Nyárbúcsúztató parti
Írta: Ihászné Lajber Rita tanárnő   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk, az előző évi hagyományokat folytatva, idén is megrendezte nyárbúcsúztató partiját.

Szeptember 6-án, csütörtökön délután az időjárás is kegyes volt hozzánk, a beígért záporok elkerültek minket, így zenétől és vidám gyerekektől volt hangos az iskola udvara. Szorgos kezek már előző nap készítették a finom süteményeket a sütőversenyre, ahol az ízen kívül a küllemre is adtak a kis cukrászok.

A legnépszerűbb sütemény a kókuszgolyó volt, néhányan muffint készítettek, s igazán finom lett a bociszelet, valamint a négylapos is. A szülőkből, pedagógusokból és diákokból álló zsűri nagyon elégedett volt a látottakkal, sorra kóstolták a sütiket. Az abszolút győztes a kis 2. osztályos fiúcska, Mende Jordán lett, aki kétféle süteményt is készített. Elmondta, hogy nem ez az első alkalom, hogy süt, a málnás kókuszgolyó receptjét fejből fújta.

 

Közben a pályán zajlottak a sorversenyek, ahol vegyes csapatok küzdöttek. Volt krumpliültetés, futóváltó, kislabdás és hokis ügyességi feladatok és láncfutás is. Természetesen mind a 4 csapat győztes volt, hisz a mozgás örömét átélték játékos formában. Nagy sikert arattak Marika néni ügyességi feladatai is: szívószállal babot kellett „utaztani”, valamint sorba kellett rendezni fémdobozokat a hangmagasságuk alapján.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az immár Európa bajnok Palcsák Bence, és nővére Zsófi ismét elhozta hozzánk kutyáját, hogy bemutassák, idomításuk eredményeképpen mennyi mindent meg tudnak tenni a kutyusok, hogyan kapják el a labdát és egyéb tárgyakat, ugranak keresztül akadályokon. A csodálkozó gyerekek egyszerre a szívükbe zárták az állatokat, és a bemutató végén megsimogathatták őket, dobálták ők is nekik a labdát.

Közben paprikás zsíros kenyér és szörp várta az éhes és szomjas nebulókat és szüleiket. Sok diák izgatottan várta már a beígért számháborút, melyet Detti néni vezetett. Eleinte könnyen megszerezték a zászlót a csapatok, de a nehezítéssel igazi küzdelem vette kezdetét, sorban olvasták le a számokat, de az ügyesebbekét nem sikerült. A győztes csapat cukrot kapott.

A jó hangulat elengedhetetlen feltétele a zene, amiről Ádám bácsi gondoskodott igazi profi módon, s ígéretet tett arra, máskor is számíthatunk rá a hangfalak mögött, s nem csak a katedrán.

Ez a délután lehetőséget teremtett arra, hogy az új osztálytársak jobban megismerjék egymást, kötetlenül beszélgessenek a szülők és pedagógusok, s hogy mindenki érezhesse, hogy a fertőszéplaki iskolába igazán jó járni!

A nyárbúcsúztatón készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron