Nyárbúcsúztató parti
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk, az előző évi hagyományokat folytatva, idén is megrendezte nyárbúcsúztató partiját.

Szeptember 6-án, pénteken délután összegyűlt az iskola apraja-nagyja, és így az első hét élményeivel tőlük volt hangos az iskola udvara.

Szorgos kezek már előző nap készítették a finom süteményeket a sütőversenyre, ahol az ízen kívül a küllemre is adtak a kis cukrászok. A legmutatósabb sütemény a 4. osztályos fiúk által készített kókuszos volt, kóstoltunk muffint, krémes kosárkát, s igazán finom lett a kétféle rétes is. A zsűri nagyon elégedett volt a látottakkal, sorra kóstolták a sütiket. A kis cukrászok büszkén kínálták az édes finomságaikat tanáraiknak és társaiknak is. Közben a pályán zajlottak a focimeccsek az osztályok között. Mindenki a maximumot hozta ki magából, sok szép gólt láthattunk. Nagy sikert arattak Marika néni ügyességi feladatai is: szívószállal babot kellett „utaztani”, valamint fémdobozokat kellett kislabdával eltalálni.

Közben paprikás zsíros kenyér és szörp várta az éhes és szomjas nebulókat és szüleiket. Sok diák izgatottan várta már a beígért számháborút, melyet Detti és Anita néni vezetett. A ligetben igazi taktikai küzdelem vette kezdetét, sorban olvasták le a számokat, de az ügyesebbekét nem sikerült. A győztes csapat cukrot kapott.

Az őrségi táborból megismert tojásdobálás szintén sok gyereket és szülőt vonzott. A rutinosabbak már 10 méter körül dobták egymásnak a tojást, de több kisebb tanuló is kipróbálta ezt a mókás ügyességi játékot, aminek végeredményeképpen persze tojásos gyerekeket is láttunk. Természetesen a jutalom cukor senkinél sem maradt el.

Érdekes volt az aulában a tanárok kiskori képeinek felismerése, valamint a nyári táborokból a képes élménybeszámoló, melyet Brigi néni szervezett. Tökéletes megfejtés nem is lett, de pici hibával többeknek sikerült a beazonosítás.

Ez a délután lehetőséget teremtett arra, hogy az új osztálytársak jobban megismerjék egymást, kötetlenül beszélgessenek a szülők és pedagógusok, s hogy mindenki érezhesse, hogy a fertőszéplaki iskolába igazán jó járni!

A nyárbúcsúztatón készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.


 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron