Beszámoló az éjszakai gyalogtúráról
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button


Fertőszéplak Község Önkormányzata és a Fertőszéplaki Sportkör Kerékpár Szakosztálya közös közreműködésével éjszakai gyalogtúrát szervezett. A közel 13 km-es túrára 32 fő vállalkozott.
A kerékpárosok hagyományainak megfelelően a Széchényi Kastély udvaráról indultunk 19 órakor. Az indulás után a Ligetben koszorúzással és egy rövid imával megemlékeztünk a hősi halottainkról, ezután a csordahajtó út felé vettük az irányt. A 8 öles árok elérése után átsétáltunk Hegykőre, ahol megálltunk a Vasfüggöny Emlékhelynél.


Hazafelé megtekintettük a Csonka-szobrot, melyet az egykori Eszterházy uradalom tisztikara állíttatott Cziráky Margit grófnő emlékére. A környéken ma is legendák keringenek a grófnő szépségéről, kedvességéről, életszeretetéről, és jóságáról, amellyel az elesetteket támogatta. Gyermekei neveléséről való hitvallása minden szülő és pedagógus számára példaértékű lehet. Ahogy maga mondta „jó katolikus, önzetlen, hasznos magyar embereket” kíván nevelni, „kik hazájuknak hasznára válhatnak, amellett, hogy a nyelveket sem hanyagolják el, és a testi edzésnek is legyen hely adva”.
Rebbenésnyi rövid élete elég volt ahhoz, hogy az emberek száz év elmúltával is szeretettel adózzanak az emlékének. Mi is ezt tettük a Széplak és Hegykő közti kiserdőben az Eresztény dombon.
Visszaérkezéskor szalonnasütéssel kedveskedtünk a túrát teljesítőknek. Az este vidám beszélgetéssel kellemesen elfáradva ért véget.

Az éjszakai gyalogtúrán készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.


 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron