Sikeres közfoglalkoztatási pályázat
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Élve a kormány által ismét életre hívott lehetőséggel, önkormányzatunk pályázatot nyújtott be közcélú foglalkoztatás támogatására, melynek elbírálását követően az önkormányzatnak 2011. augusztus 10-től 2011. december 8-ig tartó időtartamban lehetősége van 2 fő állami támogatással történő foglalkoztatására.

Pályázati feltétel volt, hogy a kizárólag olyan személyek foglalkoztatására lehetett kérelmet benyújtani, akik tartós, regisztrált munkanélküliként a pályázat benyújtásának idején bérpótló juttatásban részesültek.

A bérpótló juttatás feltétele, hogy a munkanélküli kimerítse a munkaügyi központ által biztosított valamennyi ellátási formát, és legalább 12 hónapig együttműködjön a munkaügyi szakigazgatási szervvel. Ezen túlmenően vizsgálnunk kell, hogy a munkanélküli családjában az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladhatja meg a 25.650 Ft-ot, illetve a családnak vagyona nem lehet.

A pályázat benyújtásának idején, Fertőszéplakon 2 fő felelt meg a foglalkoztatási feltételeknek. A nyertes pályázat után csak egyik jogosult vállalta a munkát. A másik jogosult - mivel az önkormányzat által felajánlott munkát nem fogadta el,- bérpótló juttatását meg kellett szüntetni.

Tekintettel arra, hogy a településen jelenleg 1 fő van, aki bérpótló juttatásra jogosult, így december 8.-ig az ő, négy órás foglalkoztatását tudjuk megoldani. Amennyiben újabb kérelem érkezik a bérpótló juttatásra (2011. szeptember 1-től foglalkozatást helyettesítő támogatás), az önkormányzat a kérelmező részére is fel fogja ajánlani a közcélú munkalehetőséget. A foglakoztatás személyi juttatásának 95 %-át az állam fizeti!

A foglalkoztatással önkormányzatunk jelentős költséget takarít meg, hisz számos olyan kisebb festési, karbantartási munkát tudunk megoldani, amit korábban külsős vállalkozó oldott meg.

Kérek minden olyan fertőszéplaki lakost akik, bár munkanélküliek, de nem regisztrálták magukat munkanélküliként, vagy már kikerültek a munkanélküli ellátás rendszeréből, ahhoz hogy számukra is lehetőséget tudjunk teremteni a közfoglalkoztatásra, regisztráltassák magukat a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Soproni Kirendeltség Fertődi Képviseletén.

Ügyfélfogadási idő: Hétfő-kedd, csütörtök :8.00-12.00 és 13.00-15.00, péntek: 8.00-12.00,

Telefon:  370-376

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron