Világörökség Nap a Fertő-tájon
Írta: Taschner Tamás   
AddThis Social Bookmark Button

Hatalmas érdeklődés kísérte az idei világörökség napot. Csak az előre jelentkezőknek 300 programfüzetet juttatott el a világörökség iroda. A végleges résztvevők száma pedig az ezer főt is elérte. Rengetegen látogattak legalább 3 helyszínt és 18 fő pedig 10 helyszínen is járt, ők a világörökség nap alkalmából elismerő diplomát is kaptak Ivanics Ferenc elnöktől Fertőszéplakon a zárórendezvényen.

A világörökség nap nem lett volna sikeres a Civilek a Fertő-tájért Egyesület tagjainak, az egyes települések önkénteseinek munkája nélkül, akik fáradhatatlanul tevékenykedtek és mutatták be falujuk, városuk rejtett értékeit. Hiszen olyan különleges látnivalók is megnyíltak, mint az Esterházy sírdomb, a balfi fürdőkápolna, a nagycenki Gráf műhely... stb., ahol most szakavatott vezetők tárták fel a látogatók előtt a ritkaságok értékeit. Köszönet érte.

A Fertő-táj Világörökség Egyesület tagjai és a honorarius curatorok a tájat stílszerűen egy oldtimer busszal járták be és maguk is részt vettek az egyes helyszínek programjaiban. Még a tagok, az egyes települések polgármesterei is elcsodálkoztak, mennyi apró és mégis fontos érték található a tájon.

A világörökség nap Fertőhomokon kezdődött megnyitóval reggel 9 órakor, ettől az időponttól kezdve minden helyszín este 18 óráig fogadta a látogatókat, majd 18.00 órakor kezdődött a Fertőszéplaki tájházakban a zárórendezvény, ahol a homoki Kajkavci csoport és a fertőrákosi fúvósok szolgáltatták a műsort. A zárórendezvényen beszédet mondott Wellner Andrea a Porpáczy ÁMK igazgatója, házigazda, Kóczán Zoltán megyénk alelnöke, a napot értékelte Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő elnök.

A világörökségnapról képes beszámoló a www.vilagoroksegnap.hu oldalon található.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron