Sporthírek
Beszámoló a Vas-Villa túráról
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ezerháromszázhúsz (1320) kerékpáros teljesítette a 22. Vas-villá'-s családi kerékpártúrát tegnap baleset, esés és egyéb nagyobb műszaki probléma nélkül. Jó időben kerekezhettek a résztvevők, akik között 23 biciklit és összesen 2,3 millió forint értékű ajándékot sorsoltak ki. Díjazták a legidősebb túrateljesítőt, aki nem volt fiatalabb, mint 85 éves. A túra nehézsége után érdeklődve az Úr elmondta, hogy egyszer sem tolta kerékpárját.

A mi részünkről: Sikeresen debütált a kerékpárszállító utánfutónk! A Szakosztály vezetésének tervei alapján elkészített váz, az Önkormányzat utánfutójára szerelve könnyedén kezelhető és 10 kerékpár szállítására alkalmas. Köszönet érte Fertőszéplak Község Önkormányzatának, aki anyagilag támogatta a megvalósítást, valamint Bogdán Józsefnek, aki megtervezte és meghegesztette hozzá a vázat!
A vasárnapi túrával kapcsolatban köszönet jár még Varga Gábornak és Családjának!

 
I. Kovács Lajos sakk emlékverseny Fertőszéplakon
Írta: Szabó Katalin FSK elnök   
AddThis Social Bookmark Button

Április 20-án sakkversennyel emlékeztünk falunk egykori tanítójára, Kovács Lajosra. Az régi tanítványok mellett volt sakkpartnerei is eljöttek, hogy felidézzék Lajos bácsi emlékét, és közben hol önfeledten, hol erősen koncentrálva játszanak egymással. Érkeztek versenyzők Fertőszentmiklósról, Fertődről és Kapuvárról is. Örömmel vettük, hogy középiskolások és általános iskolások is neveztek a versenyre, a helyiek mellett nagycenki, fertődi és hegykői gyerekek is.

Bővebben...
 
Beszámoló a Critical Mass kerékpáros felvonulásról
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Szombaton Sopronban jártunk a Critical Mass nevűfelvonuláson. Az eseményt a Bringázz Sopron Mozgalom szervezte, most már 6. éve és melyre úgy döntöttünk, hogy idén ellátogatunk. A Deák Téren gyülekeztek a bringások, amelyeknek a száma (a szervezők elmondása szerint) elérte az 1300 főt. Gyakorlatilag végigkerekeztük az egész belvárost egészen a Főtérig, ahol vezényszóra szimbolikusan mindenki felemelte kerékpárját. Ezután elindult a tömeg a Camping területére, ahol különböző programokkal kedveskedtek a szervezők.

Az induláskor készült videók:

http://www.youtube.com/watch?v=T_ecztZAiFc&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=4NY2j8BD6uM

 
Beszámoló a női labdarúgó csapat edzőmeccséről
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

Női labdarúgó csapatunk ápr. 6-án Enesén egy edzőmeccsen győzedelmeskedett a hazaiak ellen. A 4x20 perc játék eredménye 5-2 lett. Csapattagok: Bális Gabi, Barczáné Sudár Mónika, Bella Zsuzska, Endrei Ramóna, Fejes Cintia, Ihász Mónika, Varga Erzsébet. Első gólunkat Fejes Cintia lőtte, majd a veszélyes támadásunkat egy hazai játékos fejezte be és lőtt öngólt. Bármennyire is próbálkoztak az eneseiek, Endrei Ramónát nem tudták megállítani és kétszer is betalált a kapuba. A harmadik eredményes góllövőnk pedig Barczáné Sudár Mónika volt.

 
Beszámoló a kerékpártúráról
AddThis Social Bookmark Button

A múlt szombatra tűztük ki a Fertő tó – kerülést. Sajnos az időjárás következtében ezt nem tudtuk teljesíteni. Heves széllökések mellett, nagyon hideg, hűvös időben tekerhettünk. Emiatt is, és a sok domb miatt is, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy az egyik (ha nem a) legnehezebb túránkon vagyunk túl! Ennek ellenére az összegyűlt 12 ember derekasan helytállt! Fertőrákosnál letekertünk a strandra, majd módosítottuk az útvonalunkat és Sopron, Harka és Kópháza felé haza indultunk.

 
Az FSK női labdarúgó szakosztálya megkezdte tavaszi felkészülését
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

Női focicsapatunk újult erővel kezdett bele a tavaszi felkészülésbe. A csapatnak új edzője lett, Farkas Csaba személyében, aki fiatalos lendületével vágott neki az új kihívásnak. A kemény edzéseket - ahol a létszám is növekedett - a hó és az eső sem akadályozhatja meg. Márc. 23-án elszánt csapatunk és új edzőnk is sikeresen debütált, ugyanis Rábapatonán egy edzőmeccsen győztünk a hazaiak ellen 1-0-ra. A csapat tagjai: Bális Gabi, Bella Zsuzska, Endrei Diána, Endrei Ramóna, Fejes Cintia, Göndöcs Evelin, Ihász Mónika, Varga Erzsébet. Gólszerzőnk a csapat egyik frontembere, Endrei Diána volt. Következő megmérettetés ápr. 6-án, Enesén lesz.

 
Kerékpártúra Atyai áldással
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Szombaton megtartottuk a 2013-as év idénynyitó kerékpártúráját, amelyen az úticélunk Hegykő valamint a település határán kívül található Vasfüggöny Emlékhely volt. Az indulás előtt Tóth Miklós fertőszéplaki plébános úr megáldotta a kerékpárosokat és bringájukat.

Bővebben...
 
Beszámoló a 2013. február 16-án megrendezett amatőr asztalitenisz versenyről
Írta: Horváth Balázs asztalitenisz szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

A hóval tarkított hét után szombatra napsütéses, tavaszias idő köszöntött be. Talán a napsütésnek köszönhetően nem csak helybéliek, hanem a környékbeli településekről is érkeztek jelentkezők a versenyre.

14 év alatti kategóriában 8 fiatal mérte össze tudását. A sorsolást követően két csoportban kezdődtek meg a mérkőzések. A verseny gyorsan és sportszerűen zajlott, ezért a csoportok 1. 2., ill. 3. 4. helyezettjei újabb csoportokban küzdöttek tovább a helyezésekért.

Bővebben...
 
Zenés aerobic szerdánként a sportkör szervezésében
Írta: Szabó Katalin FSK elnök   
AddThis Social Bookmark Button

A Fertőszéplaki Sportkör zenés aerobic / latin dance aerobic órákat szervez (a megjelentek igényeihez igazítva a stílust és a tempót).

Helyszín:a Fertőszéplaki Művelődési Ház tornaterme

Időpont: szerdánként 17.30-18.30-ig

Részvételi díj: 300 Ft / fő alkalmanként. Váltócipő kötelező, törölköző ajánlott.

Első alkalom: január. 23., szerda 17:30

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 Következő > Utolsó >>

Oldal 12 / 17

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2023

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron