Adj egy napot Széplakért!
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tavaly októberben egy beszélgetés során vetődött fel először az „Adj egy napot Fertőszéplakért” gondolat. Akkor sokan úgy gondolták, hogy a széplakiakat nem lehet bevonni közösségi munkavégzésbe. De hittem, hogy a széplakiak a falujukra büszke és tenni akaró emberek.

A borús, esőbe hajló idő ellenére sokan már fél 9-kor megjelentek a kastély udvarán. A hölgyek gyorsan birtokba vették a pincét. A férfiak az udvar rendezésébe fogtak bele. Hamar megmutatkozott a közösségi munka előnye, hisz jobbnál jobb javaslatok születtek a munka gyorsítása érdekében.  A munka tempóját a közben egyre sűrűbb eső sem akasztotta meg!

Mindenki égett a tenni akarástól és szemlátomást tisztult,  alakult a terület és fogyott a pincéből az évtizedek alatt felhalmozódott szemét és felesleges holmi.

Külön került gyűjtésre a fahulladék, amellyel a kastélyban kialakított közösségi termet fogjuk fűteni, külön a fémhulladék és több mint 15 köbméter tégla és betontörmelék került a gyűjtőkonténerbe.

Nem csak takarítással, de építő munkával is telt a nap, hisz a bejárati boltív alatti területet „széplaki” téglával burkoltuk le.

Öröm volt látni, hogy nem csak a középkorosztály, de a gyerekek és az öregek is kivették részüket a munkából. Hanzséros „Peti” Pista bácsi legidősebbként, Mudra Ádám legfiatalabb résztvevőként fogta keretbe a résztvevőket.

A napot fáradtan, de jó hangulatban halászlét és szarvas ragut kanalazva zártuk.

Köszönet a Horgászegyesületnek és a Hegykői Sólyom Vadásztársaságnak!

 

Köszönetemet fejezem ki minden résztvevőnek! Bebizonyítottuk, hogy mi, Széplakiak tudunk összefogni és közösen dolgozni a falunkért!

Köszönöm a sok javaslatot, ötletet, amelyekkel a munka közben megkerestek. Kérem, a jövőben is dolgozzunk együtt Fertőszéplakért!

Számítok minden széplaki polgárra és Önök is forduljanak hozzám és képviselőtársaimhoz bizalommal a továbbiakban is.


Kérem, nézzék meg a fényképalbumban a munka közben készült képeket, látni fogják, volt értelme a munkának!

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron