Beszámoló a jubileumi sportnapról
Írta: Szabó Katalin FSK elnök   
AddThis Social Bookmark Button


A nemrégiben átalakult, 7 szakosztályra bővült Fertőszéplaki Sportkör 2011.szeptember 17-én megrendezte az első és egyben a megalakulás 20. évfordulójára is emlékező jubileumi Fertőszéplaki Sportnapot. A sportnap programját úgy állítottuk össze, hogy minden szakosztály megmutathassa magát, és közben a falu lakosságának is legyen lehetősége a mozgásra, sportolásra. A sportnapot hagyományteremtő céllal rendeztük meg, tervezzük, hogy eztán minden évben megszervezzük.

Reggel 9 órakor az óvoda előtt Horváth István vezetésével zenés reggeli tornával indítottuk a napot. 20-30 lelkes felnőtt és gyerek próbálta utánozni az aerobikedző Stefi által mutatott gyakorlatokat, több-kevesebb sikerrel, de nagyon jó hangulatban. A fél órás zenés tornán kellemesen elfáradtunk. Utána az érdeklődők felmentek a művelődési házba, ahol a jógával ismerkedhettek. Kezdő relaxációként Kóborné Tóth Éva segítségével mantra jógát végeztek, majd Locsmándi Erzsébet irányításával fiatalító gyakorlatokat és napüdvözlet gyakorlatsort. Ezt követte néhány jóga aszanák. A levezető végrelaxáció tibeti hangtálak segítségével történt. A bemutató óra után a résztvevők maguk is megszólaltathatták a gongot és a hangtálakat. 11 órakor kerékpáros ügyességi verseny vette kezdetét az iskola udvarán 19 résztvevővel. A legügyesebb versenyzőnek járó szobrocskát Jakab Dávid vehette át. Ezt követte a kosárlabda-kupa. A megjelentek - mintegy 10 felnőtt és 10 gyerek - két csapatot alkottak, és nagy küzdelemben a Kékek csapata diadalmaskodott a Pirosak felett, így a Kékeké lett a kupa. Eközben, majd a meccset követően a tornaterembe az asztaliteniszt kedvelők játszottak.

A versenyeket követően szponzoraink jóvoltából hagymás vajas kenyeret és szörpöt kínáltunk, melyet a kifáradt versenyzők jóízűen fogyasztották.

György Károly lovas szakosztályvezető udvarán sokan tapasztalhatták meg a nap folyamán a lovassá válás érzését. Kicsiknek és nagyoknak lehetőségük adódott Shagya lovakon lovagolni, nyeregben vagy akár szőrén is, sőt, patkódobálásban is jeleskedhettek a lovasok. A nagy számú érdeklődő lovagoltatásában Horváth-Dori Adél, Nagy Karina, Egyed Ákos és György Sarolta, az egyesület lelkes tagjai segítettek.

A meghirdetett női foci sajnos rajtunk kívülálló okból elmaradt. A sportnap szervezésekor ígéretet kaptunk a megyei női labdarúgó-bajnokság szervezőitől, hogy ezen a napon nálunk lesz a forduló. A bajnokságot azonban technikai okokból csak a sportnapunkat követően indították, így az aznapra tervezett forduló elmaradt.

Délután 5 órakor a focipályán köszöntöttük a sportkör egykori alapítóit, vezetőit és játékosait, majd a Dirty Dance tánccsoport fertőszéplaki tagjainak tánca után barátságos jubileumi mérkőzést játszottak egykori focistáink. A 20 évvel ezelőtti csapat mérkőzött meg a kilencvenes évek végén- kétezres évek elején itt játszott játékosokkal. A mérkőzést a 91’-es csapat nyerte 2-1 arányban, Bognár János és Pál Csaba góljaival, a szépítő gól öngólból született.

A nap zárásaként tombolát sorsoltunk. A támogatóknak köszönhetően nagyon sok tombolatárgy gyűlt össze, így nagyon sokan a szép emlékek mellett nyereményekkel térhettek haza.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, akik munkájukkal, tárgyi adományukkal segítették a sportnap sikeres lebonyolítását.

A sportnapon készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron