Beszámoló április végi kerékpártúránkról
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Idei harmadik túránk a Rábaközbe vezetett. Ez volt az első túra, amit nem Fertőszéplakról indítottunk. Béreltünk egy kerékpárszállító utánfutót és autókkal elutaztunk Bodonhelyre. Itt a település polgármestere Kenesei Ferenc (képünkön) már várt minket, hogy egy finom kávéval és üdítőitalokkal a kezdőlökést megadja a csapatnak. A sportpályáról elindulva egyből a Rába töltésen kerekezhettünk 7 km-ert, amikor elértünk Árpásra. Itt található egy Árpád-kori apátsági római katolikus templom, amelyet Feller Sándor helyi történész mutatott be nekünk. A Széplakiaknak arról is nevezetes ez a templom, hogy Ormódi Károly plébános úr itt szolgált, amíg át nem helyezték Fertőszéplakra.

 

A déli napsütésben jólesett a következő megálló Egyeden egy volt Festetics-Batthyány-kastély-nál. De itt még nem volt vége a látnivalóknak, mert Mihályiban a Dőry – Kastélynál is elidőztünk. Sajnos a Kastélyok nem voltak nyitva, csak az udvarokat tudtuk megtekinteni.

Az áprilisban nem megszokott nagy meleget a túra vége felé már elég nehezen viselte a csapat, ezért mindenki külön dicséretet érdemel.

Köszönettel tartozunk a sofőröknek is, név szerint: Első Csaba,  Horváth Balázs, Hospely Károly, Jakab Szabolcs, Polgár Bence és Locsmándi Miklós –nak!

Részt vett a túránkon a fertőszéplaki érdekeltségű Leányi Ferenc, aki a vasárnapi profi kerékpárosoknak rendezett Fertő-tókerülést (120 km) is teljesítette, mindössze 4 óra 6 perc alatt. Ez egy nagyon nagy teljesítmény, remélem legközelebb is megtisztel minket részvételével és az eredményéhez Gratulálok!

További képek ide kattintva megtekinthetőek:

http://bringazz-fertopart.5mp.eu/web.php?a=bringazz-fertopart&o=o292k6Aqt_

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron