Kijutott az olimpiára a fertőszéplaki Fejes Katalin - Fertőszéplak segítő kezet nyújt
Írta: www.fertopart.hu   
AddThis Social Bookmark Button

Portálunk megtudta, hogy a fertőszéplaki Fejes Katalin kijutott a londoni Olimpiára, mint önkéntes segítő. A világ minden tájáról összesen 250 ezer ember jelentkezett a 70 ezer hely betöltésére.

 

Az önkénteseknek 5 alkalommal kell Londonba utazniuk és szállást biztosítaniuk maguknak. Támogatást nem kapnak.

Egy ilyen jelentős döntés, amely az ember életében csak egyszer adatik, nem egyik napról a másikra született. Fejes Katalin már kiskora óta nagyon szereti a sportokat. Gyerekként minden olimpiát nagy csodálattal nézett és már akkor érezte, mekkora megtiszteltetés lehet azoknak az önkénteseknek, akiket a televízióban látott az olimpia színeiben.

5 évvel ezelőtt döntötte el, hogy jelentkezni fog a londoni Olimpiára önkéntesnek. Hosszú kiválasztási folyamaton esett át, mesélte Katalin portálunknak. Részletes önéletrajzot, pályázatot és különböző teszteket kellett kitölteni és benyújtani, melyeket szigorú szabályok és elvek alapján bíráltak el. A 250 ezer jelentkezőből így Katalin bekerült a 70 ezer kiválasztott önkéntesek közé, akik ott lehetnek a 2012-es londoni olimpián és segíthetik a világméretű esemény lebonyolítását.

A bekerülésnél nehézséget jelentett továbbá az is, hogy a kiválasztottak több mint 90%-a brit származású. A fertőszéplaki hölgy elmondása szerint fontos szempont volt, hogy a telefonos interjúk során jól tudott angolul kommunikálni, mivel 4 évet Angliában töltött. Figyelembe vették a korábbi önkéntes segítő tevékenységeit, hiszen a legfontosabb szempont a maximális lojalitás és elhivatottság egy világméretű rendezvény esetében.

Hogyan valósítja meg az álmát?

Miután Katalin megtudta, hogy beválogatták és mehet a 2012-es olimpiára, a nagy és felfoghatatlan öröm hetekig tartott. Most pedig szerveznie kell a továbbiakat. Az önkéntesek semmilyen támogatásra nem számíthatnak, hiszen maguk vállalták a részvételt. Azonban nagy anyagi terhet ró, főként a külföldiekre.  Saját erőforrásból kell biztosítania az utazást, szállást, étkezéseket.  Főként az utazás és szállás jelent nagy megterhelést.

Minden áron szeretné ezt a nemes álmot megvalósítani. „Tűzön-vízen keresztülviszem, megvalósítom az álmomat” – nyilatkozta határozottan Katalin.

Az olimpiával együtt összesen 5 alkalommal kell Londonba utaznia a felkészítő tréningek miatt. Szállást pedig kb. már 1 évvel ezelőtt is nehéz volt találni az olimpiai időszakra. Katalin senkitől nem vár és nem is várt el segítséget, azonban bevallotta, jól jönne neki a támogatás. „Nem elsősorban anyagi támogatásnak örülnék” - Katalin elmondta már azért is nagyon hálás lenne, ha bárki akár egy jó tanáccsal vagy bármilyen támogatással segíteni tudná őt, ami nem feltétlenül anyagi támogatást jelent. (pl.: szállásinformáció, szállásfelajánlás stb.)

Álmában sem gondolta volna, hogy teljesül vágya.  Azt pedig végképp nem, hogy valaki, vagyis egy egész falu fogja segíteni.

Fertőszéplak polgármesterének Kóbor Attilának tudomására jutott Katalin története és úgy döntött Fertőszéplak segítő kezet nyújt a településükön született hölgynek, aki 28 évig Fertőszéplakon élt, hiszen büszkék sikerére. Katalin egyébként mindig is segítőkész volt, többször részt vett önkéntes munkákban. A testület megszavazta a támogatást.


 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron