Főállású polgármester Fertőszéplakon
Írta: Kóbor Attila polgármester   
AddThis Social Bookmark Button


Bizonyára Önök is értesültek arról, hogy a kormány átfogó önkormányzati és közigazgatási reformra készül.

Kiemelt cél a közigazgatási rendszer átalakítása, egy hatékonyabb, koordináltabb, olcsóbb, legfőképp ügyfélközpontú területi közigazgatás. A parlament első lépésként a hét regionális államigazgatási hivatal helyett már szeptembertől létrehozta a 19 megyei és egy fővárosi közigazgatási hivatalt; a hivatalok a kormány általános területi államigazgatási szerveiként működnek, és a kormány újra ellenőrizni tudja az önkormányzatok törvényes működését.

Nekünk helyi szinten is fel kell készülnünk a változásokra. Fertőszéplak képviselőtestületének célja, hogy az önkormányzati reform kapcsán, megerősödve, Fertőszéplak érdekeit a legmesszebbmenőkig képviselve tudjunk megvédeni. Ehhez elengedhetetlenül szükséges, hogy minden olyan fórumon és egyeztetésen, amin Fertőszéplak érdekeivel kapcsolatos döntések is születnek, képviseltessük magunkat. A folyamatos jelenlét, az egyeztetéseken való részvétel az okos és minden közreműködő számára hasznos szövetségek kötése sosem volt fontosabb, mint manapság.

Ezért június 1.-től főállású polgármesterként látom el feladatomat.

Úgy érzem, a hatályos önkormányzati rendszer alapjaiban történő megváltoztatása és Fertőszéplak érdekeinek  képviselete nem tűr kompromisszumot. Jelenleg is folytatunk olyan tárgyalásokat, amelyek megerősítik szerepünket a régióban.
Azoknak a korábban nagy beruházásoknak az előkészítését melyet megígértünk, befejeztük, – Falukép átalakítása, Nagy Lajos utcai parkoló kialakítása, Kálváriák felújítása..stb- a kivitelezések megindításhoz várjuk a pályázatok kiírását. A változások kapcsán olyan lehetelőség is felvetődött, hogy a jelenlegi helyi adók nem, vagy csak részben maradhatnak a helyi önkormányzatoknál, ezért szükségesnek és fontosnak tartom a takarékoskodást és a jelenlegi anyagi eszközeink minél hatékonyabb felhasználását. Ezért is szeretnénk minél több tervezett beruházásunk kapcsán csak az önerőt finanszírozni.

Természetesen, a korábban már jól működő fogadóórai rendszert, amelynek keretében páros héten szombat délelőttönként is tartok fogadóórát, változatlanul hagyom. Kérem, a továbbiakban is keressenek kérdéseikkel, problémáikkal. Személyesen, elektronikus levélben vagy az ABC-ben és Postán kihelyezett dobozokban is eljuttathatják hozzám kérdéseiket.

Köszönöm, hogy megtisztelnek bizalmukkal!

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron