Beszámoló a zsirai kerékpártúráról
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

A nyár kellős közepén Zsirát vettük célba. Az időjárás előrejelzések a héten nem sok jóval kecsegtettek minket és pénteken az egész napos esőzés láttán, nem tartottam valószínűnek, hogy szombatok bringázni fogunk. De szerencsénk lett, mert szombat reggel még pár felhő kergetőzött az égen, a 9 órai startra gyönyörű időben indulhattunk.

 

Ez a túra nem a leghosszabb, amit idén teljesítettünk, de talán a legnehezebbnek nevezhető, ugyanis a 65 kilométer során számos dombot, emelkedőt megmásztunk. Első megállónk a nemrégiben létrehozott hegykői termelői piac volt. Itt sikerült is vásárolnunk az országszerte híres hegykői zöldségből az esti gulyás főzéséhez.

Nikitsch és Zsira között egy 6 km-es szakaszon a régi vasfüggöny helyén kerekezhettünk. Zsirán egy nagyobb lélegzetvételnyi szünet után haza indultunk. Lövőt elhagyva már látszódtak az esőt hozó felhők, de szerencsére még megérkezésük előtt hazaértünk. Délután egy jó kis főzőcskével, beszélgetésekkel zártuk a túrát.

Miközben készítettük az ételt, a széplaki íjász egyesület tagjai érkeztek sorban, hogy gyakoroljanak a Széchenyi Kastély erre kialakított termében. A kerékpárosok közül, aki szerette volna az kipróbálhatta, milyen egy Kassai íjjal céltáblára lőni.

Köszönjük szépen a kedvességüket és a kipróbálás lehetőségét!

További képek:

http://bringazz-fertopart.5mp.eu/web.php?a=bringazz-fertopart&o=dZ2yMqalyu


 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron