Bővebben...
 
Ovi-suli volt iskolánkban…
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

A múlt hét péntekén vidám, lelkes nagycsoportos ovisoktól volt hangos az alsó tagozat második osztálya. A leendő kisiskolások a fertőszéplaki, sarródi, süttöri, fertődi, fertőhomoki oviból érkeztek  szüleikkel, testvéreikkel és az óvó nénikkel. Igazi iskolapadban ülhettek, ahol iskolás feladatokat oldhattak meg.

Bővebben...
 
Nyugdíjas búcsúztató
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Intézményünkben Arbeiter Bélánét, Ibolyát búcsúztattuk nyugdíjba vonulása alkalmából.

A hétvégi  összejövetelen jelen voltak intézményünk jelenlegi  alkalmazottai, községünk polgármestere és a  volt  kollégák  is.

Bensőséges  műsorral kedveskedtek ünnepeltünknek a diák önkormányzat  tagjai. Ezt követően  röviden ismertettem Ibolya pedagógusi pályafutását. Megköszöntem az intézményünkben töltött több mint két évtizedes oktató-nevelő munkáját. Sokoldalú pedagógust ismerhettünk meg személyében, aki tanítóként, napközis nevelőként is lelkesen oktatta, nevelte, navigálta az alsó osztályos tanulókat. Osztályfőnökként a rá bízott osztályok tanulóinak második anyukája volt. Aggódott értük, mindig a legjobbat akarta tanítványainak. Vitte őket kirándulni, sok közös élménnyel gazdagodtak.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 42 / 51

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2023

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron