Elkészült a forgalomlassító beruházás
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Bizonyára már sokan észrevették, sikeresen lezárult a Soproni utca végén a rég várt forgalomlassító szakasz kivitelezése. A munkákat hosszú tervezési időszak és engedélyezési eljárás előzte meg.

Bizonyára Önök közül is gyakran találkoznak a híradásokban olyan riportokkal, ahol hosszan taglalják, hogy miért nem lehet a hasonló biztonsági szakaszokat megépíteni.

Valóban sok munkán és egyeztetésen vagyunk túl, hisz az útszakasz a Megyei Közútkezelő tulajdona. Hónapokon keresztül egyeztettünk a szakhatóságokkal, míg végül egyezségre jutottunk. Hisz a tulajdonos mellett a szakhatóságok engedélyét is be kellett szereznünk. Több terv is készült.

Önök is emlékezhetnek, hogy jelentősebb műszaki tartalommal szerettük volna megvalósítani a beruházást..

Sajnos lassító szigetet a hely szűkössége miatt nem tudtunk tervezni. A rázófelületes lassítósáv kialakítást pedig a közútkezelő a szomszédos lakók nyugalmára hivatkozva nem engedélyezte.

Ennek ellenére, úgy hiszem, célunk elértük.

A figyelemfelhívó, sötétben is jól látható útburkolati jelekkel, a feltűnő figyelmeztető táblákkal, valamint a sebességmérő figyelmeztető lámpával kellően felhívjuk a figyelmet Fertőszéplak lakott területének határára.

A munkákkal párhuzamosan megújításra kerültek az iskolánál és a játszótérnél a figyelemfelhívó útburkolati jelek és a kerékpáros forgalom terelését szolgáló piktogramok is felfestésre kerültek.

Köszönetet mondunk Kóczán Zoltán Úrnak a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnökének, aki végig támogatta az elképzeléseinket és nagy segítségünkre volt az engedélyezési eljárás lefolytatásában!

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron