Tájékoztató a hulladékszállításról
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Falubéliek!

Korábbi jelzéseinknek megfelelően januártól a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Konzorcium fogja szállítani a hulladékot Fertőszéplakon is.

A szállítás napja továbbra is a péntek marad!

Mivel a szállítás a reggeli-délelőtti órákban fog megtörténni, a szolgáltató kérése, hogy a kukák péntek reggel 6 órára legyenek kint az ingatlanok előtt. Az új hulladéktörvény értelmében 2013. január 1-től lakossági kommunális hulladék szállítását csak állami vagy többségi önkormányzati tulajdonú szolgáltató végezhet. Mivel a korábbi szolgáltató, a Rekultív Kft osztrák tulajdonú magáncég, ezért 39 település létrehozott egy közös hulladékgazdálkodási társulást. A társulás 95%-os Európai Uniós támogatással egy az európai normáknak megfelelő hulladéklerakót fog Csér település közelében építeni, ami több évtizedre meg fogja oldani a települések szelektív hulladékgyűjtését. Mint bizonyára Önök is több forrásból hallották, hogy a kormány célja, hogy az energiahordozók a víz-és csatornadíj mellett a hulladékszállítás díját is hatósági árassá tegye, ezáltal csökkentse vagy reálissá tegye a lakosság terheit. A szolgáltatás díját a Hulladéktörvény értelmében az Energiahivatal fogja egységes szerkezetben meghatározni. Az ára tekintetben még nincs információnk. Önkormányzatunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lakosság amúgy is nagy terhei minél kisebb mértékben növekedjenek!

 

A szolgáltató és a lakosság közti szerződéskötést az új hulladéktörvény írta elő. Bár sikerült megszerveznünk, hogy a szolgáltató munkatársai jöjjenek le a településekre és ne a lakosságnak kelljen a szolgáltató irodája menni, a szolgáltató hiányos tájékoztatásának következtében sokuknak kellemetlenséget okoztunk. Ezért a magam nevében is elnézést kérek! Alábbiakban csatolom a szolgáltató levelét:

 

„Tisztelt Polgármester Úr!

 

Társaságunk részéről 2012. december 11-én kerestük fel Önöket a hulladékszállítási szerződések lakossággal történő megkötése érdekében.

Az adatbekérésre vonatkozó tájékoztatásunk hiányossága miatt Öntől és a település lakosságától is utólagos elnézést kérünk.

Remélem, hogy ennek ellenére a továbbiakban sikeres lesz az együttműködésünk.

 

Tisztelettel:

Kovács Zoltánné

csoport vezető

STKH Sopron és Térsége Kft.”

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron