A vers ünnepe Fertőszéplakon
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük  iskolánk egykori tanáráról elnevezett szavalóversenyünket, melyen a költő, Kerék Imre is megtisztelt jelenlétével.

Április 11-én, azaz a költészet napján, talán az első napsütéses tavaszi napon nálunk minden a versekről szólt. Az egészen kicsiktől a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát versenyünkön. 3 kategóriában értékelt a zsűri: alsó és felső tagozat, ill. felnőttek. Népszerűek voltak Kerék Imre mellett Kányádi Sándor versei is, de más szerzőktől is hallottunk költeményeket. Örömünkre szolgált, hogy a környékbeli iskolákból is üdvözölhettünk diákokat, így Petőházáról, Hegykőről és Fertődről is. Az idősebbek mezőnyében érkeztek Sarródról, Petőházáról, Fertődről és természetesen Fertőszéplakról verset szerető felnőttek.

 

A zsűri (Fejesné Margit, Tömördiné Rita, Kerék Imre) a következő döntést hozta:

Az alsó tagozatosok közül 1. lett Honyák Laura fertőszéplaki kisdiák, 2. Horváth-Kiss Katalin 3. Bencze Léda, 4. Fejes Zsófia petőházi versmondók. A felsősöknél Maráz Szilárd 8. osztályos hegykői fiú diadalmaskodott, őt követte Pete Natália 5. osztályos fertőszéplaki tanuló, a 3. helyen pedig Kóczán Anett fertődi diák végzett. A felnőttek versenyében Ihász Mónika különdíjat kapott kiemelkedő szerepléséért, az 1. helyet Asztalos Gyuláné, Piroska néni hozhatta el Petőházáról, a 2. Hanzséros Istvánné Joli néni lett Fertőszéplakról, 3. pedig Szalai Sándorné Kati néni Fertődről, de dicséretben és könyvjutalomban részesült még Szalai Imréné Ilus néni Fertőszéplakról és a jó kiállású Orbán Laci bácsi Sarródról.

Köszönjük a helyi nyugdíjas klub finom süteményeit, a zsűri munkáját és Kerék Imre költő szavait, ahogy felhívta a versek szépségére és szeretetére a figyelmet felidézve híres költőinket, és megköszönve a versenyzőknek és a közönségnek, hogy együtt tölthettük ezt a délutánt, és hogy szeretik és mondják az ő verseit is.

A szavalóversenyen készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron