Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Nyitó oldal

Civil- és sportélet

 

 

 

A nyár leghosszabb zenei fesztiváljának ad otthont május 31 és szeptember 15 között Eszterháza. Az Eszterházi Vigasságok koncertjeire már kaphatók a jegyek a www.jegymester.hu portálon, illetve a májustól a helyszínen! Bővebb információ a fesztiválról a www.eszterhaza.hu oldalon.

 

Válogassuk! Program környezeti értékeinkért

 

Sopron és térsége hulladékgazdálkodási rendszer KEOP-1.1.1./2F/09-2011-0002

 

Környékbeli látnivalók
AddThis Social Bookmark Button

Esterházy-kastély

Az ország egyik leggazdagabb főúri családja, az Esterházyak 1720-66 között építtették ragyogó kastélyukat, a "magyar Versailles"-t. A ma itt működő múzeum kiállításainak nagy része az épület fénykorát, Esterházy (Fényes) Miklós (1762-1790) idejét idézi.
Joseph Haydn, a nagy osztrák zeneszerző is élt és alkotott a kastélyban. Ma kiállítás és hangversenyek elevenítik fel életét és munkásságát.Fertő-tó

A Fertő-tó Ausztria és Magyarország területén található. A tó a Fertő-Hanság Nemzeti Park része, 1979-ben az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította, és Európa nemzetközi jelentőségű vadvizeként tartják számon. A számos ritka, csakis itt élő növény és a kétszáznál is több fészkelő, vonuló madárfaj védelme érdekében a Nemzeti Park egyes részei csak engedéllyel és kísérővel látogathatók. A tó körül kerékpárút épült. A Fertő-tó vízi telepe Fertőrákoson nyáron népszerű strand; lehet itt fürdeni, szörfözni, csónakázni és vitorlázni. Télen, ha befagy a tó a korcsolyázók és a jégszörfösök birodalmává válik. Túravezetést a Fertő-Hanság Nemzeti Park Sarródi látogatóközpontjában lehet kérni.


Tájház – Fertőhomok

Az 1930-as évek tipikus fertőtáji portája, a lakrészben tisztaszoba és konyha, a pajtában régi mezőgazdasági eszközök bemutatása. Két helyiségben váltakozva a faluhoz kapcsolódó régi események, kortárs művészeti, illetve a Fertő tóhoz kapcsolódó kiállítások láthatók. A tájházban gyakran fellép a település tamburazenekara és tánckara.


Tájház – Sarród


A sarródi temető szomszédságában, a Szeder utcában található az 1930-as években épült parasztházból 2005-2006-ban kialakított téglaépítésű tájház. Az épület a nyeregtetős parasztházak formáját mutatja. A hosszú fehér, keskeny ház homlokzati oldalán két ablak található, amelyek fölött a vakablakban egy Mária szobor őrködik. A tájház berendezése lelkes összefogással Sarród, Fertőújlak, és Nyárliget lakosainak önzetlen adományaiból gyűlt össze.

 


Polgármesteri köszöntő

 

Facebook

Programnaptár 2017

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron