Firtl Mátyás a Fidesz-KDNP jelöltje lett térségünk és településünk országgyűlési képviselője
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere; Forrás: http://firtl.sopron.hu/   
AddThis Social Bookmark Button

Mint az bizonyára Önök előtt is ismert a 2014. április 6-án lezajlott országgyűlési képviselő-választáson a Győr-Moson-Sopron megyei 4. számú egyéni választókerületben - ahová Fertőszéplak is tartozik - Firtl Mátyást a Fidesz-KDNP jelöltje jelentős szavazatkülönbséggel megelőzve vetélytársait került megválasztásra. Fertőszéplakon a 651 leadott érvényes szavazatból a 12 választható jelölt közül Firtl Mátyás képviselő úrnak 395 választópolgár szavazott bizalmat, mely a leadott érvényes szavazatok több mint 60%-a. Engedjék meg, hogy röviden bemutassam Önöknek településünk új országgyűlési-képviselőjét, Fertőszéplak megújítása érdekében folytatott munkánk legfőbb szövetségesét.

Firtl Mátyás 1949. október 30-án született Sopronban. Két gyermek édesapja: Katalin Barbara (1975) tanár, közgazdász; Mátyás Sándor (1978) klarinétművész. 1968-ban a Kempelen Farkas Technikumban okleveles gépésztechnikusi képesítést szerzett, majd Felsőfokú Postai Áramellátó Rendszerek tanfolyamot végzett, később pedig a Postaműszaki Tiszti Iskola rádió és televízió szakirányán villamos képesítést szerzett. Német és horvát nyelvismerettel rendelkezik. 1968-98 között a Posta Rádió és Televízió Soproni Műszaki Igazgatóság, Antenna Hungária Rt. Soproni Üzemigazgatóságán dolgozott. 1999-2010 között a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnöke. A politikai munkában való részvétele 1989-től kezdődik. 1990-ben a Győr-Moson-Sopron Megye 7-es sz. választókerületében a Keresztény Demokrata Néppárt országgyűlési képviselőjelöltje. A KDNP kópházi és soproni szervezeteinek alapító tagja, 1990-94 között a KDNP megyei alelnöke és az Országos Intéző Bizottság tagja, majd 1997-ig az Országos Elnökség tagja. 1994-98 között a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés tagja. 1997-től a FIDESZ Magyar Polgári Párt tagja, az 1998. évi országgyülési választásokon a FIDESZ Magyar Polgári Párt megyei listáján a 8. helyen szerepel. A választásokat követően ismét a Megyei Közgyűlés tagja, 1999-től alelnöke, 2001-től általános alelnöke. 2002-től ismét a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés általános alelnöke, a Kópházi Önkormányzat képviselője, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Győr-Moson-Sopron Megyei Választmányának alelnöke. 2006-tól Kópháza település alpolgármestere. 2005-ben az európai parlamenti képviselővé választott Szájer József megüresedett helyéért kiírt időközi választáson Fidesz-KDNP támogatással a szavazatok 71,8 százalékát megszerezve lett országgyűlési képviselő. A 2006-os, a 2010-es és most a 2014-es választáson is sikerrel szerzett mandátumot a Fidesz-KDNP színeiben. A „Napraforgó” kiemelten közhasznú alapítvány létrehozója, melynek célja a megye szociális intézményeiben élők és dolgozók körülményeinek javítása.
Régi ismeretségünk és barátságunk fényében hiszem, hogy továbbra is hatékonyan tudjuk végezni közös munkánkat Fertőszéplak fejlesztése érdekében, az Önök egyre nagyobb megelégedésére.




 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron