Ismét mammográfiás szűrés
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Önkormányzatunk számára nagyon fontos terület a lakosság komfortérzetének megteremtése mellett az egészségmegőrzés elősegítése is. Minden korosztály fontos számunkra, de kiemelten kezeljük a magasabb rizikófaktorral érintett korosztályokat és figyelmet fordítunk a megelőzésre is. Ezért a 13 éves lányok részére kedvezménnyel tudjuk biztosítani a méhnyakrák elleni védőoltást. Az emlőrák által leginkább veszélyeztetett korosztály részére pedig immár második alkalommal, a régióban egyedülálló módon szerveztük meg az ingyenes emlőszűrés vizsgálatot. A szűrést Fertőszéplak Önkormányzatának szervezésében a helyi háziorvosi-, és védőnői szolgálattal, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervével együttműködve valósítottuk meg.


A szűrésre a Soproni Gyógycentumban került sor, ahová az önkormányzat által biztosított 9 fős kisbusszal juttattuk el a jelentkezőket. A szervezéskor törekedtünk arra, hogy több időpontot is tudjuk ajánlani, így minél többen részt tudjanak venni a szűrővizsgálaton. 25 fő jelentkezett, akik számára 2 napot biztosítottunk a részvételre. Az egyeztetéseknek köszönhetően várakozás nélkül, gördülékenyen sikerült lebonyolítani a vizsgálatokat.

Köszönetemet szeretném kifejezni minden közreműködő szervezetnek, valamint Sarród Község Önkormányzatának, akik kisbuszukat a rendelkezésünkre bocsátották.

Külön köszönet a hölgyeknek, akik válaszoltak felhívásunkra, éltek a lehetőséggel és részt vettek a szűrővizsgálaton. Kérem, továbbra is engedjék meg, hogy segítséget nyújthassunk egészségük megőrzésében! Az egészség Önmaguk és Családjuk legnagyobb kincse. Vigyázzunk rá közös erővel!



 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron