Beszámoló a Széchényi iskolák találkozójáról
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk volt házigazdája a Széchényi iskolák találkozójának, melyet 2012. április 27-én rendeztünk meg. Ez alkalomból hat megyei iskolát láttunk vendégül. A mosonszentmiklósi, günyűi, nagycenki, kapuvári és csornai általános iskola tanulói mellett az ugyancsak Széchenyi Istvánról elnevezett soproni gimnázium tanulói is ellátogattak hozzánk.

Iskolánként hét tanuló érkezett a kísérő pedagógusokkal. A jeles nap megnyitóval, ünnepi megemlékezéssel kezdődött, ezt történelmi vetélkedő és az iskolák bemutatkozó műsora követte. A közös ebéd után a vendégek megtekinthették a falu nevezetességeit: a tájházat, Széchényi Ferenc szülőházát, a kastélyt, a Mindenszentek - templomot és környékét, valamint a Lámpamúzeumot is. A délutáni program sportvetélkedővel folytatódott, majd eredményhirdetéssel zárult. A találkozó – a résztvevő csapatok és a meghívott vendégek véleménye szerint is- nagyon jól sikerült. Az ünnepélyesség, az emlékezés mellett jutott idő a beszélgetésre, egymás megismerésére is. Bízunk benne, hogy vendégeink kellemes emlékekkel, jókedvvel és szeretettel gondolnak vissza a 2012. évben Fertőszéplakon megrendezett Megyei Széchenyi Iskolák Találkozójára. Az intézményvezetők közös döntése alapján a következő találkozót a csornai iskola fogja  szervezni.

A rendezvény sikeres lebonyolításához jelentős anyagi támogatással járult hozzá Fertőszéplak Község Önkormányzata, amit ez úton is hálásan köszönünk.

A találkozón készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron