Fertőszéplakiak a gáton!
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Szombaton nagyszerű élményben volt része mindazoknak, akik válaszolva a felhívásunkra, csatlakozva az árvízvédelmi csapatunkhoz, részt vettek a védekezésben.

Már a megelőző nap regisztráltuk magunkat a Katasztrófavédelemnél és szombat hajnalban az utolsó egyeztetés során dőlt el, hogy hol számítanak ránk. Reggel 7 óra előtt gyülekeztünk az Önkormányzati Hivatal előtt. Rövid „eligazítás” után 1 kisbusszal és 3 személyautóval 21-en indultunk Mecsérre.


Megérkezésünk után a helyszíni regisztrációt követően 2 munkahelyen kezdte meg csapatunk a munkát. Fejes Imre sarródi alpolgármester úrral jómagam még útra keltünk, hogy a Hegykői Sólyom Vadásztársaság által felajánlott húst elvigyük a leginkább veszélyeztetett szakaszra, Győrújfaluba. A korábbi híradásokból tudtuk, hogy a települést lezárták, oda csak rendőrök és katonák léphettek be. Előzetes egyeztetésünknek köszönhetően kaptunk rendőri felvezetést, így sikerült átadnunk a küldeményt. Ez úton is tolmácsolom köszönetüket!
Visszaérkezve Mecsérre mi is beálltunk a csapatunkba és homokzsákok töltésével, szállításával foglalkoztunk.
Fantasztikusan teljesített a csapatunk! Nagyszerű érzés volt megtapasztalni azt az összefogást, amit ott láthattunk. A veszély ellenére, nyugodt, bizakodó és barátságos volt a légkör. A helyiek mindent megtettek, hogy a nehéz és folyamatos munka ellenére jól érezzük magunkat. Tökéletes volt az ellátás! A munka közben is folyamatosan jártak köztünk étellel, itallal kínáltak bennünket.
Büszke vagyok minden csapattagra! Kitűnőre vizsgáztak helytállásból, kitartásból és segítségnyújtásból! Köszönöm mindenkinek a részvételt! Biztos vagyok abban, hogy felejthetetlen élményekkel tért mindenki haza és abban is, hogy legközelebb is kaphatóak lesznek hasonló segítségre. Azon fertőszéplakiaknak is köszönöm a munkájukat, akik nem a mi szervezésünkben, de részt vettek az árvízi védekezésben.
Köszönöm Sarród Község Önkormányzatának, hogy kisbuszukat a rendelkezésünkre bocsátották!

Az árvízi védekezésről készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.


 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron