Szelektív gyűjtés otthon – márciusban a kék zsákok is házhoz mennek
AddThis Social Bookmark Button

Február második felében megkezdődött a sárga gyűjtőzsákok elszállítása. Azok a lakosok, akik a polgármesteri hivatalban átvették az ingyenes zsákot és azt a megadott hulladékfajtákkal töltötték meg, a kukaürítés napján újat kapnak. Remélhetőleg ezzel a kényelmes módszerrel egyre többen csatlakoznak a szelektív hulladékgyűjtők táborához. A Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Társulás, melyhez 39 település, köztük az Önök települése is csatlakozott – a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéssel is igyekszik elősegíteni a tudatos hulladékkezelést.

 

Ezért, - vagyis, hogy minél többen érezzék fontosnak a hulladékok elkülönített gyűjtését -  a hulladékszállítást végző Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. folyamatosan biztosítja a szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat. Az új hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Kérjük, azok, akik megtöltötték a sárga zsákokat, a gyűjtési napokon reggel 6 óráig tegyék ki a házak elé, hogy a hulladékszállítók elvihessék. Az Önök által szelektíven gyűjtött hulladékot újrahasznosítják, így nem terhelik a környezetet, ráadásul más, hasznos dolgokra használják fel a későbbiekben.

 

Márciusban a kék zsákok is házhoz mennek

Arról is tájékoztatjuk Önöket, hogy márciusban kék színű zsákot is találnak a házuk előtt azok, akik a márciusi gyűjtési napon kiteszik a műanyag csomagolási hulladékkal, italos kartonnal vagy fémdobozzal megtöltött sárga zsákokat.

A kék zsákokba papírt tehetnek. Természetesen azoknak is jár a kék zsák, akik nem hagynak sárga zsákot a házak előtt. Ők a Polgármesteri Hivatalban kérhetik a papír gyűjtésére szolgáló ingyenes zsákot. A jövőben a sárga és kék zsákok gyűjtése ugyanazon a napon történik.

 

További két hasznos írás a témában:

Tapossa laposra! – A műanyag palack szemét vagy hasznos másod alapanyag?

Aláírásra került a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer kivitelezői szerződése

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron