Farsang az iskolában
Írta: Ihászné Lajber Rita, a diákönkormányzat vezetője   
AddThis Social Bookmark Button

Idén a farsang farkában, február 28-án tartottuk hagyományos farsangi bálunkat az iskolában.
Már hetekkel ezelőtt megkezdődött a lázas készülődés: jelmezek készítése, színpadi próbák, vers- és tánctanulás. A programok összeállításából, a rendezvény megszervezéséből jócskán kivették részüket a lelkes szülők és a diákok.

A vidám délután a 7. és 8. osztályosok barokk nyitótáncával vette kezdetét, majd a legkisebbek, az elsősök léptek a színpadra, ahol maskarába öltözve mondtak farsangi versikéket. A jelmezes felvonulás volt természetesen a legnépszerűbb program, ahol egyéni és csoportos beöltözők is színre léptek. Igazán különleges volt a 2. osztályosok lakodalmas menete, ahol valahogy mindenki más volt: a fiúk bájos lányok, a lányok pedig bajszos fiúk. Őket követték az ötödikesek a Gru szereplőiként Brigi néni vezetésével, aztán jöttek a hatodikos „ökoboszik” és vámpírok. De láthattunk működő jelzőlámpát, fürdőkádat, szaloncukrot, indiánokat, boszorkányokat, sőt még gengszter nagyikat is. A negyedikesek egy vészhelyzetet mutattak be tréfás formában. Míg a zsűri döntött a legjobbakról, a 7. osztály egy fergeteges zenés-táncos produkcióval szórakoztatta a közönséget. Közben szólt a zene, melyet ezen a napon Varga Ricsi és Török Ádám szolgáltatott, fogyott a szendvics, a süti, a fánk. A 8. osztályosok igazi buli hangulatot varázsoltak a Csókkirállyal, melyet a szépségkirálynő- és szépségkirály-választás követett. A délután legizgalmasabb eseménye a tombolasorsolás volt, előtte pedig megismertük a legfinomabb fánkot sütőket, a legtöbb könyvet olvasott tanulókat, a legszebb füzetvezetésűeket, a kiváló tanulókat és a legtöbbet fejlődötteket. Közülük a legszerencsésebbek egy-egy ajándékcsomaggal gazdagodtak. A tombolasorsolás végére gazdára talált a rengeteg ajándék, köztük 3 torta, hátizsák, plüss maci és mozijegy. A felsősök még 9-ig ropták a táncot, de a takarításból is kivették részüket.
Fertőszéplakon ezen a délutánon minden iskolás szép és emlékezetes élményekkel tért haza. Köszönjük szépen a szülőknek a támogatást, a süteményeket, a tombola-felajánlásokat, az anyagi hozzájárulást és a szervezést! S jövőre is majd jön a farsang, áll a bál!!!

A farsangi mulatságon készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron